Sosyal kullanıcıları ne işle meşgul?

İşinizden memnun musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    185
Ben şahsi olarak yurt dışına gitmeyi tasdik etmiyorum. Kültürler çok farklı. Onların her gün yaptığı bir şey bize garip gelebilir bence.
Kültür şokundan kurtulmanın yolu pek yok, çok şanslı bir azınlık bunu yaşamıyor. Genellikle gittikten sonra ilk birkaç ay iyi ki gelmişim deniliyor. Ondan sonra yeni hayatında yabancı bir kültürde sorunlarla karşılaşıp çuvallamaya başladığında kültür şokuna giriliyor, ertesi yıl genellikle depresyon içinde geçiyor. Kısa sürmeyen o süreçte eğer pes etmeyecek motivasyonu sağlayabilirsen 3. ya da 4. yılında oraya büyük oranda adapte olursun.

Ben şahsi olarak yurt dışına gitmeyi tasdik etmiyorum. Kültürler çok farklı. Onların her gün yaptığı bir şey bize garip gelebilir bence. Ben gidersem en fazla İngiltere'ye.
Katılmıyorum. 1 aya yakın bir süre Çekya'da kaldım ve bir yabancılık çekmedim. Yanında kaldığım ailenin etkisi de çok fazlaydı tabii ama yine de isteyen alışabilir. En çok zorlayacak kısım yazılı olmayan kurallar ve yemekler diyebiliriz. Eğer İslam dinine mensupsanız din mevzusu da zorlayabilir Çekya gibi bir ülkede. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam %70 gibi bir bölümü Ateistti. Tabii 1 ay kısa bir süre. Daha uzun sürelerde ne olur bir şey diyemem.

Kültür şokundan kurtulmanın yolu pek yok, çok şanslı bir azınlık bunu yaşamıyor. Genellikle gittikten sonra ilk birkaç ay iyi ki gelmişim deniliyor. Ondan sonra yeni hayatında yabancı bir kültürde sorunlarla karşılaşıp çuvallamaya başladığında kültür şokuna giriliyor, ertesi yıl genellikle depresyon içinde geçiyor. Kısa sürmeyen o süreçte eğer pes etmeyecek motivasyonu sağlayabilirsen 3. ya da 4. yılında oraya büyük oranda adapte olursun.
Bence bu aşamaya kadar gelmek en büyük sorun :) Şahsen benzer bir durumda adapte olabileceğimi düşünüyorum :)

Genellikle gittikten sonra ilk birkaç ay iyi ki gelmişim deniliyor. Ondan sonra yeni hayatında yabancı bir kültürde sorunlarla karşılaşıp çuvallamaya başladığında kültür şokuna giriliyor, ertesi yıl genellikle depresyon içinde geçiyor. Kısa sürmeyen o süreçte eğer pes etmeyecek motivasyonu sağlayabilirsen 3. ya da 4. yılında oraya büyük oranda adapte olursun.

Katılmıyorum. 1 aya yakın bir süre Çekya'da kaldım ve bir yabancılık çekmedim.

@Zakramoreas Destekçi bir arkadaş çevren ya da motivasyonunu koruyacak bir neden bulamazsan adaptasyon kısmında genellikle pes ediliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı