Sonraki hayat inancı gerçek olabilir mi?

Dosya Ekleri

• ibrahim-kurban.jpg
    ibrahim-kurban.jpg
    86,8 KB · Görüntüleme: 44
  • ayin-yarilma-mucizesi.jpg
    ayin-yarilma-mucizesi.jpg
    37,4 KB · Görüntüleme: 54
  • denizin yarılması.jpg
    denizin yarılması.jpg
    111,5 KB · Görüntüleme: 48
Evet, mantık..

Hocam, ne kahkaha attım var ya.. Eyvallah..
Bu kadar komik ve mantıksız bulduğunuza göre daha mantıklı gördüğünüz ne ola ki merak ettim.

Gözlemlenebilir doğaya baktığımda gayet olağan ve mantıklı görünüyor bana.
Buğdayı topraktan söktük, öldü mü ? Veya bu bir son muydu?
Son ise, o buğday tanelerinden birini toprağa diktiğimizde yeşeren bitki yeni bir hayat mı yoksa önceki buğday/bitkinin hayatının devamı mı?
Daha da ötesi, buğday çürüdü. Yok mu oldu? Hala bir (anlam)ı yok mu yani?

Sonraki hayat da denebilir, hayatın devamı da. Nesi garip ki?

EK: Alakasız: Quantum fiziği denilen bilim, mutlak olarak deneyimleyip gözlemlediğimiz, aksini düşünemediğimiz şeylerin bile kural/yasa olmadığına ikna etti beni.
''Elma dalından koptuğunda yere düşmeyebilir.''

Son düzenleme:
Evet, mantık..

Hocam, ne kahkaha attım var ya.. Eyvallah..
Dünyanın en antika argümanları. 2023 yılının ortasında hala oryantalistlerin argümanlarını konuşanlar var...

Din, ateizm vs. tek başına bir zeka ölçütü değildir. Arasında bir korelasyon yoktur. Buradaki esas mesele, yerleşik inançlar. Açık fikirlilikle zekanın bir ilişkisi var. Yani toplumun yüzde 99'unun ateist olduğu verisinden sonra değerlendirmek lazım ateistler daha zekidir meselesini.

Bu kadar komik ve mantıksız bulduğunuza göre daha mantıklı gördüğünüz ne ola ki merak ettim.

Gözlemlenebilir doğaya baktığımda gayet olağan ve mantıklı görünüyor bana.
Buğdayı topraktan söktük, öldü mü ? Veya bu bir son muydu?
Son ise, o buğday tanelerinden birini toprağa diktiğimizde yeşeren bitki yeni bir hayat mı yoksa önceki buğday/bitkinin hayatının devamı mı?
Daha da ötesi, buğday çürüdü. Yok mu oldu? Hala bir (anlam)ı yok mu yani?

Sonraki hayat da denebilir, hayatın devamı da. Nesi garip ki?

EK: Alakasız: Quantum fiziği denilen bilim, mutlak olarak deneyimleyip gözlemlediğimiz, aksini düşünemediğimiz şeylerin bile kural/yasa olmadığına ikna etti beni.
''Elma dalından koptuğunda yere düşmeyebilir.''
Hocam, yazılanları okudun mu? Ya da ben ne dediğini anlamadım?

Birisi öte dünyaya, ahirete inanabilir bunda sorun yok.. Bununla ne dalga geçerim, ne de kınarım. Zaten haddime de değil.

Sorun deney ve gözleme dayalı birçok veriyi reddedip, buna "Kendisine göre mantıksız ve akla uygun değil." deyip, komik bulması. Ben de ona misilleme olarak bu cevabı verdim.

Dünyanın en antika argümanları. 2023 yılının ortasında hala oryantalistlerin argümanlarını konuşanlar var...
Yani "Eğer Tanrı yoksa biz boşuna mı yaratıldık?" cevabını kaç kere duydum. Yıl olmuş 2023 ve hâlâ bu cevabı veriyorsunuz. O zaman ben de buna karşı mı çıkayım? İstersen bak arkadaşın ilk cevabına.. Hâlâ 1400 yıl önceki masalları yutturmaya çalışıyorken sorun yok ama.. Yani bir şeyi eleştiremeyecek miyiz?

Din, ateizm vs. tek başına bir zeka ölçütü değildir. Arasında bir korelasyon yoktur. Buradaki esas mesele, yerleşik inançlar. Açık fikirlilikle zekanın bir ilişkisi var. Yani toplumun yüzde 99'unun ateist olduğu verisinden sonra değerlendirmek lazım ateistler daha zekidir meselesini.
Herhangi birini yerdiğim, hakir gördüğüm, küçümsediğim yok. Ne kendimi birilerinden üstün görürüm, ne de birilerini kendimden üstün görürüm.

