Son 3 haftada LGS kazanma

Derslere girmeden hepsi 100 ise sizi başka özel bir okula almaları gerekli.

Tonguç videolarının hepsini 2-3 kere izledim hocam soru çözümleri ve taktikler de dahil ayrıca sınav heyecanım tedirginliğim de yok.
2. dönem sınavlarına girecek misiniz? Erken ise bu notlar normal.

Hocam şöyle söyleyeyim 2. dönem sınavlarını olduk ve böyle notlar.
 
Ortalama ile bir yere girin. LGS'ye 3 hafta da 400 puan çok zor. Alır mısınız alırsınız ama yine söylüyorum çok zor. Şayet Anadolu Lisesini kazanırsanız bu kafa ile sınıf geçtiğiniz zaman da şükretmeyi bilin ve ÖSYM zamanın da ise asla böyle bir hata tekrardan da yapmayın!
 
LGS, TYT gibi. Az konu bilsen bile eğer mantığını kullanabilirsen yine bir şeyler yapabilirsin. Sınava gireli 2-3 yıl oldu benim. Hatırladığım kadarıyla matematikte bile kullanılacak formülleri açıklama kısmında veriyordu tek yapman gereken sayıları o formülde doğru yerlere yerleştirmek. Bunu da mantığınızla yapabilirsiniz.
Hocam matematikte formülleri verse bile öylece kalıyorum nasıl işleme başlayacağım falan hiç bilmiyorum. Gidip hocaya soruyorum o da anlatıyor ondan da bir şey anlamıyorum. Konu eksiğim falan yok ama bu yeni nesil soruları hiç çözemiyorum.
 
Ben tüm konuları biliyorum sözelden her denemede tam net yapabiliyorum ama matematikte 10 11 doğru zor yapıyorum ve hiç çalışmadım şu ana kadar sizce 400 üstü yapabilir miyim :)
 
Selam. LGS'ye son 3 hafta kala 400 puan almam mümkün mü arkadaşlar? Derslerim iyi fakat neredeyse Online derslere hiç girmedim. Çalışmadım da LGS'ye daha önce.

Tabii ki mümkün, hiçbir şey için geç değil henüz. Bu son haftalarda konu eksiklerini konu anlatımlarıyla tamamlaman daha iyi olabilir senin için ve öğrenme yöntemin nasılsa ona göre çalışmalısın. Örneğin yazarak öğreniyorsan konu anlatımını notlar alarak dinlemeyi deneyebilirsin. Bu zamandan sonra artık soru bankası değil de deneme ağırlıklı gitmeni tavsiye ederim. Anlamadığın soruların üzerine git, doğrularını öğren çünkü sınavda aynı tarzda sorular gelebilir. Onun dışında LGS örnek sorularını çözebilirsin ona yakın sorulmuş geçen senelerde de. Çalıştıktan sonrası tamamen sana ve o anki zihniyetine bağlı. Stres yapmaman ve emin olmadıklarını boş bırakıp sonra zamanın kalırsa tekrar bakman iyi olacaktır.
 
Merhabalar hocam. Buraya bir süre öncesinde yazmış olduğum bir yazıyı atacağım, sizin için belki yararlı olur. Tabi yazıyı tekrar okuduğumda yardımcı olmaktan çok biraz moral bozabilir ama okumakta fayda vardır, değil mi ?
Açık söylemek gerekirse belli dersler için ciddi anlamda "temel" bilginiz yoksa cidden büyük bir ilerleme kat etmek zor olur, kendimden ve çevremden biliyorum. Yanlış anlaşılmasın ama iddia ediyorum, buraya "Fen çok kolay, sevmememe rağmen çok iyi notlar alıyorum." gibi yorumlar yazan adamlar zaten bu konuları biliyor, öğrenme fırsatına senden önce rahatlıkla erişebiliyor. Ta ortaokul hatta ilkokuldan beri derslerine sımsıkı çalışan (Bunda kötü bir şey yok tabi ki ancak buna doğru düzgün erişemeyen insanlar da var.) daha doğrusu sürekli bu konularda destek görerek belli bir seviyeye gelmiş kişiler bunlar. Ki lisede görülen dersler zaten bu ortaokulda görülen derslerin devamı niteliğinde; dolayısıyla böyle yoğun bir eğitimden geçmiş birinin ileride hatta sınavda başarısız olması abes olacaktır.
Yukarıda kendimden ve çevremden biliyorum dedim ya, sana yardımcı olması için bu konuyu biraz açacağım. İlk ve ortaokulu sekiz yıl boyunca varoş bir mahallenin varoş bir okulunda okudum. Okula gelen çocuklar ciddi anlamda geleceğin "gangster" adayları olacak insanlardı genelde. Şu an bildiğiniz "çakal" şeklinde gezen, insanlara hiçbir faydası olmayan ve zararlı insan artıkları hepsi. Böyle bir çevrem olduğunu düşün işte. Fakat okulda yirmi civarlarında kişi sınavdan 400 ve üzeri puan alıp bir şekilde daha iyi okullara gitti.
İşte bu dediğim kişiler ta küçüklüğünden beri bu süreçte olan, hayatı çoğu zaman derslerle beraber bütünleşmiş olan kişilerdi. Sakın yanlış anlamayın ama bu insanların dersler dışında hiçbir şey yapabildiği yoktu, şu anda da öyle. Bu onlar için hem bir artı hem de bir eksi. Günlük hayatta temel işlevlerden, eylemlerden bile uzak olmak bir eksi olsa da güzel eğitim sistemimizde (!) aldıkları puanlar sayesinde bizim için "güzel" ya da "lüks" olarak sayılabilecek eğitim kalitesine veya refahına ulaşabiliyorlar. Bu durum iyi midir kötü müdür, tamamen tartışmaya açık.
Sana tavsiyem küçük arkadaşım, eğer ki önceden gelen matematik ve fen bilgin yoksa hiçbir şekilde ders falan çalışma, oynadığın oyuna devam et. Ciddiyim. Emin ol gelecekte bu durumu fark edince çok üzüleceksin. Bazen acı şeyler duymak gerekir.
Ve sana iyi bir şey demek isterim. Liseye geçtiğin zaman ciddi anlamda "inek" olmaya karar verirsen liseye geçiş sürecinden daha rahat bir sürece gireceksin demektir. Lisedeki konular ortaokulda gördüğün şeylerin devamı hatta bir kısmı tamamen aynı şeyler. Tabi dört yıl içinde kararların ya da yapacağın şeyler neler olacak bilemem, hayatta başarılar.
 
Bir de böyle dalga geçer gibi konu açıyorlar ya alemsiniz. 3 hafta çok bile arkadaşım. Son gün bir iki saat bak yeter sana. On binlerce insan boşa aylar öncesinden çalışıyor zaten 3 haftada 65 net yapılabilir sıfırdan 😂
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı