Son 10 yılın en kötü pilotu sizce kim?

Mazepin birçok kişiden iyi. Hatta geçen sene o kadar alay edilmesine rağmen Mick'ten daha az mali zararı oldu takıma.

Maldonado, Latifi

Stroll'ü de katabilirim. Baba parası sayesinde burada.

Stroll kötü sürücü değil, ortalama bir sürücü. Kendine göre kabiliyetleri de var, rekabette içine ettiği mental eksiklikleri de ama babası sayesinde F3'ten direkt F1'e geçmeyip de F2'de yine başarılı olsaydı alt seviye takımların birinde şans bulabilecek sürücülerden biriydi. 18 yaşında olmasa da şimdiki yaşlarında şans bulmuş olabilirdi.

Stroll F3 şampiyonu o kötü bir pilot değil. O alt serilerde de başarılı bir pilottu. Adamda yetenek var. F1 de 3 podyum ve 1 pole sahibi. Sadece baba parasıyla burada değil. Ortalama bir pilot.

Mazepin birçok kişiden iyi. Hatta geçen sene o kadar alay edilmesine rağmen Mick'ten daha az mali zararı oldu takıma.
Bu onun kötü pilot olduğunu aklamıyor. Geçen sene en tipik örnek Monaco mesela. Motor problemi yüzünden Mick, Mazepin'e yer verdi. Bu yer değişikliği sonrası Mick sorun nedeniyle 27 saniye geriye düşmesi rağmen farkı daha sonradan tekrar 1 saniyeye indirdi. Haas Mick'in geçmesine izin vermedi, telsizden Mick geçmek istediğini de belirtmiş.
Yarış ve sıralamalarda bariz gerideydi. Yağmurda Mick'ten 3 4 saniye fark yemişliği var adamın.

Stroll F3 şampiyonu o kötü bir pilot değil. O alt serilerde de başarılı bir pilottu. Adamda yetenek var. F1 de 3 podyum ve 1 pole sahibi. Sadece baba parasıyla burada değil. Ortalama bir pilot.
Yetenek? Mick bile 1.5 senelik F1 kariyer defteri var ve savunma yapabiliyor ama Stroll daha savunma yapmayı bilmiyor.

Size göre iyidir bana göre kötü pilot. Alt seri dediğiniz taraf F3, F2 bile değil. Adam daha F2'de seviyesini göstermeden direkt F1'e çıktı. Bu aynı iktisat, yönetim bilmeden holding sahibi olmakla aynı şey.

Son düzenleme:
Kimse yağmurda durduk yere pole alamaz.

Size göre iyidir bana göre kötü pilot. Alt seri dediğiniz taraf F3, F2 bile değil.
F3 basit bir seri mi? Verstappen'de F2 de yarışmadı, direkt F3'den atladı.

Kimse durduk yere şampiyon olamaz. Alt serilerde şampiyon olması belli bir yeteneği olduğunu gösterir. Çok iyi pilot mu hayır ama çok kötü bir pilot değil. Ben seviyor muyum hayır.

Alt seri dediğiniz taraf F3, F2 bile değil. Adam daha F2'de seviyesini göstermeden direkt F1'e çıktı. Bu aynı iktisat, yönetim bilmeden holding sahibi olmakla aynı şey.
Gören de F2'de yarışmadan F1'e çıkan tek sürücü Stroll zanneder. Verstappen, Sainz, Ricciardo, Ocon, Vettel ve Bottas şu anda direkt aklıma gelen diğer F2'de yarışmamış sürücüler.

Stroll babası olmasaydı F3'ten direkt F1'e çıkacak sürücü değildi ama eninde sonunda muhtemelen şimdiki yaşlarında alt sıra takımlarında yine koltuk bulma şansını yakalayacak sürücülerden biriydi. Kalıcı olup olmayacağı konusu muamma çünkü ortalama denilecek sezonları da var, kötü denilecek sezonları da var. Sürekliliği olan bir sürücü değil ama senin şu anda küçümsediğin adamın çok önemli veteran sürücülerden Massa ve Vettel ile yakın puanlarla kapattığı sezonlar var.

Yeteneği olmayan birisi alt serilerde de şampiyon olamaz. Stroll 3 farklı alt seri kategorisinde şampiyon olmuş, sadece F2 şampiyonluğu eksik olan bir sürücü. Yeteneği olmayan sürücü yağmurlu havada o arabayı hiç kullanamaz.

