Son dakikaya kalan ödevler nasıl yetiştirilir?

Lise hayatım boyunca sıkça tecrübe ettiğim bir durum. İmkanı yok yetişmez o saate, hem uykunu hem mentalini bozarsın yetiştireceğim diye. Hafta içi çöz.

Son dakikaya bırakılmayarak yetiştirilir. Üniversite döneminde sabah 5'e kadar son gün ödev yaptığımı hatırlarım. 🤣 tek ödev de olsa neyse, sınavlara da öyle hazırlanıyordum.

Kardes cok tembeldim lise baslarında sana bir abi tavsiyesi okuldan geldiğin zaman kendini sık biraz derslere ve ödevlere 2 saat ayır.

Sonraya öteleyebiliyorsanız ödevi sonraya yapın şimdi yaparsanız o soruları çözmek için değil bitirmek için yapmış olursunuz.

Gece 2 3 kadar zorlaman mentalini gerektiğinden fazla zorlaman doğru olmaz normal bir bireyin uyku saatinde soru çözmek pek doğru olmaz aksine zarar verir erkek kalkmaya çalış soru sayısını azaltmaya çalış derim.

İman gücüyle yetiştirilir.

Kaptanlık sınavı için 1 günde 1700 küsur soru cözdüm ve aşırı tembelim asdsajkdas.

Kendini zorlasan da saat 2ye 3E kadar o sorular bitmez kardeşim yine vicdan azabıyla uyursun keşke daha önce yapsaydım diye.
Düzenini kaydırmadan 1E kadar yap bence kalanı haftaya yay.

Şöyle genel bir cevap vereceğim arkadaşlar. Ödev yarına, ödevi yapmamam notumu nasıl etkiler bilmiyorum. Belkide hoca geçiştirir bakmak için bakar emin değilim. Bahsettiğim gibi bu hafta şöyle matematik ve fen derslerini tekrar edip test kitaplarını bitirmek istiyordum. Ertelediğim ve tembelliğim yüzünden yapamadım. Saatte neredeyse 23.00 olacak. Bu ödevi salıyorum. Şimdi detaylı bir programla matematik ve fen konularını haftaya yayarak tekrar edeceğim. Ayrıca perşembe gününe de matematik ödevim var. Belki hoca bu test kitabı ödevini perşembeye erteleyebilir. Bakalım dediğim gibi bu hafta tüm konuları ve kitapları bitirebileceğim bir program yapacağım ve yatıp uyuyacağım. Program hakkında tavsiyelerinize açığım arkadaşlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı