Son Windows 11 güncellemesi SSD mi bozuyor?

Kullandığınız SSD'yi öğrenebilir miyim? Bu sorun her SSD için geçerli değil. Ayrıca SSD'nizin %60'ı doluysa ve 50 GB üzerinde bir işlem gerçekleştirirseniz bu sorun gerçekleşiyor.
Hocam bende de Kioxia 1TB var, geçen 200-300gb civarı dosyayı indirdim bir şey olmadı. :D

Güncelleme sayesinde bozulmuş oluyor işte. Güncelleme öncesinde böyle bir problem yaşanmıyor.
Mesajımın yanlış anlaşılmaya müsait olduğunu farkedip editlerken siz de yanlış anlaşılmaya müsait hali ile haklı bir noktaya temas etmişsiniz. Mesajı düzenledim.

SSD'yi bozuyor ama, SSD'nin %60'dan fazlası doluysa ve internetten 50GB ve üstü veri indirsen.

Sisteme bu mevzudan haberim olmadan Call of Duty indirdim, üzerine boşa çıkan sistemden taktığım SSD'den birkaç yüz GB'lık dosya sildim ve diğer diskten Steam arşivini ve içinde Cyberpunk olan Epic Games'i taşıdım. Ana SSD XPG 8100 taşıma yaptığım SSD ise Adata Legend 800, sanırım şanslı bir kullanıcıyım.

Kingston Fury Renegade 1tb (SFYRS1000G) , Ben de yaklaşık %50 dolulukta 130-150 gb veri indirdim , kurdum kaldırdım tekrar indirdim , günlerce sistemi ağır şekilde kullandım , sorun yok (tu) , hadi yine de güvenli olanı yapalım diye ilgili güncellemeyi kaldırdım , tekrar açılırken Win Parola sordu , tabiki uzun zamandır pin kullandığımız için ve de başka bir win açılış şekline (çevrimiçi veya dos da dahi)l izin vermediği için (parola sıfırlama diski hariç ki ben de hiç bir zaman olmaz ) epey sıkıntı yaptı , işin ilginç yanı hiç bir şekilde bios a da girmeme izin vermedi ! (biostan fanların ayarlarını tekrar yapmaya üşendiğim için bios sıfırlama da yapmak istemedim ki yine de çalışacağı meçhul dü) , hiç bir giriş tuşu çalışmadı bios için , bios a ulaşabilsem elimdeki sistem usb si ile açıp tamir etmeye çalışacaktım (daha önce bios tan sistem diski hariç tüm açılış şekilllerini de iptal etmiştim ), artık neye siniri bozulduysa sistemin :) , uzun zamandır kullanmadığım parolayı hatırlayana kadar hiç bir işlem yaptırmadı bana . Şuan ilgili güncelleme kaldırılmış ve güncellemeler durulmuş vaziyette problemsiz kullanıyoruz , umarım bir an önce problemi çözerler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı