Evet.Kubica kazadan dolayı böyle duruma geldi değil mi?
Stroll kötü sürücü değil, ortalama bir sürücü. Kendine göre kabiliyetleri de var, rekabette içine ettiği mental eksiklikleri de ama babası sayesinde F3'ten direkt F1'e geçmeyip de F2'de yine başarılı olsaydı alt seviye takımların birinde şans bulabilecek sürücülerden biriydi. 18 yaşında olmasa da şimdiki yaşlarında şans bulmuş olabilirdi.Stroll'ü de katabilirim. Baba parası sayesinde burada.
Stroll F3 şampiyonu o kötü bir pilot değil. O alt serilerde de başarılı bir pilottu. Adamda yetenek var. F1 de 3 podyum ve 1 pole sahibi. Sadece baba parasıyla burada değil. Ortalama bir pilot.Stroll'ü de katabilirim. Baba parası sayesinde burada.
Bu onun kötü pilot olduğunu aklamıyor. Geçen sene en tipik örnek Monaco mesela. Motor problemi yüzünden Mick, Mazepin'e yer verdi. Bu yer değişikliği sonrası Mick sorun nedeniyle 27 saniye geriye düşmesi rağmen farkı daha sonradan tekrar 1 saniyeye indirdi. Haas Mick'in geçmesine izin vermedi, telsizden Mick geçmek istediğini de belirtmiş.Mazepin birçok kişiden iyi. Hatta geçen sene o kadar alay edilmesine rağmen Mick'ten daha az mali zararı oldu takıma.
Yetenek? Mick bile 1.5 senelik F1 kariyer defteri var ve savunma yapabiliyor ama Stroll daha savunma yapmayı bilmiyor.Stroll F3 şampiyonu o kötü bir pilot değil. O alt serilerde de başarılı bir pilottu. Adamda yetenek var. F1 de 3 podyum ve 1 pole sahibi. Sadece baba parasıyla burada değil. Ortalama bir pilot.
Kimse yağmurda durduk yere pole alamaz.Yetenek?
F3 basit bir seri mi? Verstappen'de F2 de yarışmadı, direkt F3'den atladı.Size göre iyidir bana göre kötü pilot. Alt seri dediğiniz taraf F3, F2 bile değil.
Gören de F2'de yarışmadan F1'e çıkan tek sürücü Stroll zanneder.Alt seri dediğiniz taraf F3, F2 bile değil. Adam daha F2'de seviyesini göstermeden direkt F1'e çıktı. Bu aynı iktisat, yönetim bilmeden holding sahibi olmakla aynı şey.
Hiç sorma, Bottas da öyle bir savunma yapıyor ki ağzımız açık kalıyor. Görüyoruz geçen sezonlardan Verstappen, Vettel ve Raikkonen'e yaptığı savunmaları. Rakip sürücüler geçerken şaşkınlık içinde kalıyordu nasıl bu kadar kolay oldu diye.Stroll daha savunma yapmayı bilmiyor.
Evet ilk senesinde Massa'dan 3 puan geride kaldı. Vettel ile puan farkı Vettel'in Macaristan da diskalifiyesi nedeniyle öyle yoksa 2 kat puan farkı vardı ve de geçen seneki araç kötüydü. Bu seneki araç geçen seneden de kötü.Massa ve Vettel ile yakın puanlarla kapattığı sezonlar var.
İtalya F4 ve Toyota şampiyonu.Stroll 3 farklı alt seri kategorisinde şampiyon olmuş, sadece F2 şampiyonluğu eksik olan bir sürücü
Ben direkt oradan kaba tabir örnek verdim. Stroll'ün hiçbir şekilde öyle öne çıkaracak bir özelliği yok. Her şeyden azıcık olan sürücü.Hiç sorma, Bottas da öyle bir savunma yapıyor ki ağzımız açık kalıyor. Görüyoruz geçen sezonlardan Verstappen, Vettel ve Raikkonen'e yaptığı savunmaları. Rakip sürücüler geçerken şaşkınlık içinde kalıyordu nasıl bu kadar kolay oldu diye.Koskoca Mercedes de yeteneği olmayan Bottas'a araba vermiş, bak sen şu işe. Yeteneği neyle kıyaslıyoruz? Bir sürü kriter arasından sadece savunma yapmakla.
O zaman Vettel de yeteneği göründüğünden daha düşük sürücülerden biri senin kriterine göre. Vettel de hiçbir zaman üst seviye bir savunmacı olmadı. Sainz da olmadı, Ricciardo da olmadı. Bunlar da çöp. Gerçi McLaren'daki Ricciardo için çöp tabiri uygun ama o konuya girmeye gerek yok.
Normal bir yarış işleyişi olsaydı Vettel ve Ocon da işi bu seviyeye getiremeyeceklerdi. Daha önde bitirecek çok sayıda araba daha yarışın başında ya yarış dışı kaldı ya da hasarlı yarışmıştı. Önce şansla 2. sırada bitirecek noktaya geldi, şanssızlıkla da diskalifiye oldu. O yarışı Stroll de bitiremedi diye hatırlıyorum, bu durumda Macaristan'da olan şeyi çok da göz önünde bulundurmadım.Vettel ile puan farkı Vettel'in Macaristan da diskalifiyesi nedeniyle...
Odaklanma sorunu yaşamadığı yarışlarda araç kontrolü konusunda özellikle de ıslak zeminde gayet ortalama üstü bir sürücü. Tek turda da yavaş bir sürücü değil, odaklanabildiği zaman arabasının üstünde sıralama sonuçları alabildiğini de gördük. Mental sorun yaşamadığı sezonlarda alt seviye takımların bir koltuğunda kalıp sürpriz puan kovalayacak bir sürücü en azından. Stroll babası olmasa da öyle ya da böyle F1 koltuğunda şans bulacak sürücü, devamlılık kısmı soru işareti sadece. Babası olmasaydı koltuğunu koruyamayacağı sezonlar da var, babası olmasa da koltuğunda kalabilecek performansı verdiği sezonlar da var.Stroll'ün hiçbir şekilde öyle öne çıkaracak bir özelliği yok.