Sen olayı anlamamışsın ya da okumamışsın. Düzgün bi' oku derim. Bu cevabımı niye verdiğime bak.. Yani ayetlerinin genelinin sebeb-i nuzülları farklı olan Kur'an'ı Kerim'e "Bir bütün olarak okumak gerekiyor." diyebiliyorsun, ama benim olayıma tek bir açıdan bakıyorsun. Ayıp ediyorsun.

Son düzenleme:
Hocam, yazılanları okudun mu? Ya da ben ne dediğini anlamadım?
Mesajı ve/veya mesajın amacını yanlış anlamışsın. İlk cümlemi boşver. Önemli olan argümandı.

Beni herhangi bir dine mensub sanıyorsan yanılıyorsun.
Sözlerim inancımın değil mantığımın ürünü.

*** 1400 yıl önceki mesajdan falan bahsetmen de bu konuda önyargılı olduğunu düşündürdü. Ne 1400 yıl önceki mesajı? İnsanlık tarihi kadar eski bir konudur ölümden sonraki hayat ve tanrının varlığı. Birilerinin saçma argümanı var ise saçma argümanı öne sürerek asıl konunun özünden uzaklaşmak daha büyük saçmalık.

*** Var ise senin ''ölümden sonra hayat yoktur çünkü.....'' felesefi ve/veya bilimsel gerekçelerini ileri sür ki anlamlı birşeyler ortaya çıksın değil mi? Ben önceki mesajımda bu doğrultuda kendi düşüncemi belirttim o kadar.

Son düzenleme:
Mesajı ve/veya mesajın amacını yanlış anlamışsın. İlk cümlemi boşver. Önemli olan argümandı.

Beni herhangi bir dine mensub sanıyorsan yanılıyorsun.
Sözlerim inancımın değil mantığımın ürünü.

*** 1400 yıl önceki mesajdan falan bahsetmen de bu konuda önyargılı olduğunu düşündürdü. Ne 1400 yıl önceki mesajı? İnsanlık tarihi kadar eski bir konudur ölümden sonraki hayat ve tanrının varlığı. Birilerinin saçma argümanı var ise saçma argümanı öne sürerek asıl konunun özünden uzaklaşmak daha büyük saçmalık.

*** Var ise senin ''ölümden sonra hayat yoktur çünkü.....'' felesefi ve/veya bilimsel gerekçelerini ileri sür ki anlamlı birşeyler ortaya çıksın değil mi? Ben önceki mesajımda bu doğrultuda kendi düşüncemi belirttim o kadar.
Hocam, bak dalga geçiyormuşum gibi oluyor ama ne diyon kendi kendine gözünü seveyim? Ne 1400 yıl öncesi, ne seni dindar sanması?

Okumadan geliyorsun alıntılıyorsun. "1400 yıl önceki masallar" demem ölümle ilgili değil ya da bu konuyla ilgili. Arkadaşlarla önceki sohbetlerimizden. Sen benim bu konuya yazdığım ilk yorumu okudun mu? Birinci sayfada. Heh işte, bu konuyla ilgili fikrim bu... Onun dışındakiler seni veya bu konuyu ilgilendirmez. He, alıntılayıp cevap verebilirsin orası ayrı. Ama o zaman da cevabın içeriğiyle ilgili cevap ver.

Sana dindar demedim, seni alıntılamadım, sana verdiğim cevap da sana öyle bir imada bulunmadım. Kendi kendine gelin güvey oluyorsun gözünü seveyim.

Profil fotonda Dexter.. Kıyamet Günü Katili gibi, kendi gerçekliğini yaratıyorsun. Sana bir şey diyen yok..

Son düzenleme:
Toplum oldu ''tepkisel'' ve zannediyo ki herkes kendisi gibi. Hata bende ki ''umut etmekten vazgeçmedim, ders almadım.'' Düzgün iletişim kurmak bu kadar mı zor ya. :)
*** İlk cümlem yukarıda, devamı ise verdiğin tepkiyle zaten alakasız. Eğer cümleyi '' kendi duygusal tepkinden arındırıp'' aynen okuduğun gibi anlasan sorun olamayacaktı zira aynen okuduğun anlamda yazıldı. Duygu içermiyor. Mantıklı gördüğün şeyi merak ettim ve sordum o kadar. Anlamadım ki sorun ne, bir coşkuyla yuvarlanıp gidiyosun ''kendi zannının''dikine. Bana birşey söyledin diyen mi oldu, kaldı ki desen bile böyle saçma bir tartışmaya girecek biri değilim. Hata bende ki düzgünce birşey sorup cevap alabileceğimi sandım kusura bakma. İyi geceler. :)

Profil fotonda Dexter.. Kıyamet Günü Katili gibi, kendi gerçekliğini yaratıyorsun. Sana bir şey diyen yok
EK: Birşeyi bu kadar mantıksız bulan birinin mutlaka mantıklı bazı düşünceleri vardır diye size yöneltmiştim. ( Lütfen bu cümleyi aynen okuduğunuz anlamda alın zira aynen okuduğunuz anlamda, duygu yok, öncesi-sonrası-tepkisi falan yok)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı