Sorunsuz Otomatik Vitesler Neler?

Makaleler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Özel Güvenlik
Herkese merhabalar.
Temiz arac arayıp bulamayınca arkadaşa 525.000₺ ye..
2016 model Peugeot 208 manüel aldık.
Değişen boyası yok ama 172.000km'de.
Adam doğru düzgün bakım yapmamış.

Ağır bakımları, Egzantrik kayış,v kayış, ön salıncak takım kisaca tüm ağır bakımları biz yaptırdık.

Arac ararken Polo ve Skoda gördük.
Dsg eğer zamanında bakım yapıldıysa insan gibi kullanılmadiysa sorun çıkarır dediler.

Daha sonra Peugeot 208 otomatik olanı bulduk EAT6 1 nesil otomatik sistem.
Genelde iyi yorumlar okudum ama 1 kişi bozulunca 135-175.000 verdiğini söyleyince ister istemez vazgeçtik..

Bütçe 600-800.000 arası.
Otomatik olacak 2017 ve yukarısı olsun.
Kilometre olarak otomatik olacağı için 170.000 değil 120.000 filan olsa iyi olur gibi.

Şu marka şu vites sorun çıkarmaz yada 130-150.000 istemezler derseniz ona bakacağız.
CVT şanzımanlar..
Renault kullandığı Edc şanzımanlar vb..

CVT fazla bağırıyor. DCT güzel ama masraflı. DSG eski nesilleri sıkıntılı yeni nesiller 150 bin civarı güzel bakımla ömrü var. EAT8 konusunda kaçırma duydum ama daha yaşamadım. Kalkış desteğinden de olabilir muhtemelen. Hem daha 15 bini geçmedik bile.
Evet Corolla'da yokuş aşağı şanzuman kararsız kalıp vitesi iyice düşürüyor bende fark ettim bu durumu. Vitesi kendim yükseltmek zorunda kalıyordum bazı zamanlar. DSG şanzumanlarda 2018 model üzeri daha iyidir. Genel olarak EAT8 için olumlu yorumlar var.

Evet Corolla'da yokuş aşağı şanzuman kararsız kalıp vitesi iyice düşürüyor bende fark ettim bu durumu. Vitesi kendim yükseltmek zorunda kalıyordum bazı zamanlar. DSG şanzumanlarda 2018 model üzeri daha iyidir. Genel olarak EAT8 için olumlu yorumlar var.

Motor freni durumu için olduğunu düşünüyorum kararsızlıktan çok. Öyle agresif düşürdüğünü görmedim. Gaza hafif dokunmamla üst vitese geçiyor. Yokuş yukarı zevkli kullanması özellikle torklu araç ise 8'den 7ye çekiyor bazen çok asıldıysam 6 ya çektiğini gördüm. Ama 7 gayet torklu çalıştırıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı