Sorunlu RX 590 Ekran Kartı

Centuriof

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar. 28 Aralık 2019 tarihinde büyük bir hata yaparak Sapphire RX 590 Nitro+ aldım. İlk başlarda oyun oynarken tüm sistem kapanıyordu. Sonrasında oyun oynarken ekran simsiyah oluyor ve oyun donuyordu. İlginçtir her oyunda da olmuyordu. Forumda bu konuyla alakalı yüzlerce şikayet var zaten. Karantina sürecinde eski ekran kartımı taktım ve hiçbir sorunla karşılaşmadan 2 ay boyunca kullandım. 1 haziran tarihinde kartımı servise verdim ve dün teslim aldım. Sonuç şu:

1.png

Açıkçası bu durum canımı sıkmaya başladı. Oyun testlerinde kullandıkları oyun Mario sanırım. Az evvel OCCT üzerinden 5 dakikalık bir 3D testi yaptım ve sonuç:

OCCT-20200618-195423-GPU3D.png

5 dakikada 2903 hata tespit edildi. Tavsiyem ekran kartı konusunda AMD markasından uzak durmanız. Ayrıca yardımlarınızı bekliyorum. Kendimi enayi gibi hissediyorum. Neler yapabilirim?

İki farklı PSU ile test ettim lakin sonuç nafile. Dediğim gibi eski ekran kartımı hiçbir sorun ve hata almadan kullanabiliyorum. Aynı sorunları sadece aynı ekran kartının kullanıcılarının yaşıyor olması en azından şu an AMD'yi uzak durulması gereken bir marka yapıyor, üzgünüm.

Genel anlamda RX 500 serisini RX 400 serisini sorunlu buluyorum ama bu seriler RX 5000 serisini kötü yapmaz bana göre en sorunlu RX 590 sonra RX 570 sonra RX 580.

Hocam siz neden babanızın firması gibi AMD ekran kartlarını savunuyorsunuz? AMD ekran kartlarında yaşanan sorunların olduğu çoğu konuda Nvidia ekran kartı al deniliyor siz sanki babanızın malı AMD ekran kartlarının nesi var diyorsunuz.
Her kartında öyle bir sorun yok demek istiyor Sorunsuz kullanan arkadaşlarımız var .

Arkadaşlar AMD kanadında sorun yaşayan binlerce insandan biriyim. Sizce elimdeki karttan kurtulabilirsem bir daha AMD alır mıyım? Tabii ki hayır. Bu durumda ben NVIDIA fan boyu muyum? Ya da sorunuma istinaden bir insanın bana NVIDIA önermesi o insanı fan boy mu yapar? Pek tabii ki NVIDIA kanadında da sorunlarla karşılaşılabiliyor ama bir istatistik yaptığımızda en sorunlu marka hangisi oluyor? En nihayetinde bizler kullanıcıyız. Paramın hakkını istiyorum sadece.

Her kartında öyle bir sorun yok demek istiyor Sorunsuz kullanan arkadaşlarımız var .
Hocam ben bütün AMD ekran kartları sorunlu demiyorum, arkadaşı hangi böyle bir konuda görsem Nvidia önerenlere aynı şekilde karşılık veriyor, onun için yazdım

Son düzenleme:
Arkadaşlar AMD kanadında sorun yaşayan binlerce insandan biriyim. Sizce elimdeki karttan kurtulabilirsem bir daha AMD alır mıyım? Tabii ki hayır. Bu durumda ben NVIDIA fan boyu muyum? Ya da sorunuma istinaden bir insanın bana NVIDIA önermesi o insanı fan boy mu yapar? Pek tabii ki NVIDIA kanadında da sorunlarla karşılaşılabiliyor ama bir istatistik yaptığımızda en sorunlu marka hangisi oluyor? En nihayetinde bizler kullanıcıyız. Paramın hakkını istiyorum sadece.

NVIDIA'yı ben başarılı bulmuyorum şahsen 1050 Ti kullanıyorum %30 bilerek yavaşlatma yapıldı bu GTX 10 serisi için geçerli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu Driver %30 yavaşlattı DDU ile kaldırıp eskisine döndüm kart hızlandı.

NVIDIA'yı ben başarılı bulmuyorum şahsen 1050 Ti kullanıyorum %30 bilerek yavaşlatma yapıldı bu GTX 10 serisi için geçerli.
Hocam gitmişsiniz ölü kart kullanıyorsunuz sıkıntısı var diyip Nvidia’yı başarılı bulmuyorum diyorsunuz, o zaman bende önceden HD4450 kullandım bende AMD’yi ekran kartı konusunda başarılı bulmuyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı