Soru çözümü için yapay zeka önerisi

UstaGT

Decapat
Merhaba arkadaşlar, gerçekten doğru düzgün bir yapay zeka yok mu soru çözmek için ya 1 tane soru atıyorum, piyasadaki hiçbir yapay zeka doğru çözmez mi be arkadaş Grok, Gemini, DeepSeek, ChatGPT hatta Microsoft Copilot'u bile denedim. Fotoğrafı atıyorum, ya bazı soruları eksik çözüyor, çözse de yanlış çözüyor. Yani gerçekten doğru çözse bile, nasıl çözdüğünü, hangi işlemleri yaptığını yazamıyor. Doğru düzgün bir yapay zeka yok mu zorlu matematik soruları çözebilecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, gerçekten doğru düzgün bir yapay zeka yok mu soru çözmek için ya 1 tane soru atıyorum, piyasadaki hiçbir yapay zeka doğru çözmez mi be arkadaş Grok, Gemini, DeepSeek, ChatGPT hatta Microsoft Copilot'u bile denedim. Fotoğrafı atıyorum, ya bazı soruları eksik çözüyor, çözse de yanlış çözüyor. Yani gerçekten doğru çözse bile, nasıl çözdüğünü, hangi işlemleri yaptığını yazamıyor. Doğru düzgün bir yapay zeka yok mu zorlu matematik soruları çözebilecek?

Hocam bahsettiğiniz AI'lar gayet yeterli. Fakat para yoksa düzgün işlemde yok sana. Düzeyinde işliyor her şey. AI'lara daha iyi bir şekilde istemeyi deneyin, cümlenizi değiştirin belki sorununuzu çözerler. Bahsettikleriniz dışında pek de düzgün AI bulunmuyor AI yapmak kolay bir şey değil haliyle belli şeyler var.

Eğer Türkçe metin çok fazla ise bazen yanlış çözebiliyorlar. ChatGPT de eğer yanlış çözerse dikkatli çözer misin falan dediğim de genelde doğru çözüyor açıklamasını da gayet güzel yapıyor yanlış çözdüklerinde tekrar çözdürüyorum, yani bende işe yariyor.

Hocam bahsettiğiniz AI'lar gayet yeterli. Fakat para yoksa düzgün işlemde yok sana. Düzeyinde işliyor her şey. AI'lara daha iyi bir şekilde istemeyi deneyin, cümlenizi değiştirin belki sorununuzu çözerler. Bahsettikleriniz dışında pek de düzgün AI bulunmuyor AI yapmak kolay bir şey değil haliyle belli şeyler var.
Görselleri okuyup işleyip kullanıcının istediği şeyleri yerine getirme konusunda bence şuan hiçbir ai yeterli değil yani denediğim kadarıyla resmen 1 soruyu çözmesi için paragraf yazıyorum yada kafası karışmasın diye çok kısa cümleler kuruyorum yada sadece çöz yazıyorum yok abi çözemiyor

Eğer Türkçe metin çok fazla ise bazen yanlış çözebiliyorlar. ChatGPT de eğer yanlış çözerse dikkatli çözer misin falan dediğim de genelde doğru çözüyor açıklamasını da gayet güzel yapıyor yanlış çözdüklerinde tekrar çözdürüyorum, yani bende işe yariyor.

Matematik sorusu ya 5 dakika önce Gemini'ye fotoğraf attım şimdi girdim görüldü atmış resmen fotoğraftaki soruyu çöz yazdım hangi fotoğraf yazıyor.

Görselleri okuyup işleyip kullanıcının istediği şeyleri yerine getirme konusunda bence şu an hiçbir AI yeterli değil yani denediğim kadarıyla resmen 1 soruyu çözmesi için paragraf yazıyorum ya da kafası karışmasın diye çok kısa cümleler kuruyorum ya da sadece çöz yazıyorum yok abi çözemiyor.

Hocam yeterlilik için paralı modellerini baz aldım. Bende katılıyorum yani. Gemini birden fazla fotoğraf yükleyince kafası komple gidiyor. ChatGPT free plan artık rezalet iyice zekası geriledi. DeepSeek desen fotoğraf algılama özelliği bile yok sadece OCR yapıyor.

Hocam para verince zekasıda mı artıyor ben sadece daha özgür kullanabiliyorsunuz diye biliyorum mesela chatgptnin normal sürümünde günde 3 foto atabiliyorsanız plus sürümünde istediğiniz kadar atabiliyorsunuz diye biliyorum yani bu şekildeki özellikler değişmiyor mu sadece

Hocam para verince zekasıda mı artıyor ben sadece daha özgür kullanabiliyorsunuz diye biliyorum mesela ChatGPT'nin normal sürümünde günde 3 fotoğraf atabiliyorsanız Plus sürümünde istediğiniz kadar atabiliyorsunuz diye biliyorum yani bu şekildeki özellikler değişmiyor mu sadece.

Plus bir de Pro vardı sanırsam dostum Plus da gene sınırsız kullanım yok ama tabii limitleriniz artıyor. Sınırsız için Pro almanız gerek. Ama evet zekasıda artıyor örnek olarak yazmak yerine SS atayım daha rahat anlayın.

1749065690364.png

Plus bir de Pro vardı sanırsam dostum Plus da gene sınırsız kullanım yok ama tabii limitleriniz artıyor. Sınırsız için Pro almanız gerek. Ama evet zekasıda artıyor örnek olarak yazmak yerine SS atayım daha rahat anlayın.

Eki Görüntüle 2505441
Evet daha iyi anladım copilot nasıldır peki sizce microsoftun onda premium almayı dişünüyorumda

Evet daha iyi anladım Copilot nasıldır peki sizce Microsoft'un onda premium almayı dişünüyorumda.

Hocam benim fikrim Copilot bence çok düzeysel bir AI çok da yardımı dokunmuyor benim fikrimce. Diğer ailar daha iyi DeepSeek, Gemini olsun. Copilot (bana göre) belli başlı küçük sorular için iş yapıyor anca.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı