Solus Budgie'de MBR Yükleme Nasıl Yapılır?

Huso112

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar.
Ben bildiğiniz gibi aylar önce diskimi değiştirmiştim. Şu an içinde 400 GB veri bulunan bir MBR disk var. İşin kötü kısmı MBR'dan GPT'ye geçiş işlemi diski sıfırlıyor. Verileri başka yere geçici olarak taşıyamıyorum çünkü Dual Boot diskleri 300-300 böldü.

Neyse. Geriye kalan kısımdan 250 GB'sini alıp Solus Budgie yüklemek istiyorum. Aslında Pisi yükledim ama Boot'ta iken initramfs arıza veriyor. Yani anlayacağınız Pisi hayali suya düştü.

Ben de partisyonları temizleyip yeniden distro yüklemeye hazır hale getirdim. Dedim bari Pisi'nin forku olan bir paket sistemini kullanan ve sistemimde yegane güzelce çalışan sistemlerden olan Solus'u yükleyeyim. KDE versiyonunda ekranda gidip-gelme (flickering) oluyor. Ben de dedim budgie yükleyeyim, beğenmezsem de Xfce'ya da Cinnamon yüklerim. Ama bir sıkıntı var.

Ben hep GPT (EFI/UEFI) sistemler için Boot ayarlaması yaptım. Tabi hiç MBR tecrübesi olmayınca öyle kalakaldım.

Yardım edebilir misiniz?
Gparted ama Solus için hazırlık.png

Pisi'de de böyle düzende kurdum. Sadece Ext4'ün "/" bayrağı vardı.
Bu arada disk partisyoununu Pisi’de de böyle yaptığım için Pisi için de yardım almaya açığım. Ayriyeten
Solus budgi’de de tearing/flickering var.

Son düzenleme:
Bu diskte kurulu işletim sistemi yok sanırım? Bu durumda BIOS ayarlarında boot seçeneğini UEFI+CSM (veya UEFI+Legacy) yapmayı denediniz mi?

GRUB'un kurulacağı disk sdb olmalı.
BIOS'ta sadece UEFI olduğunu unutmuşum :O Düzeltip tekrar deniyorum.
Şu an Boot sistemi bozuldu. Sadece Windows'a giriyor. Hayır UEFI'ye geri çektim ama.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı