Sonradan gelen kasma sorunu

Samet_Yurdakul34

Hectopat
Merhaba, HP notebook kullanıyorum. 12 GB RAM ve2.20 GHz işlemci var. yaklaşık 1 yıldır bu sorunla uğraşıyorum. Önceden format attığımda aşırı FPS artışı oluyordu, şimdi format attığımda ise hiç format atmamış gibi oluyor, özellikle oyunlarda.
Önceden format attığımda (driverler yüklü) 100, en az 60 FPS alırdım. Şimdi attığımda 40, en az 20 alıyorum. PC 4 yıllık, Windows 7 veya Windows 10 fark etmiyor).

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopınızın fan temizliğini ve macun yenilemesini yaptırdınız mı? Yaptırmadıysanız zaten bu konuda yetkin değilsinizdir, güvenilir bir bilgisayar tamircisine yaptırabilirsiniz. 4 yıl bir laptop için temizlik süresini çoktan aşmış durumdadır.

Hız konusunda ciddi düzleme olur mu?

Hız konusunda düzelme olur. Şimdi senin sistemin tozlu ve macun yenilemesi yapılmadığı için fazla ısınıyor fazla ısındığı için ise donanımlar zarar görmesin diye saat hızlarını düşürüyorlar ve ısı bir nebze de olsa düşüyor. Isı düşerken bir yandan da saat hızları düştüğü için oyunlarda kasma sorunu ve fps sorunu yaşıyorsun. Sistemini serin tutman lazım. Mutlaka temizlik ve termal macun bakımı sonrası kaliteli bir laptop soğutucusu alıp kullan.

Hız konusunda düzelme olur. Şimdi senin sistemin tozlu ve macun yenilemesi yapılmadığı için fazla ısınıyor fazla ısındığı için ise donanımlar zarar görmesin diye saat hızlarını düşürüyorlar ve ısı bir nebze de olsa düşüyor. Isı düşerken bir yandan da saat hızları düştüğü için oyunlarda kasma sorunu ve fps sorunu yaşıyorsun. Sistemini serin tutman lazım. Mutlaka temizlik ve termal macun bakımı sonrası kaliteli bir laptop soğutucusu alıp kullan.
bilgisayarım 1 yıl önce falan temizledim ama termal macun değiştirme dediğim gibi ama bir soğutucu kullanıyorum o kadar da ısınmıyor termal macun değiştireceğim teşekkürler

bilgisayarım 1 yıl önce falan temizledim ama termal macun değiştirme dediğim gibi ama bir soğutucu kullanıyorum o kadar da ısınmıyor termal macun değiştireceğim teşekkürler

Alacaksan eğer F/P kralı benim de 3-4 tüp yedek olarak aldığım macunu öneriyorum. Isı konusunda ciddi düşüş yaşatıyor bu macun.
Xigmatek Macun

Ha yok biraz bütçem var kaliteli olsun uzun süre macun yenilemesi yapmam ve uzun ömürlü olsun dersen bunu al geç :) Bu arada bu macunun kutusunu falan her şeyini değiştirmişler daha önce böyle değildi yeni farkettim bende :)
Cooler Master

AIDA ile ısı değerlerini gönderin.
AIDA NEDİR ?
Chrome arkada açıkken çektim fotoğrafı.
IMG-20200227-WA0013.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı