Sokakta MMA vs boks

MMA karma dövüş sanatlarını içerdiği için bence daha etkilidir. Muay Thai ve temel jiu jitsu boğma teknikleri bilen birisinin sokakta yenemeyeceği adam sayısı bir elin parmağını geçmez.

Sokak ring değildir. İşin ehli olan kimse sana bu dövüş sporlarını öğretmez. Öğretirim diyen de işin ehli değildir. Bu sporlar kendini savunman içindir. Her dövüş sporunun avantajları ve dezavantajları vardır. Savunma için MMA, güreş diyorum.

Sokakta MMA vs boks? Hangisi daha etkili?
MMA'in sokakta en etkili olacak yanı zaten boks... Çünkü eldivensiz ellerin ile en büyük zararı verebilirsin birine, en başta boks kısmını iyi bilmen lazım ve boyuna/cüssene göre mesafe işini iyi halletmen lazım. Sokaktaki insanları dövmek için düzgün şekilde jab atabilmeyi bilmen bile yeter aslında... İşin kickboks veya muay thai kısmı çok bir şey değiştirmez çünkü gidip low kick atma olasılığın biraz düşük bu durumda, kot pantolonla falan olacaksın belki öyle rahat hareket edemezsin bazı tekmeler için. En mantıklısı front kick olur ona da zaten çalışmana gerek yok öyle çok. Konu sokak kavgası olduğu için ve hiçbir kural olmadığı için ayaklarına dalıp seni yere yatırırlarsa da bil ki sen de normalde vuramayacağın yerlere vurabilirsin. Adamın ensesi açık olacak, özel bölge dize açık olacak, kulağını ısırırsın, istediğini yaparsın yani. Gidip yüzünü parçalamak için biri seni yere yatırıyorsa her şeyi yapabilirsin sen de. Benim önerim iyi bir boks temeli+front kick öğrenmen olur zaten iki dakika içinde seni ayıracak insanlar, sırf yere yatırmakla öyle hasar veremezsin çok.

Kavga etmeyi asla önermiyorum, beton üstünde yanlış bir hareketle +25 yıl bile yiyebilirsiniz değmez yani ama kendini savunmak isteyene önerim budur

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı