Hacı ben sana şöyle söyleyeyim, biliyor musun taban puanları bilmiyorum ama benim hedefim mezun olduğum bölüm raylı sistemler yol teknolojisi bölümünden memur olmak herhangi bir şehirde.
Tercih ettiğim kaynak kitabı benim hocam ve kaynak videolarda benim hocam YouTube kanalıdır. Oradan yola çıkarak bir öneri yapabilirseniz bu yolda yürümeme vesile olursunuz. Bir de günde kaç saat ayırmam lazım bir yandan işe de girmem lazım. Malum ekonomi konuları detaya girmeyeyim.
Minimum 80 puan alman gerekiyor diye biliyorum. Tarih temelin iyiyse eğer ramazan yetgin 8 videoluk genel tekrar izle. Üstüne mutlaka 1 kaynak bitir ve ramazan yetgin branş denemesi var onu çöz. Matematik için ilyas güneşin her sene sınavda çıkan sorular tarzında videoları var onları izle, konu çalışacak vaktin yok. Derslerin konulara göre çıkan soru sayılarını incele, çok soru çıkan kısımlara yoğunlaş. Vatandaşlık için söylemek gerekirse;
Temel Hukuk Kavramları | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
Anayasal Kavramlar | 1 | – | – | – | - | - |
Türk Anayasa Tarihi | – | – | – | – | - | - |
Temel Hak Ödevler | 1 | – | – | – | - | - |
Yasama | 1 | 1 | – | 1 | - | 1 |
Yürütme | 1 | 2 | 3 | 2 | 3 | 2 |
Yargı | – | 1 | – | 1 | - | 1 |
İdare Hukuku | 2 | 2 | 3 | 2 | 3 | 2 |
Yani 2, 3 ve 4. üniteye çalışmak senin için mantıksız olabilir. Daha önceki seneler hiç çıkmamış olması çıkmayacağı anlamına gelmez ama ağırlığını çok çıkan sorulara vermek daha mantıklı.
Diğer derslerde çok olmasa da;
İslamiyet Öncesi Türk Tarihi | 1 | – | 1 | – | 1 | - |
İslamiyet Öncesi Türk Devletlerinde Kültür Medeniyet | 3 | 2 | 2 | 1 | 2 | 1 |
İlk Türk İslam Devletleri | 1 | 1 | 2 | 1 | 2 | 1 |
İlk Türk İslam Devletlerinde Kültür ve Medeniyet | 3 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 |
Osmanlı Devleti Kuruluş ve Yükselme Dönemi | 1 | 2 | 2 | 1 | 2 | 1 |
17. Yüzyıl Osmanlı Devleti Duraklama Dönemi | 1 | – | 3 | 1 | 3 | 1 |
18. Yüzyıl Osmanlı Devleti Gerileme Dönemi | 1 | 2 | – | 1 | - | 1 |
19. Yüzyıl Osmanlı Devleti Dağılma Dönemi | 1 | 1 | – | 1 | - | 1 |
20. Yüzyıl Osmanlı Devleti | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Osmanlı Devleti Kültür ve Medeniyet | 2 | 2 | 1 | 4 | 1 | 4 |
Milli Mücadele Dönemi | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 |
İnkılap Tarihi | 5 | 5 | 3 | 5 | 3 | 5 |
Atatürk Dönemi İç ve Dış Politikalar | 4 | 3 | 5 | 1 | 5 | 1 |
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi | 1 | 2 | 2 | 4 | 2 | 4 |
Osmanlı kültür medeniyet ve sonraki üniteler ağırlı olarak geliyor tarih için buralara ağırlığını vermen daha iyi olabilir. Toplam 27 sorunun 18'i bu kısımdan geliyor genel olarak.
Coğrafya için bu tarz önerebileceğim bir şey yok. Tamamı sebep sonuç ilişkisine bağlı bir ders. Türkiye'nin fiziki özelliklerini iyi öğrenmen ve ilk konuları sıkı tutman kalan kısmında sana çok yardımcı olacak. Türkçe için ise cümlenin öğeleri ve fiilimsi sorularını yapabiliyorsan ön lisans için seni çok zorlayacak bir şey kalmıyor. Gerisi mantık ve paragraf soruları oluyor.
Bir işe gidiyor olsanda sana günlük 3 saat yeter dersem yalan söylemiş olurum. 10 saat işe gidiyorsan bile en az 6 saat ders çalışman gerekiyor. Belirttiğim saat minimum daha da arttırabilirsen daha iyi olur. Tüm derslerin mutlaka branş denemelerini çöz, en iyi kaynaklar branş denemeleri oluyor genellikle. Tarih ve coğrafyayı ara ara okuyarak tekrar et. Zamanla yarıştığını unutma boşa zaman geçirebileceğin bir dönem değil ben yaklaşık 2 aydır tamamen asosyal takılıyorum.
Şu an bende seninle birlikte KPSS ön lisans hazırlık sürecindeyim sana da şimdiden başarılar.