Son kullanma tarihi 13 sene geçmiş espresso içilir mi?

  • Konuyu başlatan kino
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 144
  • Görüntüleme 20B
@kino içtiniz mi hocam merak ettim?

Ben 10 veya 11 yıllık (tam hatırlayamadım) pudra şekeri yemiştim bir şey olmamıştı. Tabii ben onu kurabiyenin üstünde yemiştim kahve gibi suyla karıştırılan bir şeyi yemek daha riskli olur tahminimce.
 
Sadece ince çekim kahve ise hiçbir şey olmaz ama tadı da ona göre biraz bozuk olacaktır, içinde koruyucu, kıvam arttırıcı falan varsa kesinlikle içmeyin, bana da geçen Kahve Dünyası 2020 yılından kalma kahve göndermiş kahvenin tüm tadı kaçmış birkaç bardak zor içtim ama hiçbir sağlık sorunu yaşatmadı.
 
Kendime sıcak çikolata ararken dolapları karıştırırken zamanında bir tanıdığımızın Belçika'dan getirdiği espresso kavanozlarından birine denk geldim. Son kullanma tarihi Eylül 2011 gösteriyor. Lakin hiç açılmamış ve aynı şekilde duruyor. Bir yapışma, böceklenme, renk değişme gibi durum da yok. Daha önceleri son kullanma tarihinin üzerinden 1 sene geçmiş çikolatala yemişliğim var lakin 13 sene biraz uzun geldi.

Eki Görüntüle 2152451
Eki Görüntüle 2152450
Eki Görüntüle 2152449
İçmeden önce 112 ara garanti olsun ondan sonra iç.
 
Hiçbir şey olmaz. Ambalajı açık olsaydı bile bir şey olmazdı. Kapağının kapalı olması bile nemlenmesini engeller.

Kahve başlı başına güçlü bir antioksidan zaten. Bakteriyel bir durum olma olasılığı yok gibi bir şey. Nemlenmiş olsaydı bile küflenme olurdu en fazla. Küf de düzenli bir şekilde maruz kalınılmaldığı sürece sorun yaratmaz çoğu zaman.

Jelatinindeki şişme yaşlı olmasından değil. Yeni aldığınız ürünlerde de aynı böyle hafif şişme olur. Üretimden öyle çıkıyor zaten. Genelde azot basıyorlar bayatlamanın önüne geçmek için.

Bozulmayı falan geçtim, bayatlamamıştır bile. Tadı ve kokusu olduğu gibi duruyordur.

Bu ürünler el değmeden son derece steril ortamlarda paketleniyor.

SKT ve tett gibi ifadeler yazılması zorunlu olduğu için ve firmaların sorumluluk almak istememesi yüzünden var. Genelde çok bir şey ifade etmiyor özellikle böyle kuru ürünlerde.
 
Kendime sıcak çikolata ararken dolapları karıştırırken zamanında bir tanıdığımızın Belçika'dan getirdiği espresso kavanozlarından birine denk geldim. Son kullanma tarihi eylül 2011 gösteriyor. Lakin hiç açılmamış ve aynı şekilde duruyor. Bir yapışma, böceklenme, renk değişme gibi durum da yok. Daha önceleri son kullanma tarihinin üzerinden 1 sene geçmiş çikolatala yemişliğim var lakin 13 sene biraz uzun geldi.

Eki Görüntüle 2152451
Eki Görüntüle 2152450
Eki Görüntüle 2152449

Tarihi eser içilir mi hocam? İçmeyin, 13 sene geçmiş tarihi eser olmuştur bu espresso.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı