Sokaklar çöplük gibi

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar.

Yaşadığım yerde sokaklar çöplük gibi. Adını belirtmemeyi tercih ediyorum.

Sokaklar adımbaşı sigara izmariti çöpü ile dolu. Sokakları çevresi ise plastik atıklar, bira şişeleri ve çeşitli pislik ile dolu.

Çoğu kişi umursamıyor ve yere çöp atıyor. Sigarasını içen sallıyor izmariti yolun ortasına, abur cuburunu yiyen veya içen sallıyor sokağa.

Sokaklar çöplük gibi çöpünü 1 metre ötedeki çöp kutusuna atmaya bile üşenen insanlara şahit oldum.

Artık çok rahatsız olmaya başladım ve merak ediyorum Türkiye'nin her ili veya ilçesi aynı durumda mı diye. Umarım değildir.

Sizleri rahatsız ediyor mu, bilmiyorum açıkçası. Ben fazla rahatsız oluyorum.

Kimseye düşmanlık besleniyorum onu da belirteyim.

Kalın sağlıcakla.

~Curesto

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar.

Sokaklar adımbaşı sigara izmariti çöpü ile dolu. Sokakları çevresi ise plastik atıklar, bira şişeleri ve çeşitli pislik ile dolu.

Çoğu kişi umursamıyor ve yere çöp atıyor. Sigarasını içen sallıyor izmariti yolun ortasına, abur cuburunu yiyen veya içen sallıyor sokağa.

Sokaklar çöplük gibi çöpünü 1 metre ötedeki çöp kutusuna atmaya bile üşenen insanlara şahit oldum.

Artık çok rahatsız olmaya başladım ve merak ediyorum Türkiye'nin her ili veya ilçesi aynı durumda mı diye. Umarım değildir.

Kalın sağlıcakla.

~Curesto

Yaşadığım şehirde öyle bir durum yok.
Şükür moment.

Maalesef çevre bilinci eğitimi verilmeyince bu duruma düşebiliyoruz. Okuldan yeni çıktım öğlenciyim ve pazarın halini görünce üzülüyorum. Yerdeki çürük sebzelerden tutun maskelere kağıt parçaları ve sigara izmaritleri. Ve bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Ülkemizi gezmeye gelen turist veya iş için gelen yerli yabancı fark etmez herkesi rahatsız ettiğini düşünüyorum.

Her yer aynı. Bu toplumda ne çevre bilinci var ne trafik bilinci... Çok geri kalmış bir toplumuz, çok. Bir insan yere çöp atmamasını, çöpünü elinde veya cebinde taşımayı nasıl öğrenemez. Bunu dahi öğrenemeyen bir milletten nasıl umudu olsun insanların.

Her yer aynı. Bu toplumda ne çevre bilinci var ne trafik bilinci... Çok geri kalmış bir toplumuz, çok. Bir insan yere çöp atmamasını, çöpünü elinde veya cebinde taşımayı nasıl öğrenemez. Bunu dahi öğrenemeyen bir milletten nasıl umudu olsun insanların.
Katılıyorum.

12 yıl zorunlu eğitim alan bir milletin yere çöp atması kadar saçma bir sistem yok. 12 yıl boyunca boşa okumak diye bunu diyoruz. O kadar yıl boyunca bu adama bu bilinci sağlayamayan sistemde de suç var.

İnsanlık öyle bir derecedeki. Bir tarafta gelişmiş, medeni ve zeki varlıklar dururken diğer tarafta mağaradan yeni çıkmış, topluma ilk defa giriş yapmış ve medeniyetin zerresini tatmamışlar var. Bu uçurumun her geçen gün açıldığını düşünüyorum.

Bizim burada da aynı. Yere çöp atanlar var onlara bende epey kızıyorum fakat izmarit konusunda suç belediyenin. Her yerde izmarit çöp kutusu olacağına koca çarşıya bir tane koymuşlar. Haliyle insanlar izmariti yere atıyor. Çöp ise kimse bilinçli değil. Maskeler falan hep yerlerde. Bence bunun eğitimi bize verilmedi.
12 yıl zorunlu eğitim alan bir milletin yere çöp atması kadar saçma bir sistem yok. 12 yıl boyunca boşa okumak diye bunu diyoruz. O kadar yıl boyunca bu adama bu bilinci sağlayamayan sistemde de suç var.

İnsanlık öyle bir derecedeki. Bir tarafta gelişmiş, medeni ve zeki varlıklar dururken diğer tarafta mağaradan yeni çıkmış, topluma ilk defa giriş yapmış ve medeniyetin zerresini tatmamışlar var. Bu uçurumun her geçen gün açıldığını düşünüyorum.

Tek taraflı bakmamak gerek. Öğrencide de istek olması gerek. Okula gelip uyuyan öğrenci var, hadi onu geçtim dershaneye yazılıp derste uyuyan öğrenci var. En iyi eğitimi versen de kendine bir şey katmak istemeyene, kendini geliştirmeyene ne yaparsın?

Tek taraflı bakmamak gerek. Öğrencide de istek olması gerek. Okula gelip uyuyan öğrenci var, hadi onu geçtim dershaneye yazılıp derste uyuyan öğrenci var. En iyi eğitimi versen de kendine bir şey katmak istemeyene, kendini geliştirmeyene ne yaparsın?
Herkes okuyacak diye bir şey yok. Derslere ilgisi olmayan kişilerin mesleki yeteneklerini keşfetmek gerekli.

"Herkes hukukçu olacak diye bir şey yok. Bizim muslukçu da yetiştirmemiz lazım. Bazen bir muslukçu, hukukçudan daha çok işinize yarar." -İlber Ortaylı

Merhabalar.

Kalın sağlıcakla.

~Curesto
Türkiye'de genel olarak nereye bakarsan bak durum böyle, bence mesele çöp değil, mesele çevrenin ta kendisi. Çöplerden daha büyük bir sorun olan çarpık kentleşmenin ve mimari yapıların getirdiği uyumsuzluk ve iğrençlik. Yurt dışında özellikle Avrupa mimarisinde (Alman, İngiliz) bir uyum, ahenk görüyoruz. Türkiye'ye de ise , yaşadığımız yerin çöp tenekesinden farksız olduğunu gördüğümüz için çöp kutusu bulamadığımız zaman çöpü daha büyük bir çöp kutusuna atma ihtiyacı duyuyoruz. :)
Tabi ki tasvip etmiyorum.
Herkes okuyacak diye bir şey yok. Derslere ilgisi olmayan kişilerin mesleki yeteneklerini keşfetmek gerekli.

"Herkes hukukçu olacak diye bir şey yok. Bizim muslukçu da yetiştirmemiz lazım. Bazen bir muslukçu, hukukçudan daha çok işinize yarar." -İlber Ortaylı
Ve o kişilerin hak etmiş oldukları hayat standardını sağlamak gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı