Sony Xperia Z C6003 Root

  • Konuyu başlatan eTasci
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1B
E

eTasci

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Telefonuma root yetkisi kazandırmak istiyorum maalesef başarılı olamadım. Bana bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş arıyorum.

Telefonumun özelliği.
Derleme Numarası: 10.3.1.A.0.244
Android Sürümü:4.2.2
 
Evet rehberi okudum. Forumlarda root işleminde sorun yaşayan kişileri gördüğümde ister istemez yanlış bir şey yapma korkusu oluştu daha önceleri farklı marka telefonlar kullandım bunlarda root yaparken sıkıntı yaşamadım ama bu telefon benim cesaretimi kırdı. İstedim ki aynı telefon kullanan kişi tarafından onun yardımı vasıtasıyla yanlış bir iş yapmadan sonuç alayım. Telefonu aldığım günden beri farklı forumlardaki yazılan konuyla alakalı yorumları okudum. Birçok kişi gözünü karartıp bu işlemi yapmış ne kadar sağlıklı olduğu mu amma anlatılan uygulama şekilleri sanki aynı kalıptan cıkmış bu yüzden ister istemez insan çekimser kalıyor. Root atma,da oluşan en önemli sıkıntılardan bir tanesi NFC özelliğinin devre dışı kalması bununda çaresi bulunmuş. Demek istediğim biraz insanın cesaretini kıran gözü kara kişilerin yapması gereken bir iş . Sonunda işlem başarısız olduğunda üzülmekte var .Yazımın başlarında belirttiğim gibi sitelerin adını burada vermeyi doğru bulmuyorum bir çok sitede yapılan işlemle alakalı sıkıntı yaşayan kişiler mevcut.Belki onlarında hatası var yanlış işlem yapmış olabilir zaten root işleminin başında bu işin sıkıntılı olduğu sorumluluk işlem yapana aittir denilmiş. Bu yüzden fedakarlık yapabilecek konu hakkında bire bir bilgi sahibi olan kardeşlerin yardımı ile bu işi yapmak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rehberi ben hazırladım zaten. Elimdeki Xperia Z ile ne yaptıysam aşama aşama yaptım. Siz yalnız eski sürümdesiniz. Ana sayfadan benim yazdığım makaleleri bulup en son sürümle ilgili rehberi uygulayın. Root işlemi göz korkutacak bir işlem değil. O sürümde Root sırasında çıkan NFC sorununun çözümünü de yazmıştım zaten linkteki rehberde. Sonraki sürümde böyle bir sıkıntı yok zaten. Bu telefonu root etmekte herhangi bir zorluk yok. Rehberlerimde kendim nasıl uyguladıysam öyle yazdım zaten. Zorluk derecesi fazla olmayan bir işlem bu.
 
Teşekkür ederim beni cesaretlendir diniz cihazı rootladım. NFC sıkıntı çıkmadı yalnız supersu full değilmiş cracklı programla güncelledim. Kurulumu kolaymış korktuğum kadar değilmiş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rica ederiz. En son sürümdeymişsiniz zaten telefondan cevap yazarken sürüm numaralarını karıştırmışım aklımda :) Ücretli bir programı hiçbir zaman tanınan geliştiriciler paket içeriğine koymazlar zaten. NFC sıkıntısı eski bir sürümde vardı zaten. En son sürümde Root yetkisi kazandırırken öyle bir sorun olmuyordu.
 
Anlattığınız tarif diğer anlatılan tariflere benzemediğinden bende öz güven duygusu oluşturdu.Yapılan yanlış işlem daha sonra bazı sıkıntılar oluştura biliyor bu yüzden telefonu aldığım günden beri sürekli konuyla alakalı yazıları değişik sitelerden takip ettim fakat dediğim gibi yazılar bana güven vermedi.İnsan ister istemez tedirgin oluyor işin birde teknik servis yönü var belki cihaz üzerinde yüzeysel bir tahribat olmuyor ama yazılımsal hatada servis meseleye iyi bakmayacağını tahmin ediyorum. Sonuçta yapılan yanlış bir uygulama ister istemez maddi bir külfet getirecek.Gönül ister ki bu işi yapan kişiler diğer kişilerin yanlış bir hataya düşmemesi için sizin yaptığınız gibi yaptıkları işlemi burada anlatsalar çok daha rahat huzurlu bir şekilde işlem yapılabilir.Ama maalesef anlatmıyoruz işimiz görüldü gerisini boş ver düşüncesi var.Ben böyle düşünmüyorum birine faydalı olmak hele karşılıksız bundan güzel ne olabilir .Tabi iki karşılığı var ama her şey para değildir bazen başkaların mutlu olması paradan daha önemlidir.

- - - Güncellendi - - -

Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı