Solak olmak FPS oyunlarında dezavantaj mı?

Ben solak değilim ancak arabayı sağ elim ile sürersem yolda gezdiriyorum bu yüzden hep tek el olarak sol elim ile sürerim, solak ya da sağlak olmanız diğer elinizin bu tarz işlerde yetersiz kalacağı anlamına gelmez.
Ben de aynı şekilde solak değilim ve çok uzun yol yapan birisiyim. Şehir içinde zaten tek elle sol elimle döndürüyorum direksiyonu sağ ile açısal olarak hata payım daha yüksek. İlginç gerçekten bu durum.
 
Hiçbir FPS oyununda rank kasmıyorum. Valorant oynamam CS:GO'da da nova 3'üm ama rekabetçi atmıyorum rankı aldım saldım. Hangi oyunun rankını soruyorsun? Ölüm maçı atıyorum sadece orada da aimim gayet iyi. Solağım ama sağ ile kullanıyorum fareyi.
Haklısın ben eksik yazmışım. Valorant da sormuştum.
 
Aslında genellikle çoğu insanın güçlü eli hassas eli olmuyor. Dikkat edin çoğu durumda hassas işi sol el yapar. Araba sürerken sağ el vites değiştirme, radyo, klima gibi beyinden direkt komut alan işleri yaparken sol el arabanın yolda düz gitmesini, virajda çizgisinde dönmesini sağlar. Yine tüfek tutarken sağ el ateş etme kararını uygulama işiyle meşgulken sol el nişanı ayarlar.

Yani bu bir dezavantaj oluşturmaz diye düşünüyorum. Çok isterseniz Mouse'u sola alıp deneyebilirsiniz.
 
Gençler kafama takıldı normalde solak bir insanım ama FPS oyunlarında mouse haliyle sağ tarafta ve sağ elimi kullanıyorum. Sizce güçsüz olan elimi kullanmak aim olarak dezavantaj sağlıyor mudur?

Solak bir arkadaşm Valorant oynuyor. Elmas gibi bir şey rütbesi. LoL'de 130 level gibi bir şey 400 küsur de olabilir hatırlamıyorum tam.
 
Nasıl alıştığın önemli. Sonuçta iki elinin Dr bir görevi var ve hangi elin hangi göreve alıştıysa onu daha iyi yapıyor.
Ben sağlağım ama sol elimle yapmaya alıştığım şeyleri de sağ elimle yapmaya çalışırken zorlanıyorum örneğin. Aynısı bacaklarım için de geçerli.

İster sağlak ol, ister solak ol. Kendini nasıl alıştırdığın önemli.
 
Benim kuzenim solak sol eli ile mouse tutuyor klavyeyi ise sağ eli ile ve benden daha iyi oynuyor Valorant'ta yücelik 1 ben platin 3'üm.
 
Solak arkadaşlarım var, gayet rahat şekilde oynuyorlar. Profesyonel değiller ama normalden net daha iyi ve sağ el ile mouse tutuyorlar. Ben sağlağım, herşeyde sağ elimi kullanıyorum çoğunlukla sol el yardımcı el oluyor. Oyüzden yarın birgün sağ elim giderse ayvayı yedim, sol elimle hiçbir halt yapamam.
 

Geri
Yukarı