Stroll daha savunma yapmayı bilmiyor.
Hiç sorma, Bottas da öyle bir savunma yapıyor ki ağzımız açık kalıyor. Görüyoruz geçen sezonlardan Verstappen, Vettel ve Raikkonen'e yaptığı savunmaları. Rakip sürücüler geçerken şaşkınlık içinde kalıyordu nasıl bu kadar kolay oldu diye. Koskoca Mercedes de yeteneği olmayan Bottas'a araba vermiş, bak sen şu işe. Yeteneği neyle kıyaslıyoruz? Bir sürü kriter arasından sadece savunma yapmakla.

O zaman Vettel de yeteneği göründüğünden daha düşük sürücülerden biri senin kriterine göre. Vettel de hiçbir zaman üst seviye bir savunmacı olmadı. Sainz da olmadı, Ricciardo da olmadı. Bunlar da çöp. Gerçi McLaren'daki Ricciardo için çöp tabiri uygun ama o konuya girmeye gerek yok.

Massa ve Vettel ile yakın puanlarla kapattığı sezonlar var.
Evet ilk senesinde Massa'dan 3 puan geride kaldı. Vettel ile puan farkı Vettel'in Macaristan da diskalifiyesi nedeniyle öyle yoksa 2 kat puan farkı vardı ve de geçen seneki araç kötüydü. Bu seneki araç geçen seneden de kötü.

Stroll 3 farklı alt seri kategorisinde şampiyon olmuş, sadece F2 şampiyonluğu eksik olan bir sürücü
İtalya F4 ve Toyota şampiyonu.

O detaya değinmeyi unutmuşum. Savunma yapamadı diye pilot kötü sürücü olmuyor. F1 tarihininde adam akıllı savunma yapan başarılı pilotların sayısı iki elin parmağını geçmez.

Ben direkt oradan kaba tabir örnek verdim. Stroll'ün hiçbir şekilde öyle öne çıkaracak bir özelliği yok. Her şeyden azıcık olan sürücü.
Benim savunmadaki kastım Vettel, Hamilton ile başkası savaşırken hiçteyse viraja girerken yan yana giriyorlar. Stroll'de bu da yok. Adama direkt salıyor, sen geç öncelik senin olsun misali. Bottas zaten keyfine göre yarışçı.
Şahsen iyi götürdüğüm bir yarışta telsizden "Hamilton'a yerini ver." mesajını alsam ben de keyfime göre sürmeye başlarım sen de öyle sürmeye başlarsın, hepimiz öyle sürmeye başlarız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teknik

Vettel ile puan farkı Vettel'in Macaristan da diskalifiyesi nedeniyle...
Normal bir yarış işleyişi olsaydı Vettel ve Ocon da işi bu seviyeye getiremeyeceklerdi. Daha önde bitirecek çok sayıda araba daha yarışın başında ya yarış dışı kaldı ya da hasarlı yarışmıştı. Önce şansla 2. sırada bitirecek noktaya geldi, şanssızlıkla da diskalifiye oldu. O yarışı Stroll de bitiremedi diye hatırlıyorum, bu durumda Macaristan'da olan şeyi çok da göz önünde bulundurmadım.

Stroll'ün hiçbir şekilde öyle öne çıkaracak bir özelliği yok.
Odaklanma sorunu yaşamadığı yarışlarda araç kontrolü konusunda özellikle de ıslak zeminde gayet ortalama üstü bir sürücü. Tek turda da yavaş bir sürücü değil, odaklanabildiği zaman arabasının üstünde sıralama sonuçları alabildiğini de gördük. Mental sorun yaşamadığı sezonlarda alt seviye takımların bir koltuğunda kalıp sürpriz puan kovalayacak bir sürücü en azından. Stroll babası olmasa da öyle ya da böyle F1 koltuğunda şans bulacak sürücü, devamlılık kısmı soru işareti sadece. Babası olmasaydı koltuğunu koruyamayacağı sezonlar da var, babası olmasa da koltuğunda kalabilecek performansı verdiği sezonlar da var.

Ayrıca bana son 10 yıldaki bütün F1 sürücülerini buraya yazıp hepsini öne çıkaracak bir özelliğini bir yazar mısın? Çok merak ettim kaç tanesinin öne çıkacak özelliği varmış görelim. Senin yazdığını görenler 30+ sürücünün çoğunun öne çıkacak bir özelliği var da sadece Stroll'de yok zanneder.

Gerçi burada Mazepin bir çoğundan iyiydi diyen birine neyi anlatmakla uğraşıyorsam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…