Sorgula!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Araştırıp öğrendiğimiz şeylerin doğru olup olmadığını nereden öğreniyoruz?
 
Cevap veremeyince dikkate almamayı tercih ettin tabi. Neden mesajımın ilk kısmını alıntıladın Ki? Sonrasında attığım 4 ayet ve altında yazdığım yazı hakkında da yorum yapar mısın? Nasıl bir cevabın olacak ona.

İlk kısmını alıntılamamın sebebi cevap vereceğim yeri alıntılarım. Uzun alıntı yapmayı sevmem. Eğer bu forumdaki 2.921 mesajımı görseydiniz, alıntıları hep değiştirdiğimi ve kısalttığımı görürdünüz. Cevap kısmına gelince evet, cevabım yok ancak senin de yok. Bunlar cevaplar değil. İslam dinin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'den alıntılar. İslam'ın kitabının kendi düşünceleri ile zıtlaşacağını düşünmüyordunuz herhalde?
 
"1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı.
2 Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu.
3 Tanrı, "Işık olsun" diye buyurdu ve ışık oldu.
4 Tanrı ışığın iyi olduğunu gördü ve onu karanlıktan ayırdı.
5 Işığa "Gündüz", karanlığa "Gece" adını verdi. Akşam oldu, sabah oldu ve ilk gün oluştu.
6 Tanrı, "Suların ortasında bir kubbe olsun, suları birbirinden ayırsın" diye buyurdu.
7 Ve öyle oldu. Tanrı gökkubbeyi yarattı. Kubbenin altındaki suları üstündeki sulardan ayırdı.
8 Tanrı kubbeye "Gök" adını verdi. Akşam oldu, sabah oldu ve ikinci gün oluştu.
9 Tanrı, "Göğün altındaki sular bir yere toplansın ve kuru toprak görünsün" diye buyurdu ve öyle oldu.
10 Kuru alana "Kara", toplanan sulara "Deniz" adını verdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü.
11 Tanrı, "Yeryüzü bitkiler, tohum veren otlar ve türüne göre tohumu meyvesinde bulunan meyve ağaçları üretsin" diye buyurdu ve öyle oldu.
12 Yeryüzü bitkiler, türüne göre tohum veren otlar ve tohumu meyvesinde bulunan meyve ağaçları yetiştirdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü.
13 Akşam oldu, sabah oldu ve üçüncü gün oluştu.
14-15 Tanrı şöyle buyurdu: "Gökkubbede gündüzü geceden ayıracak, yeryüzünü aydınlatacak ışıklar olsun. Belirtileri, mevsimleri, günleri, yılları göstersin." Ve öyle oldu.
16 Tanrı büyüğü gündüze, küçüğü geceye egemen olacak iki büyük ışığı ve yıldızları yarattı.
17-18 Yeryüzünü aydınlatmak, gündüze ve geceye egemen olmak, ışığı karanlıktan ayırmak için onları gökkubbeye yerleştirdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü.
19 Akşam oldu, sabah oldu ve dördüncü gün oluştu.
20 Tanrı, "Sular canlı yaratıklarla dolup taşsın, yeryüzünün üzerinde, gökte kuşlar uçuşsun" diye buyurdu.
21 Tanrı büyük deniz canavarlarını, sularda kaynaşan bütün canlıları ve uçan varlıkları türlerine göre yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü.
22 Tanrı, "Verimli olun, çoğalın, denizleri doldurun, yeryüzünde kuşlar çoğalsın" diyerek onları kutsadı.
23 Akşam oldu, sabah oldu ve beşinci gün oluştu.
24 Tanrı, "Yeryüzü türlü türlü canlı yaratıklar, evcil ve yabanıl hayvanlar, sürüngenler türetsin" diye buyurdu. Ve öyle oldu.
25 Tanrı türlü türlü yabanıl hayvan, evcil hayvan, sürüngen yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü.
26 Tanrı, "İnsanı kendi suretimizde, kendimize benzer yaratalım" dedi, "Denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, evcil hayvanlara, sürüngenlere, yeryüzünün tümüne egemen olsun."
27 Tanrı insanı kendi suretinde yarattı. Böylece insan Tanrı suretinde yaratılmış oldu. İnsanları erkek ve dişi olarak yarattı.
28 Onları kutsadı ve, "Verimli olun, çoğalın" dedi, "Yeryüzünü doldurun ve denetiminize alın; denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, yeryüzünde yaşayan bütün canlılara egemen olun.
29 İşte yeryüzünde tohum veren her otu ve tohumu meyvesinde bulunan her meyve ağacını size veriyorum. Bunlar size yiyecek olacak.
30 Yabanıl hayvanlara, gökteki kuşlara, sürüngenlere - soluk alıp veren bütün hayvanlara - yiyecek olarak yeşil otları veriyorum." Ve öyle oldu.
31 Tanrı yarattıklarına baktı ve her şeyin çok iyi olduğunu gördü. Akşam oldu, sabah oldu ve altıncı gün oluştu."

Bana aralarında benzerlik var gibi geldi?
- Matta İncilinde (1/1-17) İsa Aleyhisselâmın babaları olarak verilen isimler toplamı (İbrahim Aleyhisselâm dahil) İbrahim Aleyhisselâma kadar kırktır. Luka İncilinin verilen isimler toplamı ise İbrahim Aleyhisselâm dahil elli beştir.

- Luka İncili (3/23-38), Mesihi Matat'a nisbet ederken. Matta İncili (1/16), Mesihi Dülger Yusufa nisbet etmiştir.

- Matta İncili (11/18) Yahya'nın yemiyerek ve içmeyerek geldiğini haber verirken, Markos İncili (1/6) Yahya'nın çekirge ve yaban balı yediğini söyler ki, bu iki haber birbirini çürütür.

- Matta (27/60); Markos (15/46); Luka (23/53)'ya göre ceset alınıp kaya içine oyulmuş bir kabre konulmuştur. Yuhanna (19/41)'ya göre ise, İsa'nın cesedi bahçede olan bir kabre konmuştur.

- Matta İncilinde (17/15) bir adamın saralı oğlunu kurtarması için İsa'ya geldiğini belirtirken, Markos İncili (9/17) dilsiz ruhu olan oğlunu İsa'ya getirdiğini söyler. Luka ise aynı olayı naklederken adamın, İsa'ya "Muallim! Sana yalvarırım, oğluma bak." dediğini belirtir.

- İnciller Yunanca yazılmışlardır. Yeni Ahidde orijinalliğini muhafaza eden bazı terimler Yunanca değil, İbranicedir. Bu dahi tahrife delildir. Zira İsa Aleyhisselâmın dili Âramice (İbranice)dir.

- Matta İncilinin bildirdiğine göre Hazret-i İsa, Musa Aleyhisselâmın şeriatını yıkmaya değil, yapmaya geldiğini beyan etmiştir. (Matta: 5/ 17-18) Halbuki bugünkü Yeni Ahid, Musa Aleyhisselâmın şeriatının İsa Aleyhisselâm tarafından tamamen kaldırıldığını öğretmektedir. Bu bir tenakuz, çelişkidir.

- Hristiyanlığın temeli sayılan teslisle ilgili âyet şöyle idi: Çünkü gökte şehadet edenler üçtür: Baba, kelime ve Ruhul-Kudüs ve bu üç birdir ve yerde şehadet edenler üçtür. Ruh ve su ve kan ve bu birde mutabıktır.(Yuhannanın Mek: 5/ 7-8)

- 1881'de basılan tashihli nüshadan birinci kısım çıkarılmış ve bugünkü yeni baskılarda bu yoktur. Bu misal bize, Hristiyanlığın kutsal kitabı üzerinde tahrifler yapıldığını ve bu tahriflerin devam ettiğini göstermektedir.

- Matta'nın (5/39-40) "Kötüye karşı koma ve senin sağ yanağına kim vurursa, ona ötekini de çevir, bir mahkemeye gidip senin gömleğini almak isterse, ona abani da bırak." şeklindeki sözü ile yine (Matta: 10/34) "Yeryüzüne selâmet getirmeğe geldim sanmayın; ben selâmet değil, fakat kılıç getirmeye geldim." sözü arasında tezat vardır.

- Matta'ya göre (20/29) Eriha'dan çıkan İsa'ya, şifa için gelen körlerin sayısı ikidir. Markos'a göre (10/46) ise şifa için gelen körlerin sayısı birdir.

- Matta'ya göre (10/9) İsa Havârilerine yanlarına asâ bile almaya müsaade etmezken, Markos İncili'nin ifadesine göre (6/8), yanlarında asâ taşımalarını tavsiye etmiştir.

- Matta (25/15) hizmetçileri üç gösterirken, Luka (19/33) hizmetçileri on kişi gösterir.

- Göklerin melekutunda en büyüğün kim olduğu hakkında soruyu soran, Matta İncili'ne göre (18/1) İsa'nın talebeleridir. Markos İncili'ne göre (9/33-34) sorulan suali haber veren İsa'nın kendisidir.

- Markos İncili'nin bir yerinde (1/1) "İsa Mesih'in İncili" denilirken, diğer bir yerinde de (1/14) "Allah'ın İncili" denilmektedir.

- Luka İncili'nde bir yerde "Kurtarıcım Allah", (Luka: 1/47) diğer bir yerde de "Kurtarıcı İsa" denilmektedir. (2/11)

- Hazret-i İsa için sık sık hem "Allah'ın oğlu", hem de "Yusuf oğlu", "Davud oğlu", "Âdem oğlu" deyimleri kullanılmaktadır. Bunların hangisi doğrudur? İlâhi dinde böyle büyük tenakuzlar, kesinlikle olmaz. Bu ifadeler İncil'deki tahrifatın büyüklüğünü göstermektedir.
 
Cevap veremeyince dikkate almamayı tercih ettin tabi. Neden mesajımın ilk kısmını alıntıladın Ki? Sonrasında attığım 4 ayet ve altında yazdığım yazı hakkında da yorum yapar mısın? Nasıl bir cevabın olacak ona?
Attıkların cevap verilmeyi bile hak etmiyor ki. Aynen gökyüzu tavanmış😆 Şu konuda dahi sorun çıkarıyorsun ya.
 
Konuyu açan kişi bir şeye değinmek istemiş, sorgulayın demiş özetle, konudan sapıldı şuan, din tartışmasına döndü hep olduğu gibi, kilitlenir birazdan.
 
İlk kısmını alıntılamamın sebebi cevap vereceğim yeri alıntılarım. Uzun alıntı yapmayı sevmem. Eğer bu forumdaki 2.921 mesajımı görseydiniz, alıntıları hep değiştirdiğimi ve kısalttığımı görürdünüz. Cevap kısmına gelince evet, cevabım yok ancak senin de yok. Bunlar cevaplar değil. İslam dinin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'den alıntılar. İslam'ın kitabının kendi düşünceleri ile zıtlaşacağını düşünmüyordunuz herhalde?
Attığım 4 ayet Allah'ı kanıtlıyor. Altına örnek de verdim daha iyi anlaman için. Daha neden inanmıyorsun ki? Neyi inandırıcı bulamadın?
 
- Matta incilinde (1/1-17) isa aleyhisselâmın babaları olarak verilen isimler toplamı (İbrahim aleyhisselâm dahil) İbrahim aleyhisselâma kadar kırktır. Luka incilinin verilen isimler toplamı ise İbrahim aleyhisselâm dahil elli beştir.

- Luka incili (3/23-38), mesihi Matat'a nisbet ederken. Matta incili (1/16), mesihi dülger yusufa nisbet etmiştir.

- Matta incili (11/18) Yahya'nın yemiyerek ve içmeyerek geldiğini haber verirken, markos incili (1/6) Yahya'nın çekirge ve yaban balı yediğini söyler ki, bu iki haber birbirini çürütür.

- Matta (27/60); markos (15/46); luka (23/53)'ya göre ceset alınıp kaya içine oyulmuş bir kabre konulmuştur. Yuhanna (19/41)'ya göre ise, Isa'nın cesedi bahçede olan bir kabre konmuştur.

- Matta incilinde (17/15) bir adamın saralı oğlunu kurtarması için Isa'ya geldiğini belirtirken, markos incili (9/17) dilsiz ruhu olan oğlunu Isa'ya getirdiğini söyler. Luka ise aynı olayı naklederken adamın, Isa'ya "muallim! Sana yalvarırım, oğluma bak." dediğini belirtir.

- inciller yunanca yazılmışlardır. yeni ahidde orijinalliğini muhafaza eden bazı terimler yunanca değil, ibranicedir. Bu dahi tahrife delildir. Zira isa aleyhisselâmın dili âramice (ibranice)dir.

- Matta incilinin bildirdiğine göre hazret-i isa, musa aleyhisselâmın şeriatını yıkmaya değil, yapmaya geldiğini beyan etmiştir. (matta: 5/ 17-18) halbuki bugünkü yeni ahid, musa aleyhisselâmın şeriatının isa aleyhisselâm tarafından tamamen kaldırıldığını öğretmektedir. Bu bir tenakuz, çelişkidir.

- Hristiyanlığın temeli sayılan teslisle ilgili âyet şöyle idi: Çünkü gökte şehadet edenler üçtür: Baba, kelime ve ruhul-kudüs ve bu üç birdir ve yerde şehadet edenler üçtür. Ruh ve su ve kan ve bu bir de mutabıktır.(yuhannanın mek: 5/ 7-8)

- 1881'de basılan tashihli nüshadan birinci kısım çıkarılmış ve bugünkü yeni baskılarda bu yoktur. Bu misal bize, hristiyanlığın kutsal kitabı üzerinde tahrifler yapıldığını ve bu tahriflerin devam ettiğini göstermektedir.

- Matta'nın (5/39-40) "kötüye karşı koma ve senin sağ yanağına kim vurursa, ona ötekini de çevir, bir mahkemeye gidip senin gömleğini almak isterse, ona abani da bırak." şeklindeki sözü ile yine (matta: 10/34) "yeryüzüne selâmet getirmeğe geldim sanmayın; ben selâmet değil, fakat kılıç getirmeye geldim." sözü arasında tezat vardır.

- Matta'ya göre (20/29) Eriha'dan çıkan Isa'ya, şifa için gelen körlerin sayısı ikidir. Markos'a göre (10/46) ise şifa için gelen körlerin sayısı birdir.

- Matta'ya göre (10/9) isa havârilerine yanlarına asâ bile almaya müsaade etmezken, markos Incili'nin ifadesine göre (6/8), yanlarında asâ taşımalarını tavsiye etmiştir.

- Matta (25/15) hizmetçileri üç gösterirken, luka (19/33) hizmetçileri on kişi gösterir.

- Göklerin melekutunda en büyüğün kim olduğu hakkında soruyu soran, matta incili'ne göre (18/1) Isa'nın talebeleridir. Markos incili'ne göre (9/33-34) sorulan suali haber veren Isa'nın kendisidir.

- Markos Incili'nin bir yerinde (1/1) "isa Mesih'in incili" denilirken, diğer bir yerinde de (1/14) "Allah'ın incili" denilmektedir.

- Luka incili'nde bir yerde "kurtarıcım Allah", (luka: 1/47) diğer bir yerde de "kurtarıcı isa" denilmektedir. (2/11)

- Hazret-i isa için sık sık hem "Allah'ın oğlu", hem de "Yusuf oğlu", "davud oğlu", "âdem oğlu" deyimleri kullanılmaktadır. Bunların hangisi doğrudur? İlâhi dinde böyle büyük tenakuzlar, kesinlikle olmaz. Bu ifadeler Incil'deki tahrifatın büyüklüğünü göstermektedir.

- Matta incilinde (1/1-17) isa aleyhisselâmın babaları olarak verilen isimler toplamı (İbrahim aleyhisselâm dahil) İbrahim aleyhisselâma kadar kırktır. Luka incilinin verilen isimler toplamı ise İbrahim aleyhisselâm dahil elli beştir.

- Luka incili (3/23-38), mesihi Matat'a nisbet ederken. Matta incili (1/16), mesihi dülger yusufa nisbet etmiştir.

- Matta incili (11/18) Yahya'nın yemiyerek ve içmeyerek geldiğini haber verirken, markos incili (1/6) Yahya'nın çekirge ve yaban balı yediğini söyler ki, bu iki haber birbirini çürütür.

- Matta (27/60); markos (15/46); luka (23/53)'ya göre ceset alınıp kaya içine oyulmuş bir kabre konulmuştur. Yuhanna (19/41)'ya göre ise, Isa'nın cesedi bahçede olan bir kabre konmuştur.

- Matta incilinde (17/15) bir adamın saralı oğlunu kurtarması için Isa'ya geldiğini belirtirken, markos incili (9/17) dilsiz ruhu olan oğlunu Isa'ya getirdiğini söyler. Luka ise aynı olayı naklederken adamın, Isa'ya "muallim! Sana yalvarırım, oğluma bak." dediğini belirtir.

- inciller yunanca yazılmışlardır. yeni ahidde orijinalliğini muhafaza eden bazı terimler yunanca değil, ibranicedir. Bu dahi tahrife delildir. Zira isa aleyhisselâmın dili âramice (ibranice)dir.

- Matta incilinin bildirdiğine göre hazret-i isa, musa aleyhisselâmın şeriatını yıkmaya değil, yapmaya geldiğini beyan etmiştir. (matta: 5/ 17-18) halbuki bugünkü yeni ahid, musa aleyhisselâmın şeriatının isa aleyhisselâm tarafından tamamen kaldırıldığını öğretmektedir. Bu bir tenakuz, çelişkidir.

- Hristiyanlığın temeli sayılan teslisle ilgili âyet şöyle idi: Çünkü gökte şehadet edenler üçtür: Baba, kelime ve ruhul-kudüs ve bu üç birdir ve yerde şehadet edenler üçtür. Ruh ve su ve kan ve bu bir de mutabıktır.(yuhannanın mek: 5/ 7-8)

- 1881'de basılan tashihli nüshadan birinci kısım çıkarılmış ve bugünkü yeni baskılarda bu yoktur. Bu misal bize, hristiyanlığın kutsal kitabı üzerinde tahrifler yapıldığını ve bu tahriflerin devam ettiğini göstermektedir.

- Matta'nın (5/39-40) "kötüye karşı koma ve senin sağ yanağına kim vurursa, ona ötekini de çevir, bir mahkemeye gidip senin gömleğini almak isterse, ona abani da bırak." şeklindeki sözü ile yine (matta: 10/34) "yeryüzüne selâmet getirmeğe geldim sanmayın; ben selâmet değil, fakat kılıç getirmeye geldim." sözü arasında tezat vardır.

- Matta'ya göre (20/29) Eriha'dan çıkan Isa'ya, şifa için gelen körlerin sayısı ikidir. Markos'a göre (10/46) ise şifa için gelen körlerin sayısı birdir.

- Matta'ya göre (10/9) isa havârilerine yanlarına asâ bile almaya müsaade etmezken, markos Incili'nin ifadesine göre (6/8), yanlarında asâ taşımalarını tavsiye etmiştir.

- Matta (25/15) hizmetçileri üç gösterirken, luka (19/33) hizmetçileri on kişi gösterir.

- Göklerin melekutunda en büyüğün kim olduğu hakkında soruyu soran, matta incili'ne göre (18/1) Isa'nın talebeleridir. Markos incili'ne göre (9/33-34) sorulan suali haber veren Isa'nın kendisidir.

- Markos Incili'nin bir yerinde (1/1) "isa Mesih'in incili" denilirken, diğer bir yerinde de (1/14) "Allah'ın incili" denilmektedir.

- Luka incili'nde bir yerde "kurtarıcım Allah", (luka: 1/47) diğer bir yerde de "kurtarıcı isa" denilmektedir. (2/11)

- Hazret-i isa için sık sık hem "Allah'ın oğlu", hem de "Yusuf oğlu", "davud oğlu", "âdem oğlu" deyimleri kullanılmaktadır. Bunların hangisi doğrudur? İlâhi dinde böyle büyük tenakuzlar, kesinlikle olmaz. Bu ifadeler Incil'deki tahrifatın büyüklüğünü göstermektedir.

Ben İncil'den bahsetmedim ki. İncil tahrifat edildiğini bende biliyorum. İyice okuyun isterseniz.
 
Konuyu açan kişi bir şeye değinmek istemiş, sorgulayın demiş özetle, konudan sapıldı şuan, din tartışmasına döndü hep olduğu gibi, kilitlenir birazdan.
Gelip saldırmasalar olmuyor. Bunlar yüzünden 2 dakika düzgün tartışma ortamına sahip olamıyoruz.
 
Araştırıp, sorgulayarak hiçbir yere gelemedim. Her seçim, büyük bir parçamı alıyordu. Eğer bir çocuğum olursa, sorgulayıp benim gibi kafayı sıyırmaması için dogmalara inanmasını ve işine bakmasını tembihleyeceğim. Ne demişler, cahillik mutluluktur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı