Şu dindarların kendilerinden bu kadar emin olması, beni benden alıyor.Şu dünyadaki hiçbir hayvan insandan üstün değildir, NET!
Şu dindarların kendilerinden bu kadar emin olması, beni benden alıyor.Şu dünyadaki hiçbir hayvan insandan üstün değildir, NET!
Şu dindarların kendilerinden bu kadar emin olması, beni benden alıyor.![]()
Evet, mantık..Aklen ve mantıken bana uygun olan bu olduğu için bu kadar eminim![]()
Evet, mantık..
Hocam, ne kahkaha attım var ya.. Eyvallah..
Bu kadar komik ve mantıksız bulduğunuza göre daha mantıklı gördüğünüz ne ola ki merak ettim.Evet, mantık..
Hocam, ne kahkaha attım var ya.. Eyvallah..
Dünyanın en antika argümanları. 2023 yılının ortasında hala oryantalistlerin argümanlarını konuşanlar var...Evet, mantık..
Hocam, ne kahkaha attım var ya.. Eyvallah..
Hocam, yazılanları okudun mu? Ya da ben ne dediğini anlamadım?Bu kadar komik ve mantıksız bulduğunuza göre daha mantıklı gördüğünüz ne ola ki merak ettim.
Gözlemlenebilir doğaya baktığımda gayet olağan ve mantıklı görünüyor bana.
Buğdayı topraktan söktük, öldü mü ? Veya bu bir son muydu?
Son ise, o buğday tanelerinden birini toprağa diktiğimizde yeşeren bitki yeni bir hayat mı yoksa önceki buğday/bitkinin hayatının devamı mı?
Daha da ötesi, buğday çürüdü. Yok mu oldu? Hala bir (anlam)ı yok mu yani?
Sonraki hayat da denebilir, hayatın devamı da. Nesi garip ki?
EK: Alakasız: Quantum fiziği denilen bilim, mutlak olarak deneyimleyip gözlemlediğimiz, aksini düşünemediğimiz şeylerin bile kural/yasa olmadığına ikna etti beni.
''Elma dalından koptuğunda yere düşmeyebilir.''
Yani "Eğer Tanrı yoksa biz boşuna mı yaratıldık?" cevabını kaç kere duydum. Yıl olmuş 2023 ve hâlâ bu cevabı veriyorsunuz. O zaman ben de buna karşı mı çıkayım? İstersen bak arkadaşın ilk cevabına.. Hâlâ 1400 yıl önceki masalları yutturmaya çalışıyorken sorun yok ama.. Yani bir şeyi eleştiremeyecek miyiz?Dünyanın en antika argümanları. 2023 yılının ortasında hala oryantalistlerin argümanlarını konuşanlar var...
Herhangi birini yerdiğim, hakir gördüğüm, küçümsediğim yok. Ne kendimi birilerinden üstün görürüm, ne de birilerini kendimden üstün görürüm.Din, ateizm vs. tek başına bir zeka ölçütü değildir. Arasında bir korelasyon yoktur. Buradaki esas mesele, yerleşik inançlar. Açık fikirlilikle zekanın bir ilişkisi var. Yani toplumun yüzde 99'unun ateist olduğu verisinden sonra değerlendirmek lazım ateistler daha zekidir meselesini.
Mesajı ve/veya mesajın amacını yanlış anlamışsın. İlk cümlemi boşver. Önemli olan argümandı.Hocam, yazılanları okudun mu? Ya da ben ne dediğini anlamadım?
Hocam, bak dalga geçiyormuşum gibi oluyor ama ne diyon kendi kendine gözünü seveyim? Ne 1400 yıl öncesi, ne seni dindar sanması?Mesajı ve/veya mesajın amacını yanlış anlamışsın. İlk cümlemi boşver. Önemli olan argümandı.
Beni herhangi bir dine mensub sanıyorsan yanılıyorsun.
Sözlerim inancımın değil mantığımın ürünü.
*** 1400 yıl önceki mesajdan falan bahsetmen de bu konuda önyargılı olduğunu düşündürdü. Ne 1400 yıl önceki mesajı? İnsanlık tarihi kadar eski bir konudur ölümden sonraki hayat ve tanrının varlığı. Birilerinin saçma argümanı var ise saçma argümanı öne sürerek asıl konunun özünden uzaklaşmak daha büyük saçmalık.
*** Var ise senin ''ölümden sonra hayat yoktur çünkü.....'' felesefi ve/veya bilimsel gerekçelerini ileri sür ki anlamlı birşeyler ortaya çıksın değil mi? Ben önceki mesajımda bu doğrultuda kendi düşüncemi belirttim o kadar.
Toplum oldu ''tepkisel'' ve zannediyo ki herkes kendisi gibi. Hata bende ki ''umut etmekten vazgeçmedim, ders almadım.'' Düzgün iletişim kurmak bu kadar mı zor ya.Bu kadar komik ve mantıksız bulduğunuza göre daha mantıklı gördüğünüz ne ola ki merak ettim.
EK: Birşeyi bu kadar mantıksız bulan birinin mutlaka mantıklı bazı düşünceleri vardır diye size yöneltmiştim. ( Lütfen bu cümleyi aynen okuduğunuz anlamda alın zira aynen okuduğunuz anlamda, duygu yok, öncesi-sonrası-tepkisi falan yok)Profil fotonda Dexter.. Kıyamet Günü Katili gibi, kendi gerçekliğini yaratıyorsun. Sana bir şey diyen yok
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.