Son yıllarda artan agnostik, ateist ve deist düşüncelerin sebebi nedir?

Katılmıyorum. Örnek olarak bir eşya alacaksınız ama önce onu önceden almış insanlardan fikir alırsınız. Dinde böyle dine mensup olmadan önce o dine mensup insanlara bakar ve fikir sahibi olursunuz.
Hocam mesela bir ürün alacaksınız. Ürünün mudailleri 3000 TL civarında iken ürün 2000 TL. Ürünün yorumlarında herkes üründen nefret etmiş. Siz ürünü almazmısınız yoksa bu onların aptallığı diye alırmısınız?

Gördüğüm kadarıyla insanların çoğu baskı dan dolayı, insanların dini yaşamaması diyor. Bunlar aşırı saçma. Bir kaç kişide bilim gelişiyor din ile bilim çakışıyor diyor. Ben din ile bilim in çakıştığını görmedim. Eğer ki çakışıyorsa bana düzgün bir kaynaktan link atarsanız okurum kafamda cevabını belki bulabilirim belki bulamam.

İlk olarak insanları ciddi anlamda dinden soğutmaları, nefret ettirmeleri. İkincisi ise özellikle içinde bulunduğum Z kuşağının, ailesinin ona sunduğu hazır paket olan bilgi ve inançları reddetmesi ve kendi düşüncesini, kendi fikrini, kendi bakış açısını oluşturması. Şahsen şu an kendimi Müslüman, Hristiyan, Deist, Ateist, Agnostik... olarak tanımlayamıyorum çünkü bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim, bir gün inanç benim için önemli bir noktaya gelirse gerekli kaynaklardan ve kitaplardan araştırıp kendimi en yakın hissettiğime yöneleceğim.

Gördüğüm kadarıyla insanların çoğu baskı dan dolayı, insanların dini yaşamaması diyor. Bunlar aşırı saçma. Bir kaç kişide bilim gelişiyor din ile bilim çakışıyor diyor. Ben din ile bilim in çakıştığını görmedim. Eğer ki çakışıyorsa bana düzgün bir kaynaktan link atarsanız okurum kafamda cevabını belki bulabilirim belki bulamam.
Eğer dinin islam ise hz.ademin topraktan yaratıldığı söyleniyor ve ilk insanın o olduğu söyleniyor ama bilimde ilk insan diye bir kavramın çok daha eskiye dayandığını söylüyor ve topraktan değil bize benzeyen bir canlıdan evrildiğimizi söylüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı