Son senede açık liseye geçilmeli mi?

47rapflexx

Hectopat
12. sınıfım ve dil bölümü okuyorum. Dil bölümünde pek bir gelecek yok ve şu an tercüman olsam bile muhtemelen bundan 10 yıl sonra ölü bir meslek haline gelecek. Matematiğim oldukça kötü. Düzgün bir meslek seçeneğim olmamasından dolayı da üniversiteye gitmeyi düşünmüyorum. Okulların kapanmasına 188 gün var ve ben 25 gün devamsızlık yaptım. Okul gerçekten bomboş geçiyor ders anlatan kimse yok ki anlatacak konu da yok. Lakin açığa geçmek için de galiba 1 senemi boşa harcamam yani devamsızlıktan kalmam lazım. Sizce 1 senemi belki boşa harcayıp veya çalışarak geçirip açığa geçmeli miyim? Birçok zanaat işlerine ilgim var fakat hiçbir tecrübem yok. Bu zanaatların da pek bir geleceği yok gibi duruyor. Ne yapmalıyım fikirleriniz nedir? @333365

12. sınıfım ve dil bölümü okuyorum. Dil bölümünde pek bir gelecek yok ve şu an tercüman olsam bile muhtemelen bundan 10 yıl sonra ölü bir meslek haline gelecek. Matematiğim oldukça kötü. Düzgün bir meslek seçeneğim olmamasından dolayı da üniversiteye gitmeyi düşünmüyorum. Okulların kapanmasına 188 gün var ve ben 25 gün devamsızlık yaptım. Okul gerçekten bomboş geçiyor ders anlatan kimse yok ki anlatacak konu da yok. Lakin açığa geçmek için de galiba 1 senemi boşa harcamam yani devamsızlıktan kalmam lazım. Sizce 1 senemi belki boşa harcayıp veya çalışarak geçirip açığa geçmeli miyim? Birçok zanaat işlerine ilgim var fakat hiçbir tecrübem yok. Bu zanaatların da pek bir geleceği yok gibi duruyor. Ne yapmalıyım fikirleriniz nedir? @333365
Bence bir şekilde oku bitir. Dil öğrenirsen işsiz kalmazsın ama iyi bir kariyer veya maaş durumu biraz zor. Sonuçta bitirince her türlü rahatsın.

Okulu bitirmeniz her türlü daha mantıklı gibi. Boş yere sınıfta kalıp 1 sene daha açık lise sınavlarıyla uğraşmaktansa bu sene okulu bitirip rahat kafa işe girmek daha mantıklı olabilir.
Eğer ki ağır işlerde çalışırım sorun olmaz diyorsanız asansörcülüğe bir bakın derim. 2 - 3 yıla usta olup ayda mesailerle beraber 70 - 80 bin maaş alırsınız.

Devamsızlıktan kalmadan geçebilirsen geç hem obp'en yüksek olur şimdi üniveriste okumak istemiyormuşsun belki 1 sene sonra okumak isteyip sınava hazırlanacaksin belli olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı