Çözüldü Sorumluluk sınavından sınıfta kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

D3 PALA

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSİ RTX 5070 ---- i5 14400f----- PANTHER DDR5 32 GB----- COLORFUL B760M-K------ ASUS PRİME 850 WATT PSU------GAMEPOWER WARCRY TOPGLASS WHİTE------GAMEPOWER SKADİ SQUARE WHİTE 360----
Arkadaşlar 10. sınıfım, benim bir önceki seneden kalma 9. sınıf matematik sorumluluğum var. Şu anda da 3 zayıfım var, sınıfı geçiyor muyum? Ortalamam 50, yani sorumluluğun sınıfı geçmeyle alakası var mı çözemedim.

Çözüm
Alt sınıflar dahil 6'dan fazla sorumlu dersiniz olursa sınıf tekrar ediyorsunuz. Matematik sorumluluğunuz varsa bu seneyle birlikte 4 ders eder, kalmıyorsunuz.
Alt sınıflar dahil 6'dan fazla sorumlu dersiniz olursa sınıf tekrar ediyorsunuz. Matematik sorumluluğunuz varsa bu seneyle birlikte 4 ders eder, kalmıyorsunuz.

Çözüm
Sınıfı geçiyorsun ama mezuniyet için derslerini geçmen lazım.

Şu an mezuniyet gerçekten umurumda değil :D sınıfı geçince peder söz verdi yeni bilgisayar alacağım o yüzden önemli sınıfı geçmem.

Sorumlulukta sınavlarına girersin her sene sınavı geçene kadar geçersen sorumluluğun kalmaz ama 12. sınıfın sonuna kadar sorumlu sınavından geçemezsen okul bittikten sonra sınava girmeye gelirsin okula. Sınıfta kalmanı etkilemez.

@D3 PALA, geçersin sınıfı. 👍

Peki şey soracağım hocam benim 9. sınıf matematik sorumluluğum vardıya şimdi 10. sınıfta bu 3 dersin içinde de matematik var herhangi bir sorun oluyor mu yoksa gene geçiyor muyum?

Peki şey soracağım hocam benim 9. sınıf matematik sorumluluğum vardıya şimdi 10. sınıfta bu 3 dersin içinde de matematik var herhangi bir sorun oluyor mu yoksa gene geçiyor muyum?

Seneye hem 9. sınıfın matematik sorumluluğuna gireceksin hem de 10. sınıfın.

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması MADDE 58- (Değ: 1/7/2015-29403 RG) (1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Kalın yaptığım yeri okuyabilirsiniz. Başarısız ders dediği, sorumlu dersler. Matematikle birlikte 4 sorumlu dersiniz olur. 11. sınıfta 4 dersin sorumluluğuna girersiniz ve 11. sınıfta sorumlu derslerin hiçbirini geçemeyip 3 dersten kalırsanız da doğrudan sınıf tekrarı çünkü alt sınıflarla birlikte sorumlu dersiniz, 6 dersi aşmış olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00