Sorumluluk sınavını geçemezsem ne olur?

Ben şu an 10.sınıfım geçen seneden 8 tane sorumlu dersim var pandemi dolasıyla geçirdiler bu senede sınava girdim 6 tane dersten kaldım sınıfta kalma olur mu?

Kanka sorduğum sorunun cevabını istiyorum geçmek sorun değil ya geçemezsem ileride karşıma çıkar mı takdir teşekkür önemli değil.

Geçmek zorundasın, her yıl 2-3 defa olur sorumluluk eğer yapamazsan lise diploması alamazsın. Yani üniversiteye gidemezsin.

Hocanla konuş versin.

Edebiyat hariç diğer derslerin sorumluluğu yoktur ama onlarda 1 yıl içinde 6 fazlası kuralı var.

Ya usta yukarıdaki mesajlarını okudum bir şey olmaz diyorsun yani ana ders değilse sadece takdir teşekkür vermez diyorsun ve başkası diyor yanlış hatırlıyor olabilirim şimdi diploma vermezler diyorsun.
Eğer kaldığın ders baraj dersiyse, ki sorumluluğa gireceğini söylüyorsun o zaman baraj derstir. Sorumluluğu geçenene kadar belge alamazsın. Ama atıyorum Kimya baraj ders değil, kaldın. Genel ortalaman 50 üstü ve baraj dersten geçtiysen, geçersin. Sorumluluktan geçene kadar lise diploması alamazsın. Her sene 2-3 tane falan sorumluluk sınavı yapılıyor. Genelde kolay oluyor sorumluluk sınavları. Her türlü geçersin yani.

Eğer kaldığın ders baraj dersiyse, ki sorumluluğa gireceğini söylüyorsun o zaman baraj derstir. Sorumluluğu geçenene kadar belge alamazsın. Ama atıyorum Kimya baraj ders değil, kaldın. Genel ortalaman 50 üstü ve baraj dersten geçtiysen, geçersin. Sorumluluktan geçene kadar lise diploması alamazsın. Her sene 2-3 tane falan sorumluluk sınavı yapılıyor. Genelde kolay oluyor sorumluluk sınavları. Her türlü geçersin yani.
Yanlışın var korona virüsünden dolayı ortalaması 50 altında olanları 2019-2020 eğitim yılında geçirdiler zaten 2. dönem sınav yapmadılar. İlk dönem ortalaması 50 altı olanlar sınıftan geçti fakat 50 altında not aldığı derslerden sorumlu olarak geçti. Atıyorum 10 tane dersten 50 altında aldı ve genel ortalaması 40 işte o zaman 10 dersten sorumlu olarak geçti koronadan dolayı o yüzden sorumlu derslerini vermeden mezun olamıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı