Sony Xperia X vs XA1

XA1'in kameraları neredeyse XZ ile aynı hatta Murat Gamsız daha iyi olduğunu söylüyor, fotoğrafı daha az işliyormuş. Hatta ''Bu kamera yazılımını kendi XZ'me de istiyorum benim başım kel mi?'' diye serzenişte bulunduktan sonra ''bu yüzdendir ki bana gelmeyecek'' diyerek kahkayaha boğmuştur beni :)

Performans açısından teoride X daha güçlü fakat günlük hayatta pek bir fark olacağını düşünmüyorum. XA1'i tercih etmeniz daha yerinde olacaktır.

Oyun performansı açısından X ile XA1 arasında ciddi fark var.Eğer öncelik oyun ise Xperia X tercih edilmeli mesela. Kamera konusunda XA1 ve XA1 Ultra modelleri XZ'den bile bile daha iyi. XA1 modelinde parmak izi okuyucu da yok mesela. Xperia X modelinin kamerası da gayet iyi tabii. Bence Xperia X daha eski olmasına rağmen daha kullanışlı bir cihaz.

720P'de oyun açısından Helio P20 iş görür düzeyde ancak her hali ile Snapdragon 650 daha verimli ve güçlü bir işlemci. Güç tüketimi konusunda da daha verimli SD 650. Ayrıca Sony'nin Mediatek işlemci kullanan çoğu modelinde sorunlar oluşuyor. O yüzden çok da önermiyorum o modelleri.

XA1 kamera konusunda belki bir tık daha iyi olabilir ancak Xperia X performans olarak öne geçiyor. Kameraları arasında da sadece yazılım farkı var diye biliyorum. Tavsiyem Xperia X.

XA1 X Compact ve Xten pahalı olmasına rağmen onların altında bir telefon X veya X compact almalısın kesinlikle

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı