Sorgu Paneli ne demek?

hebevnejs

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, meraktan soruyorum kafamdan çıkmıyor. Arkadaşım eskiden panel kullanıyordu. Anında isim vb. bilgileri girince hemen T.C. Numarasını bıle bulabılıyor. Nasıl oluyor bu? e-Devlet vb. sitelerin açığından bu bilgileri falan mı alıyorlar? Aklım almıyor, arkadaşım 10 TL'lik bile panel var demişti. 10 liraya insanların bilgilerini nasıl ele geçiriyorlar ki? Yanlış anlaşılmasın bu yola girmeyeceğim, asla da girmem sadece merak ettiğim için sormak istedim. Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, meraktan soruyorum kafamdan çıkmıyor. Arkadaşım eskiden panel kullanıyordu. Anında isim vb. bilgileri girince hemen T.C. Numarasını bıle bulabılıyor. Nasıl oluyor bu? e-Devlet vb. sitelerin açığından bu bilgileri falan mı alıyorlar? Aklım almıyor, arkadaşım 10 TL'lik bile panel var demişti. 10 liraya insanların bilgilerini nasıl ele geçiriyorlar ki? Yanlış anlaşılmasın bu yola girmeyeceğim, asla da girmem sadece merak ettiğim için sormak istedim. Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler :)

Bir grup veya bir kişi devletin databaselerine sızıp o verileri çalıyor ve bu verileri satıyorlar. Zaman içinde de her yerde bulunabilir oluyor o veriler. Verileri bulan arkadaşlarda site açıp 10 TL'ye satıyorlar.

Güncel bilgiler değil, bilgiler çalındığı döneme ait. Örnek veriyorum ben de bedava panele girip kendimi sorguladım yeni numaralarım yok. Yani e-Devlet'ten veri çalındı ve o veriler pazarlanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir grup veya bir kişi devletin databaselerine sızıp o verileri çalıyor ve bu verileri satıyorlar. Zaman içinde de her yerde bulunabilir oluyor o veriler. Verileri bulan arkadaşlarda site açıp 10 TL'ye satıyorlar.

Bedavaya bile oluyor paneller.

Güncel bilgiler değil, bilgiler çalındığı döneme ait. Örnek veriyorum bende bedava panele girip kendimi sorguladım yeni numaralarım yok. Yani e-Devlet'ten veri çalındı ve o veriler pazarlanıyor.

Ben kendi doğum tarihime baktığımda yanlıştı.

Bunu bir açık olarak kullandıklarını sanmıyorum, içeriden biri veriyordur. Geçen AKP-MHP oylarıyla reddedildi bunun araştırılması. Sağlanan bilgiler ile evine kargo yollamak ve seni aramak dışında çok bir şey yapılmıyor. Sakın onlara "hacker" gözüyle bakma.

Öncelikle burada bir yanlış var; çalınan veriler e-Devlet'ten değil, devletin sağlık kuruluşlarından ele geçiriliyor. Bunu bir düzeltelim.
Bu veriler ise güncel veriler değil, çalındığı zamandan kalma veriler. Maalesef ki, T.C. vatandaşlarının, verilerinin bir değeri de kalmadı. Artık para bile etmiyor...

Anladım hocam, bilgilendirmeleriniz için çok sağ olun. İnsanlarin kişisel bilgilerini bile bedavaya satan var ise vay halimize...

Ya e-Devlet hack'lenince bu veriler çok kolay bir şekilde ortaya çıktı e-Devlet adı üstünde kimliği kayıtlı olan herkesin yani Türkiye'nin %99'nun olduğu bir yer elin Afgan'ı suriyelisi burada gözükmez ya da yeni ölenler eski veriler çıktı ama yine de bir sıkıntı etmiyor herhangi bir verinin çalınması bu veriler ile yaşlı ya da bilgisiz insanları tehdit etmek suç sabaha kadar T.C. ve kızlık soy adı bulsun o sıkıntı değil önemli olan telefona gelen SMS'i bulamaması lazım ki bulamıyor onu da bulmasının tek yolu virüslü veritabanına sızabilecek dosya indirtmek bunu da reklamlarla saçma linklerle ve dosyalarla elde ederler basit kişiyseniz kimse hacklemez sizi ve bu hack yazılımları da kolay yazılımlar değildir Apple'ı kolay kolay hackleyemezsiniz ya da Android'i artık yeni modellerini şu an en kolay Windows ve Windows'taki hiçbir virüs korumada bir işe yaramıyor basit temel PC çökerten virüsleri koruyor hafif arkada çalışan veri alan virüsleri korumuyor bu yüzden her gördüğünüzü indirmeyin yoksa bilgilerle hiçbir şey elde edemiyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı