Son zamanlarda moderatörlere yapılan baskı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

166770

Kilopat
Katılım
6 Mayıs 2017
Mesajlar
6.107
Makaleler
5
Çözümler
11
Son zamanlarda bu tarz konular çoğalmaya başladı. Xxx moderatör bana taktı, moderatörler bana gıcık mı, yok bilmem en sevmediğiniz üyeler konusuna mod etiketleme, masaüstünüzü paylaşın gibi konularda mod ekibine easter egg gibi gönderme yapma. Daha bu tarz şeyler çok var, veya nerede gördüğümü paylaşmayacağım. Bir üye olarak, kendi rütbemden, aynı kefede olduğumuz kişilerin bazıların linç yiyeceğim, bunun kaçar yolu yok. Ama söylemeden de edemeyeceğim. Çünkü onlara yapılan baskı, dalga geçme, çamur atma, gönderme çoğaldı. Ne kadar bir üye olsam da, bana uyarı atsalar da.

Bazılarını özelden tanıyorum. Cidden çok iyi ve değerli insanlar. Adım gibi eminim ki, en azından tanıdıklarım için konuşuyorum. Kimse kimseye takmıyor, veya havadan sudan ban atmaz, hak ettik ise atarlar. Şimdi çıkıp bazılarınız bana diyebilir. Sen yancısın diye. Hayır değilim. Bazı üyeler, forumu bıraktım deyip, ama hala mesaj yazmaya devam eden üyeler, beğeni, ifade, mesaj sayısı için örgütleşmiş üyeler bile var. Durum bu iken. Her üye için böyle demiyorum, yanlış anlaşılmasın, bunları yapan kişilere lafım. Siz böyle yapar iseniz, onlarda haklı şekil de sertleşir🙂

Yeni gelen özelliği çok beğendim. Artık tüm mod arkadaşlar, moderasyon ekibi adı altında bir çatıya koyulmuş. Bence güzel olmuş. Bu forumda 4 yıldır buradayım. Eskiden 3 ay ban yediğimi hatırlarım. Şu anki kadro öncekilerin yanında melek. Hani o sürekli ceza vermek için açık arıyorlar diyen üyelere söylüyorum bunu. Çoğu mesajımız belki biz fark etmiyoruz ama onlar ceza vermek yerine düzenliyor. Böyle iyi kalpli, merhametli kişiler mod iken üzmeyelim onları🙂

Onlar da sonuçta siteye üye olduğu gibi direkt mod olmadılar. Onlar da uyarı yemiştir illaki😂 Uzun lafı kısası, bir yere bağlamam gerekir ise, ki pek gerekmiyor ama yine de bağlayayım. Biz zaten haksız bir ban, uyarı yediğimiz zaman. Neden uyarı yedim diye konu açıyoruz. Onlar da cezayı tekrar inceliyor. Haksız ve boş bir ceza ise zaten kaldırıp, özür diliyorlar.

Konum belki onaylanır, onaylanmaz. Onaylanmaz ve silerler ise, canları sağ olsun. Ama benim isteğim, bu konun herkese açılması ve görmesi. Benim düşüncem de olan üye mutlaka vardır. Onların beni anlayacağından hiç şüphem yok. Bu yazıyı okuyan. Üyeler ve moderatörlere çok teşekkür ediyorum, ve hepinizi seviyorum😍 Bu da benim bu tarz açtığım, ilk ve son konum olsun. Umarım ne demek istediğimi anlarsınız. Teşekkür ederim.
 
Herkes biliyor ki kendini üyelerden üstün sanan bazı moderatörler var, ama işini iyi yapan moderatörler çoğunlukta.

Kendi adıma konuşuyorum, ben üyelere nasıl hak ettiği gibi davranıyorsam moderatörlere de öyle davranıyorum. Üyenin gerçek ismini ve Discord hesabını ifşa eden moderatöre insan muamelesi yapmam mesela. İşini gayet iyi yapan, herkese saygılı olan moderatörler yok mu? Tabii ki var.
 
Arkadaşlar hata yapabilirler ama bu aralar yapılan baskı hakkında konuşmuş arkadaş. Yok X moderatörü bana kafayı taktı yok y moderatörüne gönderme yapayım da anlasın gibi şeyler.
 
Yazım yanlışından ban yeme olmasa daha güzel olur. Mesela mesajında yazım yanlışı tespit edilmiştir diye mesaj gönderilebilir. Düzeltmeyene ban atılsa kat kat güzel olur sonuçta konu sahibiyim bir yazım yanlışı yaptım diye 1 saat ban yemek, cevap verememek insanı bezdiriyor.
 
Evet hata yapabilirler ama son zamanlarda gerçekten farklı olaylar oluyor, bunun hakkında da açıklama istiyoruz. Boş yere atılan iftiralardan ve cezalardan tabii haberiniz yok.

Nasıl yani? Örnek verir misiniz merak ettim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı