Solidwork için Quadro ekran kartı öneriyorlar ama. Acaba sorun yaşarmıyım?Az önceki attığım sistemin daha ucuz, daha iyi ve hazır halini attım
Son attığım gayet iyi.
Solidwork için Quadro ekran kartı öneriyorlar ama. Acaba sorun yaşarmıyım?Az önceki attığım sistemin daha ucuz, daha iyi ve hazır halini attım
Son attığım gayet iyi.
Solidwork için Quadro ekran kartı öneriyorlar ama. Acaba sorun yaşar mıyım?
Peki ben bub sistemi özelleştirerek sepete ekledim. Sizinkinden daha mı kötü acaba. Kararsız kaldım.Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
GSKILL RipjawsV 16GB (2X8) DDR4-3600Mhz CL18 Siyah 1.35V(F4-3600C18D-16GVK)
Asus Vp249qgr 23.8" 144 Hz 1 Ms (analog+display+hdmı) Freesync Full Hd Ips Monitör - n11.com
Amd Ryzen 5 3600x 3.80ghz 35mb Soket Am4 Islemcı (fanlı) - n11.com
MSI GTX 1650 SUPER VENTUS XS OC 128 Bit GDDR6 4 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Corsair Carbide SPEC-DELTA RGB 550W CC-9020121-EU Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
480GB Kingston A400 SSDNow 500MB-450MB/s Sata3 SSD (SA400S37/480G)
Toplamda 7344 TL yapıyor bu şekilde. Monitör 24'' IPS 75 Hz yapıldığında ortalama olarak 6939,02 TL yapıyor. O monitör ise bu:
21.5" ASUS IPS VA229HR 5ms 75Hz HDMI Monitör Siyah Vesa 1920x1080 Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Özellikle iş odaklı programlar kullanacağınız için işlemciyi 3600X seçtim, ekran kartına çok yüklenmedim, ama düşük de bırakmadım. Gerektiği zaman GPU'nun çekirdeklerinden faydalanacağınız birtakım durumlar da olur. Kompleks iş yükü altında çok noktalı çalışma modül ve paketleri aynı anda çalıştırmak veya 3 boyutlu analiz yapmak istediğinizde genelde multi-core gücü yüksek olan CPU'lar önem kazanıyor bu noktada. Aslında R7 3700X + Quadro P serisi bir sistem de toplanabilirdi bu bütçede. Bu arada makine mühendisisiniz galiba, ben de bu mesleğe aday birisi olarak Quadro serisinin kullanmış olduğunuz programlar için gereksiz olduğunu düşünürek kendimce bu şekilde bir sistem önerisinde bulundum. Bunun yanı sıra daha deneyimli arkadaşlar alternatif olarak gerekli tavsiyelerde bulunabilirler elbet. Düşünce ve fikirlere açığız.
Peki ben bub sistemi özelleştirerek sepete ekledim. Sizinkinden daha mı kötü acaba. Kararsız kaldım.
iyi de SolidWorks zaten ekran kartına yüklenmiyor mu tam oalrak?Bu sistem de gayet güzel toplanmış, ama işlemci biraz zayıf kalmış orada. 2060 tam bir oyun kartı, ayrıca işlemci en azından 3600X yapılıp, ekran kartı da 1660 Super veya daha alt bir model seçilirse işlemlerinizi daha kolay ve rahatlıkla yapabileceğiniz bir sistem olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.