Çözüldü Sony Vaio VPCCA3S1E Dual boot için BIOS ayarı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
27 Ağustos 2020
Mesajlar
2.187
Çözümler
18
Yer
Istanbul
Sony Vaio VPCCA3S1E Modelini kullanıyorum, bir türlü güncelleyemedim BIOS'u. Şu anda 2010 yılına ait bir BIOS yüklü. BIOS ise AMI'e ait bir BIOS. Nasıl güncelleyebilirim?
Bir türlü güncelleyemedim şunu. Nasıl olursa olsun güncellemek istiyorum. DOS ile mi yaparım ne ile yaparım bilmiyorum ama bir türlü bulmadım şu BIOS dosyasını.
 
Çözüm
Sisteminiz UEFI değil ise bunu yapamazsınız.
Güncellemeye gerek var mı? Performans falan artmayacak. BIOS güncelleme dosyası buldum bir tane ama onu da tavsiye etmem.

BIOS'um aşırı eski. Boot menüsünde priority değiştirirken bile sadece harddisk mi USB mi ayarı yapılıyor. Daha güncel bir BIOS'a ihtiyacım var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS modlama basit bir iş değildir. "Bootloader Priority" dediğiniz ayar ne işe yarıyor?
Dual boot olarak Ubuntu ve Windows kullanıyorum. Şuan bilgisayarı açtığımda direkt GRUB Bootloader açılıyor, onu Windows bootloader olarak değiştirmek istiyorum. Ubuntu'ya erişmek için sadece BIOS'u kullanayım yani.
 
Onun BIOS ile alakası yok. GNU/Linux başlığına konu açın.
Ben GRUB ekranında varsayılan olanı değil, direkt olarak Windows Bootloader'ın açılmasını ve onun da Windows'u açmasını istiyorum. Yani GRUB'a hiç yaklaşmadan.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…