Son 2 ay kala ön lisans KPSS başlamak

Fedely

Kilopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-14400f
İnno3d RTX 4060
16 GB Ram DDR5 5666 MHZ
Gigabyte H610M-H DDR5
1 TB SSD WD-TWINMOSS-NETAC 3500/2700
MSI 100M 550W+ Bronze
Meslek
ESTÜ / Bilgisayar Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar, biliyorum bir tık gülüceksiniz bir tık üzüleceksiniz ama ne yazık ki elimden olmayan sebeplerle bir türlü KPSS'ye çalışmaya başlayamadım. En azından zararın neresinden dönersek kardır diyerekten başlamak istiyorum. Sizce bu süreçten sonra başlayarak nasıl yüksek bir puan alabilirim. Ders programı önerisi de alabilirim. Şimdiden teşekkürler.

YouTube'da konu anlatımı yapanların genel tekrar videoları oluyor. Onları izleyebilirsin hızlandırarak. Bütün konulara çalışmaya kalksan yetişmez. İşine yarayacak kadar öğrenmeye çalışabilirsin. Deneme çözüp eksik olduğun konulara bakabilirsin sadece.

Merhaba arkadaşlar, biliyorum bir tık gülüceksiniz bir tık üzüleceksiniz ama ne yazık ki elimden olmayan sebeplerle bir türlü KPSS'ye çalışmaya başlayamadım. En azından zararın neresinden dönersek kardır diyerekten başlamak istiyorum. Sizce bu süreçten sonra başlayarak nasıl yüksek bir puan alabilirim. Ders programı önerisi de alabilirim. Şimdiden teşekkürler.
Hedefin nedir?
Matematik ve Türkçe temelin nasıl?

Matematik temelim bir tık zayıf. Türkçe ve tarihte ona nazaran iyiyim.

Benim sadece matematik temelim vardı. Ben temelden 18 matematik netiyle 2 ayda 80 alabildim. Sadece gk ye günlük 6-7 saat civarı çalıştım. 2 ay kala başlıyorsan en önemli şey temel, kuzenim aynı sürede 91 aldı.

Benim sadece matematik temelim vardı. Ben temelden 18 matematik netiyle 2 ayda 80 alabildim. Sadece gk ye günlük 6-7 saat civarı çalıştım. 2 ay kala başlıyorsan en önemli şey temel, kuzenim aynı sürede 91 aldı.

Hacı ben sana şöyle söyleyeyim, biliyor musun taban puanları bilmiyorum ama benim hedefim mezun olduğum bölüm raylı sistemler yol teknolojisi bölümünden memur olmak herhangi bir şehirde.
Tercih ettiğim kaynak kitabı benim hocam ve kaynak videolarda benim hocam YouTube kanalıdır. Oradan yola çıkarak bir öneri yapabilirseniz bu yolda yürümeme vesile olursunuz. Bir de günde kaç saat ayırmam lazım bir yandan işe de girmem lazım. Malum ekonomi konuları detaya girmeyeyim.

Hacı ben sana şöyle söyleyeyim, biliyor musun taban puanları bilmiyorum ama benim hedefim mezun olduğum bölüm raylı sistemler yol teknolojisi bölümünden memur olmak herhangi bir şehirde.
Tercih ettiğim kaynak kitabı benim hocam ve kaynak videolarda benim hocam YouTube kanalıdır. Oradan yola çıkarak bir öneri yapabilirseniz bu yolda yürümeme vesile olursunuz. Bir de günde kaç saat ayırmam lazım bir yandan işe de girmem lazım. Malum ekonomi konuları detaya girmeyeyim.

Minimum 80 puan alman gerekiyor diye biliyorum. Tarih temelin iyiyse eğer ramazan yetgin 8 videoluk genel tekrar izle. Üstüne mutlaka 1 kaynak bitir ve ramazan yetgin branş denemesi var onu çöz. Matematik için ilyas güneşin her sene sınavda çıkan sorular tarzında videoları var onları izle, konu çalışacak vaktin yok. Derslerin konulara göre çıkan soru sayılarını incele, çok soru çıkan kısımlara yoğunlaş. Vatandaşlık için söylemek gerekirse;

Temel Hukuk Kavramları
333333
Anayasal Kavramlar1--
Türk Anayasa Tarihi--
Temel Hak Ödevler1--
Yasama111-1
Yürütme123232
Yargı11-1
İdare Hukuku223232

Yani 2, 3 ve 4. üniteye çalışmak senin için mantıksız olabilir. Daha önceki seneler hiç çıkmamış olması çıkmayacağı anlamına gelmez ama ağırlığını çok çıkan sorulara vermek daha mantıklı.
Diğer derslerde çok olmasa da;
İslamiyet Öncesi Türk Tarihi111-
İslamiyet Öncesi Türk Devletlerinde Kültür Medeniyet322121
İlk Türk İslam Devletleri112121
İlk Türk İslam Devletlerinde Kültür ve Medeniyet312222
Osmanlı Devleti Kuruluş ve Yükselme Dönemi122121
17. Yüzyıl Osmanlı Devleti Duraklama Dönemi13131
18. Yüzyıl Osmanlı Devleti Gerileme Dönemi121-1
19. Yüzyıl Osmanlı Devleti Dağılma Dönemi111-1
20. Yüzyıl Osmanlı Devleti211111
Osmanlı Devleti Kültür ve Medeniyet221414
Milli Mücadele Dönemi443434
İnkılap Tarihi553535
Atatürk Dönemi İç ve Dış Politikalar435151
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi122424

Osmanlı kültür medeniyet ve sonraki üniteler ağırlı olarak geliyor tarih için buralara ağırlığını vermen daha iyi olabilir. Toplam 27 sorunun 18'i bu kısımdan geliyor genel olarak.
Coğrafya için bu tarz önerebileceğim bir şey yok. Tamamı sebep sonuç ilişkisine bağlı bir ders. Türkiye'nin fiziki özelliklerini iyi öğrenmen ve ilk konuları sıkı tutman kalan kısmında sana çok yardımcı olacak. Türkçe için ise cümlenin öğeleri ve fiilimsi sorularını yapabiliyorsan ön lisans için seni çok zorlayacak bir şey kalmıyor. Gerisi mantık ve paragraf soruları oluyor.
Bir işe gidiyor olsanda sana günlük 3 saat yeter dersem yalan söylemiş olurum. 10 saat işe gidiyorsan bile en az 6 saat ders çalışman gerekiyor. Belirttiğim saat minimum daha da arttırabilirsen daha iyi olur. Tüm derslerin mutlaka branş denemelerini çöz, en iyi kaynaklar branş denemeleri oluyor genellikle. Tarih ve coğrafyayı ara ara okuyarak tekrar et. Zamanla yarıştığını unutma boşa zaman geçirebileceğin bir dönem değil ben yaklaşık 2 aydır tamamen asosyal takılıyorum.
Şu an bende seninle birlikte KPSS ön lisans hazırlık sürecindeyim sana da şimdiden başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı