Solidworks için işlemci mi önemli ekran kartı mı?

qwertyklavye

Kilopat
Katılım
19 Şubat 2015
Mesajlar
2.545
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, laptop ihtiyacım var. Solidworks kullanacağım ancak ne tür özelliklere dikkat etmeliyim bilemedim. İşlemci mi önemli ekran kartı mı? Konuyu nereye açacağımı da bilemedim. Yardımcı olabilir misiniz?
 
Merhaba, laptop ihtiyacım var. SolidWorks kullanacağım ancak ne tür özelliklere dikkat etmeliyim bilemedim. İşlemci mi önemli ekran kartı mı? Konuyu nereye açacağımı da bilemedim. Yardımcı olabilir misiniz?

Adamlar korkmayın yav o kadar şey istemiyoruz diyorlar ama workstation GPU falan öneriyorlar. Yapacak bir şey yok. 😅


Key Purchasing Tips!
  • If you find a Computer or component that is labeled a “Workstation” by the vendor, in most cases it will offer you an excellent initial Configuration and options
  • You don't need the most expensive CPU, but clock Speed is king with CAD!
  • Most CAD users really don't need a $2, 000+ Graphics Card, a midrange workstation Card certified by SolidWorks will give the greatest performance
  • Invest in a Solid State Drive when possible for Windows and SolidWorks
  • Get enough RAM to stay well below 75% maximum utilization during heavy workloads

 
Montajı kalabalık bir modelde ne kadar kalabalıksa, açık modeli incelemek, hesaplamalar yaptırmak o kadar zorlaşıyor. Görüntüleme sırasında GPU'ya yüklendiği doğrudur ama özellikle analiz yaptırırken ram ve işlemciye de fazla fazla ihtiyaç duyuyor.
 
Montajı kalabalık bir modelde ne kadar kalabalıksa, açık modeli incelemek, hesaplamalar yaptırmak o kadar zorlaşıyor. Görüntüleme sırasında GPU'ya yüklendiği doğrudur ama özellikle analiz yaptırırken ram ve işlemciye de fazla fazla ihtiyaç duyuyor.
Adamlar korkmayın yav o kadar şey istemiyoruz diyorlar ama workstation GPU falan öneriyorlar. Yapacak bir şey yok. 😅




Ekran kartı hatta bizim okuldada var ekran kartı bazen yeterli olmayabiliyor hata veriyor simülasyon cimco ve solidworks için.
Hocam peki 20000 liraya kadar bana bu iş için bilgisayar önerebilir misiniz? 16kdan 20k'ya kadar bakabilirsiniz.
 
Hocam peki 20000 liraya kadar bana bu iş için bilgisayar önerebilir misiniz? 16kdan 20K'ya kadar bakabilirsiniz.

Hocam hiç alakam yok aslında fakat araştırınca güzel şeyler çıkıyor. Size de tavsiye ederim.

Workstation bir laptop maalesef 45binden başlıyor. Kullandığınız işlem için VRAM ihtiyacı ne olur bilemiyorum fakat RTX A2000'li bir kasa toplarsanız bayağı işinize yarayacak gibi duruyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki arkadaş @MarcusKane'in dediği gibi CPU yükünden bahsediyor. RTX A2000'i çok övüyor çünkü öyle bir tatlı noktada çıkmış ki tam piyasanın beklediği kartmış. Quadro hızlandırmalı işlemlerde görevini hakkıyla yerine getiriyor, gerisini de kasasındaki 12900K'ya yaptırıyormuş.

12900k güzel fakat hem 2.elde de pahalı hem de soğutması zor. O yüzden ben 5900X'lü bir 2.el kasa toplaması ile ilerlemeyi daha akılcı buldum.

Bana böyle bir şey lazım olsa RTX A2000 + 5900X + VRM soğutması iyi bir anakart (B550 Tomahawk vb) + 32 GB bir 3600 CL16 RAM + Gold 650W PSU + bütçeye uygun M.2 SSD ve monitör alırdım.

A2000 2.elde garantili 4.5 civarına bulunuyor. 5900X 7K civarı. B550 anakart 4K civarı. 32 GB RAM 2.el 3K civarı. PSU 1.5k civarı. Monitör, SSD, sıvı soğutma derken 25K-27K civarına yine çıkıyor gibi.

Tabii ben konuya öğrenmek ve araştırmak için dahil oldum. Diğer GeForce'lar çok iyi iş görüyordur vs bilemiyorum. Fakat gördüğüm kadarıyla A2000 dışarıdaki insanlar için de ucuz olunca kimse GeForce önermemiş.

Onun dışında hesaplama süresi biraz daha düşsün sorun değil ama fiyat da düşsün derseniz 5800X ve daha düşük seviye bir anakart (VRM'ler üstüne fan koymak kaydı ile) alınabilir. Oradan bir 3K civarı düşüş elde edebilirsiniz.

Benim bulduklarım böyle oldu. Birinci elden deneyimlemiş arkadaşların yorumları olabilir. Reddit vb platformları araştırmaya devam edin derim fakat fiyat bize yüksek gelsede bu iş için çok ideal bir düzenek oluyor.

Direk Quadro gerekiyor gibi konuşulduğu için laptop işine hiç girmedim. Sitede you don't need the most expensive CPU, but clock Speed is king with CAD! demişlerdi. O yüzden laptop uzun renderda ısınınca hız kese kese teoride 12700H olan PC olacak sana 7700U :D

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi akşamlar.

Edit: İllaha laptop lazımsa da forumda 3050 TI, 3060'lı laptoplar önerilmiş. Siz gaming laptop diye alınca her şeyiyle güçlü olduğu için onlar da işinizi görecektir. Belki ram dert olur onu da artırırsınız.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı