Çözüm Son zamanlarda görülen "sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldi" sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tunahanyrd

Kilopat
Katılım
28 Mart 2018
Mesajlar
128
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selamlar, 3 gündür kafamı kurcalayan "sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldi" sorununun çözüm yöntemlerini anlatacağım.
çözüm 1:
Adım 1:
DDU programını bu linkten indirelim.
Adım 2: Bu linkteki adımları uygulayalım.
Adım 3: AMD'nin sitesine gidelim.
Adım 4: drivers&support bölümünden kendi ekran kartınıza uyumlu olan driverı indirelim.
Adım 5: bir süre test yapalım bu süre en az 2 saat olsun mümkünse grafikleri PC'yi zorlayacak bir oyun olsun veya isterseniz stress testi de yapabilirsiniz.
Eğer sorun oluyorsa (umarım) sorun çözülmüş demektir.
Eğer sorun çözülmediyse yine ilk 3 adımı uygulayalım ardından, bu sefer ekran kartı driverlarından WHQL (Windows hardware quality labs) sürümünü indirelim.
WHQL (Windows hardware quality labs) sürümü Windows tarafından onaylanmış yani kararlı sürümdür keza benim sorunum WHQL driverı ile çözüldü.
Benim denemediğim ancak bir çözüm(?) yöntemi daha var.
AMD Radeon Software'a girelim, buradan "performans" sekmesini açalım ve buradan da "ayarlanıyor" sekmesini açalım. Eğer ilk defa giriyorsanız "eula'yı onaylıyor musunuz?" tarzında bir soru soracaktır kabul edelim. Biz manuel olarak ayarlayacağız. Burada güç ayarlamayı etkin olarak işaretleyelim güç limitini biraz kısalım ve aynı oranda fan ayarı haricindeki ayarları da kısalım. Çok fazla kısmayın hem performans düşecektir. Hemde zarar verebiliriz(?). Ardından değişiklikleri onaylayalım ve stress testi yapalım. Burada AMD'nin kendi testini yapabiliriz.
Evet arkadaşlar burada size yardımcı olmaya çalıştım. Umarım başarılı olabilmişimdir. Henüz AMD cephesinden bir açıklama gelmedi umarım yakında bir fix yayınlanır. Şimdilik görüşürüz.
 

Geri
Yukarı