İstanbul'dan Malezya'ya bir Boeing 777 ile seyahat ediyorsun ve uçuşun ortalarına doğru kabin içi eğlence sistemlerinden uçuş rotasının tam tersine gittiğini görüp uçağın pilot(lar) tarafından kaçırıldığını düşünüyorsun. Microsoft Flight Simulator yeteneklerine guvenerek ( ) milleti orgutluyorsun ve bir sekilde kokpite girere ucaga mudahale etmeyi planliyorsun.
Peki her seyi yaptin, kokpit kapisina dayandin. Onunde kale gibi bir kokpit kapısı var, bu kapiyi asmalisin. Normal yolcu sartlarında (silah yok, delici/kesici herhangi bir aletin de yok) bu kapıyı acabilir misin? Kokpit kapısı dısarıdan kırılarak ya da bir sekilde zorlanarak acılabilir mi?
11 Eylül saldırıları sonrasında kapılar dayanıklı hale getirildi diye biliyorum. Hatta bir kazada, kokpitte tek kalan pilot (çok büyük ihtimalle intihar olduğu düşünülüyordu) uçağı kasten düşürmüştü. Uçak Kazası Raporu'ndaki görselleştirmede de kokpit kapısına yangın tüpüyle vurmuşlardı ama nafile.
@painkiller@Yararsız Üye ne derse onu diyorum Bana kalırsa açılmalı, yoksa pilotlara bişey olursa ne olur? Kapı kırılmamalı ama gizli bir yerde anahtarı olmalı.
Bunun için hastanede çok iyi çözüm var. Üniversite hastanesinde asistanlar odaya girerken ritim tutuyorlar Ritim tutuyorsa kapı açılıyor. En küçük hataya yer yok, denedim ve açmadılar