Sokakta ne satabilirim?

Hocam okuyor musun bilmem ama sana orta okulda nasıl para kazandığımı anlatayım. 2.5litre kola veya fanta alıp pet bardağa doldurup buzdolabına atıyordum. Ertesi gün okula gelip 2. tenefüs o buz yaptığım kolanın bardağını 1 liradan satıyordum güzel kaar ediyordum okuyorsan okulda satabilirsin.

Mendil sat.
Hocam okuyor musun bilmem ama sana orta okulda nasıl para kazandığımı anlatayım. 2.5litre kola veya fanta alıp pet bardağa doldurup buzdolabına atıyordum. Ertesi gün okula gelip 2. tenefüs o buz yaptığım kolanın bardağını 1 liradan satıyordum güzel kaar ediyordum okuyorsan okulda satabilirsin.
Aga sonra disiplin girsin.

İş yok ki hacı abi :d Olsa da bana git yanımızdaki sitelerde çalış deme. 2 yıl para almadan çalıştırırım diyor adam :D
Mesela hocam, yazın bir iş buldum fotoğrafçının yanında. Hem işi öğrencem hem para kazanacağım amelelik yaparak. Böyle bir şey olabilir.

Hocalarım hepinize teşekkürler. Birileri iş bak demiş ama memlekette iş yok. Hayır varsa bile aldığın parayla zaten geçinemiyorsun. Mesela geçen ay berbere çırak olarak girdim 1 gün çalıştım adam akşam 5 de 5 tl verip yolladı :d Bu yüzden insanın çalışası bile gelmiyor zaten insan para kazanamayacağı işe neden girsinki? Hayır birde emek vereceksin sonra yemek alacaksın diyenlerde var bana e kardeşim ben diyelim berberde 2 sene çalıştım para almadan yada aşırı düşük ( 5 tl ) para aldım. Berber bana aylık 5 bin tl para mı verecek sanıyorsun? Max 2000 hocam. Saç kesersen oda. Oda senin 1 aylık masrafını karşılamaz. Ev kirası= 1400 + Elektrik 900 + Su 150 + Doğalgaz 1000 Sizce böyle bir masrafla gidip berberde mi çalışmak istersiniz yoksa gidip çok para kazanabileceğiniz işi mi yapmak istersiniz? İnsanlar bu ülkese parayı bulamadıkları haklarını alamadıkları için kolay para kazanma yöntemleri arıyor. İnsan para kazanamayacağı bir işi neden sevsin ve yapsın ki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı