Son 10 Yılın En İyi RPG'si

Witcher 3, Cyberpunk listeye bile giremez. Birisi vasat RPG, diger RPG bile degil. Level atlayip skill dagitilan her oyunu RPG diye yediriyorlar.

Divinity ve pillars of eternity serisi en iyisi bana gore. Bir de baldur's gate.

Cyberpunk olabilir belki ama Witcher 3 nasıl vasat RPG? Witcher'a RPG dememizin sebebi karakter geliştirme ekranı değil, seçimler ve etkileri. Oyunda seçimlerdeki tek eksi diplomasinin eksik kalması ama bu da onu"listeye giremeyen"bir oyun yapmaz. Witcher RPG oyunudur. Seçtiğiniz çoğu seçim ileride etki ediyor ve size çoğu yerde yeterince özgürlük sunuluyor. Evet Pillars ve Baldur's Gate has RPG oyunları ama Witcher da RPG kavramının güzel bir temsilcisi. Tabi RPG kavramınıza göre değişebilir. RPG sizin için karakter geliştirme olmadan sadece seçim ve diyalog ise Witcher belki masaüstü RPG'lerine göre bir tık zayıf kalabilir.

Son 10 yıl yazdığı için Mass Effect serisi diyemiyor muyum yani? Cyberpunk'tan sonra ilaç gibi geldi. İlk iki oyunu bitirdim şimdi de üçe geçeceğim. Yakında Legendary Edition adı altına remastered halleri de çıkıyor. Bakmadıysanız bakılması gereken bir seri.

Witcher 3, Cyberpunk listeye bile giremez. Birisi vasat RPG, diger RPG bile degil. Level atlayip skill dagitilan her oyunu RPG diye yediriyorlar.

Divinity ve pillars of eternity serisi en iyisi bana gore. Bir de baldur's gate.

Witcher 3'ün nesi vasatmış? Anlat bakayım dinliyorum. Öyle ortaya bombayı bırakıp kaçmak yok.

Cyberpunk olabilir belki ama Witcher 3 nasıl vasat RPG? Witcher'a RPG dememizin sebebi karakter geliştirme ekranı değil, seçimler ve etkileri. Oyunda seçimlerdeki tek eksi diplomasinin eksik kalması ama bu da onu"listeye giremeyen"bir oyun yapmaz. Witcher RPG oyunudur. Seçtiğiniz çoğu seçim ileride etki ediyor ve size çoğu yerde yeterince özgürlük sunuluyor. Evet Pillars ve Baldur's Gate has RPG oyunları ama Witcher da RPG kavramının güzel bir temsilcisi. Tabi RPG kavramınıza göre değişebilir. RPG sizin için karakter geliştirme olmadan sadece seçim ve diyalog ise Witcher belki masaüstü RPG'lerine göre bir tık zayıf kalabilir.

Assassins Creed ne kadar RPG ise Witcher da o kadar RPG. Otesi degil. Combat RPG elementleri uzerine kurulu degil, refleks ve zamanlama uzerine kurulu. ( Action - RPG )
Item cesitliligi az, karakterlerin alignmenti yok ( Good / Evil vs ).

Witcher guzel bir oyun, acik - dunya; guzel questler, tekrarlayan ama baslarda eglenceli combat.
Ama dedigim gibi salt RPG kriterleri acisindan bakildiginda siralamaya bile giremez.

Listeye Dragon Age Inqusition nasıl girmedi anlamadım. Bence çok iyiydi ama son 10 yılın en iyi RPG'si de değil.
Tabi 7 yıl boyunca yapılmış ve "yeni nesil" deyip durdukları 60-70 dolar olan bir oyunda fiziğe ne gerek varki (!)
Ve neden GTA 4'ün 5'ten daha iyi olduğunu söyleyiyim ne alaka?
Aynı zamanda video sadece fiziklerle ilgili değil.
Bu arada o oyun maksimum 3-4 yıldır geliştiriliyor birde yüksek ihtimal attığınız kanal anti adamın çoğu videosu GTA ile ilgili zaten. Zaten kanal yarı normal yarı shitpost'a benziyor. Ayrıca GTA ile Cyberpunk'ı kıyaslamakta saçma 220 saatim var 190'ı boş hile açıp mod indirip online girmeye çalışıp yarım saat sonra sıkılıp çıkmakla geçmiştir. Zaten RPG bağımlısı bir adam GTA'dan çok zevk almaz bana kalırsa yani en azından bana öyle oldu.

Assassin's Creed ne kadar RPG ise Witcher da o kadar RPG. Otesi degil. Combat RPG elementleri uzerine kurulu degil, refleks ve zamanlama uzerine kurulu. ( Action - RPG )
Item cesitliligi az, karakterlerin alignmenti yok ( good / evil vs ).

Witcher guzel bir oyun, acik - dunya; guzel Quest'ler, tekrarlayan ama baslarda eglenceli combat.
Ama dedigim gibi salt RPG kriterleri acisindan bakildiginda siralamaya bile giremez.

Dediğim gibi işte RPG tanımınıza göre değişir. Benim tek sıkıntım belli yerlerde diplomasi olmaması ve zorunlu savaşmanız gerekmesi. Siz büyük ihtimalle AC Odyssey ile karşılaştırıyorsunuz ama Witcher 3 RPG konusunda Odyssey'den kat kat iyi. Odyysey'de 2-3 seçim anca etki ederken bu oyunda yan görevlerdeki seçimler bile daha fazla ve kaliteli. Yine dediğim gibi has RPG arıyorsanız evet Witcher belki biraz yavan kalabilir. Ama karşılaştırmak ne kadar doğru, tartışılır.

Assassins Creed ne kadar RPG ise Witcher da o kadar RPG. Otesi degil. Combat RPG elementleri uzerine kurulu degil, refleks ve zamanlama uzerine kurulu. ( Action - RPG )

Witcher guzel bir oyun, acik - dunya; guzel questler, tekrarlayan ama baslarda eglenceli combat.
Witcher 3'ün kombatı refleks ve zamanlama üzerine kurulu diyorsanız Sekiro oynarken ilk boss'u bırak her dinlendiğinizde spawnlanan düşmanları bile öldüremezsiniz heralde.

Dediğim gibi işte RPG tanımınıza göre değişir. Benim tek sıkıntım belli yerlerde diplomasi olmaması ve zorunlu savaşmanız gerekmesi. Siz büyük ihtimalle AC Odyssey ile karşılaştırıyorsunuz ama Witcher 3 RPG konusunda Odyssey'den kat kat iyi. Odyysey'de 2-3 seçim anca etki ederken bu oyunda yan görevlerdeki seçimler bile daha fazla ve kaliteli. Yine dediğim gibi has RPG arıyorsanız evet Witcher belki biraz yavan kalabilir. Ama karşılaştırmak ne kadar doğru, tartışılır.

Burada Odyssey ile karşılaştırma yapılmamış. Saf RPG'ler ile karşılaştırmış. "ne kadar ... ise ... da o kadar" ifadesi olumsuz anlam vermek için.

Assassin's Creed ne kadar RPG ise Witcher da o kadar RPG. Otesi degil. Combat RPG elementleri uzerine kurulu degil, refleks ve zamanlama uzerine kurulu. ( Action - RPG )
Item cesitliligi az, karakterlerin alignmenti yok ( good / evil vs ).

Witcher guzel bir oyun, acik - dunya; guzel Quest'ler, tekrarlayan ama baslarda eglenceli combat.

Oyunun çıkış noktası zaten Action RPG değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı