Sony Xperia M5 Parlaklık Sorunu

Katılım
24 Aralık 2015
Mesajlar
158
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Ablamla telefonlarımızı değiştirdik, şuanda Sony Xperia M5 kullanıyorum. 2 hafta kadar kullandım bir sorunu yoktu ancak son 2 haftadır bir sorunu başladı. Telefonun parlaklığı (özellikle en yüksekteyken) ekran açıkken ara sıra kendiliğinden çok hızlı bir şekilde artıp azalıyor. 5 - 10 saniye hızlı bir şekilde bu oluyor sonra duruyor bir süre sonra gene oluyor. Bunu oyun oynarken fark ettim. Önceden yoktu. Ekran parlaklığı otomatik ayarlamada iken de oluyor o ayar kapalı iken de oluyor. En çok da parlaklık maksimumda iken oluyor. Telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım olmadı, ekran jelatini sensörü engelliyordur diye çıkardım gene olmadı ama sensör olması gerekti gibi çalışıyor, telefon darbe de almadı yere de düşmedi. Nedeni ne olabilir?
 
@BERWAR dostum sadece oyun oynarken değil normal kullanımda iken de oluyor ve telefonun ısı normak kullanımda hiç artmıyor oyunlarda da anormal derecede fazla olmuyor normal yani. Yine de sağ ol.
 
Ekran ayarlarında parlaklık optimizasyonuyla ilgili bir seçenek var. Bu ayar ekrandaki renklere göre parlaklığı değiştiriyor. Onu kapatarak dener misin?
 
@rawkid eğer akıllı arka ışık kontrolünden bahsediyorsanız o zaten kapalı, görüntü geliltirme de kapalı. Zaten arka plandaki renkler sabitken de oluyor bu sorun. Bu arada o iki ayar açıkken de sorun devam ediyor.
 
zenfone 2 de mevcut bir sorun facebook vs ekran parlaklığı anlık düşüyor ve bu sorun düzeltilmedi hala yazılımla alakalı ki sony bunu halleder online chat merkezi varsa bildir zenfone 2 de 1.5 yıldır yaşıyorum o sorunu asus aldırtmayın.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı