Sony Vaio driver ve mavi ekran sorunu

Ozanelm

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese Merhabalar,

Sony SVE14 serisinden bir vaio'm var. Standartta Win8 ile gelen bu vaio ilk formattan sonra ekran kartı konusunda ciddi problemler çıkartmaya başlamıştı, Sony support'ta ile ise çözememiştik. Üzerinde HD7000 serisi bir kart var, ve driverını yüklemeden önce fanları maksimum hıza alarak çalıştırıyordu. Driver'ı yüklediğimde fanlar normale dönüyor ancak bilgisayarı yeniden başlattığımda driver'ı yüklemeyi kabul etmemiş gibi yine eski haline dönüyordu. Ati'nin beta driverlarını indirdiğimde ise bu sorun çözüldü. Şimdide Driver_state_failure hatası alıyorum, daha doğrusu bazen mavi ekranı görebiliyorum ve bilgisayar yeniden başlatıyor, bazen ise tamamaen kitlenip kalıyor, ama minidump'ta dosya oluşturduğu için aynı hatadan yaptığını düşünüyorum.

Sahip olduğum modelde Sony henüz Win10 desteğini çıkartmadı ancak ben güncelleme mi yaptım, bahsettiğim ekran kartı sorunlarını 8.1 güncellemesinde yaşıyordum. Windows 10 kurduğumda ise 8.1 de yaşadıklarımın aynısını yaşamaya devam ettim, ne zaman ki beta driver kurdum, sorunsuz çalışıyor gibi duruyor ama 8.1 kullanırken ekran kartı problemini çözemediğim için mavi ekran yoktu, yalnızca fanlar delirmişçesine çalışıyordu, akabinde bende bilgisayarı rafa kaldırmış ilgilenmemiştim. bilgisayarımda hala driver ını yükleyemediğim(donanım etiketinden card reader olduğunu öğrendiğim) bir pci aygıtı mevcut. Bu aygıtla ilgili internette bulabildiğim her driverı kurdum, sarı ünlem gitmeyince aygıtı disable yaptım. Bu mavi ekranı bu aygıt yüzünden mi yoksa ATI yüzünden mi aldığımı merak ediyorum açıkçası. Buna göre bir çözüm arayışına geçeceğim, minidump klasörümün onedrive linkini aşağıda bulabilirsiniz. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Minidump.rar

Birkaç opsiyonun var, bazıları:

Driverlar çıkana kadar 8.1'i geri kurup, driver olarak sadece Sony sitesinde yayınlanmış olanları kullanabilirsin. Makinayı rafa kaldırdığını düşünerek bunu ilk sırada yazdım.

Ya da driver sertifikasyon kontrolünü kapatıp, 8.1'de kullandığın ama her açılışta uçtuğunu söylediğin driver ile de deneyebilirsin.
Disabling Driver Signature on Windows 8 - learn.sparkfun.com

Ya da eksik driverları hardware ID ile aratıp şansını deneyebilirsin.

Driver kurulumunda Sony'nin önerdiği sırayı da deneyebilirsin. Win7 olmasına takılma:support:download detail:545561:Windows 7 64-Bit Downgrade Drivers and Utilities for SVE14 and SVE15 Series

Bir başka olasılık da minidumpın incelenmesi.

bir çoğunu denedim, rafa kaldırmamın sebebi iş amaçlı kullanıyor olmamdı, şimdi ofise geri dönünce mecbur oldu :)

win 8.1 e geri dönmek istemedim açıkçası, win10'u clean install yaptım, card driver'ın id si ile bulabildiğim bütün driver'lar ı denedim ancak olmadı. minidump'ın incelenmesini o yüzden rica ettim birazda, ben orada ki uyarıları okumayı bilmiyorum, en azından sorunun ati'de mi yoksa card driver'da mı olduğunu öğrenirsem bir çözüm bulabilirim diye düşünmüştüm. Ati ile ilgisiyle artık donanımsal bir problem olduğunu düşünmeye başlayacağım çünkü :)

cevaplarınız için çok teşekkür ederim,

Biraz önce irql_not_less_or_equal hatası ile mavi ekran aldım, bu ilk defa oldu. sanırım problem ati sürücülerinde gerçekten.

Bilgisayarda bulunan sürücüleri en derinlere inerek temizleyebileceğim bir program öneriniz var mı acaba? Bu şekilde temizleyip tekrar sertifikasyon kontrolünü kapatarak denemek istiyorum

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı