SolidWorks 2015 Türkçe Dil Sorunu

Arkadaşlar çözümü buldum :) Denetim Masasına giriyorsunuz Saat Dil ve Bölge (Saat ne alaka diyceksiniz ama :) yazan başlığın alt kısmındaki Tarih Saat ve Sayı biçimlerini değiştir yazan kısıma tıklıyorsunuz. Orada biçim yazan kısımdan dili türkçe yapıyorsunuz ve olay çözülüyor. Eğer sorununuz bu şekilde çözülürse ya da çözülmezse geri dönüş yapın ona göre olmazsa başka bir yol arayalım. Benimki böyle çözüldü :)Eki Görüntüle 153481
bu ayarıda yaptım fakat değişen bir şey yok hala program ingilizce.
Bu konuda benim şöyle bir tezim var.Bilgisarıma one recovery ile format attım.İşlem sonunda bilgisayarımın yarısı türkçe yarısı ingilizce olmuştu bu sorunu Komut İstemi(yönetici) kısımından bilgisayarımdaki ingilizce dil paketini silip türkçe dill paketi kurark düzeltmiştim.Şuan bilgisayarımın tamamı türkçe.Ama SolidWorks türkçe olmuyor sorunum burdan kaynaklanıyor olabilir ve bunuda nasıl çözeceğimi henüz çözemedim.
BİLGİSAYARIM LENOVA İDEAPAD Z50 - İ7 İŞLEMCİ

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    59,3 KB · Görüntüleme: 514
  • 2.png
    2.png
    11,3 KB · Görüntüleme: 403
  • 3.png
    3.png
    87,1 KB · Görüntüleme: 361
Autocad gibi programlar için dediğiniz doğru ancak bence Solidworks için durum farklı bana göre.

Autocad ile çizim yaparken klavye kısayolları ile çizim yapmak daha pratik ve Line(Çizgi) komutunun kısayolu "L", Circle(Daire) "C" vb. gibi ama Solidde yok

Tabi ki kullanmak istemeye kalmış ama orta düzey İngilizceye sahip değil ise kullanıcı bence Türkçe daha mantıklı çünkü komutlar ile alakalı ufak tefek detay ve püf noktalarını yakalayabilir
Ve birde bu yazılımın kendi içinde barındırdığı(yama değil) bir dil olduğu için hata veya sorun durumu minimum olacaktır.
Son olarak ise internette videolu eğitimlerin neredeyse %90 ı programı Türkçe dil kullanıyor ve o şekilde anlatıyor :D

Sanki tez savunuyorum :) aklıma gelenleri iliştirdim yanlış anlamayasın Spykod :D

Benim acımdan sorun yok hoca :) ben zaten bu işin içindeyim çekirdekten buyana makine teknikeriyim autocad,solidworks,mastercam,catia,3dmax,vray yolun sonu. :) sakın yanlış anlama kendimi övmüyorum işim gereği bunları kullanıyorum.

:) ben meslek lisesinde Autocad ile tanıştım üniversitede aynı şekilde devam şuanda da hobi ve kısmen iş maksadı ile kullanıyorum Solid ile yeni tanıştım sayılır hazır denk gelmişken sorayım :) Solidworks mouse scroll tam tersi işlevi mümkün müdür? :) autocad ile karşılaştırıldığında tam tersi ve alışmak gerçekten zor :D

Birde orta topa bastığımızda sağa sola çevirmek yerine taşıma işlemini gerçekleştirebilmek aynı şekilde normalde ctrl+orta top ile taşıyoruz ya onuda çevirme olarak ayarlamak mümkün müdür? :D ben bile anlamam sanırım yazdığımı ama umuyorum anlarsın :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı