Türkiye'de hayal ettiği geleceğe sahip olamayacağından emin olanlar tası tarağı toplayıp yurt dışına gitmeye çalışıyor. Ben de bu yollardan geçmek üzereyim aslında, birkaç aya okulum bitecek, ardından pandemi biter bitmez en azından birkaç ülkeyi turistik olarak gezip, bizden farklı olarak yaptıkları şeyleri, iş imkanlarını vesaire görmek istiyorum. Temelli gitmemi "engelleyen" birkaç kişi ve durum var, onların da bir kısmını bitwise söylemiş zaten.Yurt dışında çalışmayı önermek ya da önermemek çok havada kalan boş bir tavsiye olur. Hangi şartlarda yaşayacaksın? Gelecek planına katkı sağlayacak mı? Buradan daha iyi standartlara sahip olacak mısın? Gittiğin yere adapte olabilecek misin? Bir sürü soru var, özellikle en son kriter olan adaptasyon gerçekten büyük kısmın patladığı yer oluyor.
Eve döndüğünde herkesi büyümüş/yaşlanmış olarak görmenin nasıl hissettirdiğini bilirim. Bi' çaresi de yok, evde kalsan geleceğin olmuyor, başka şehre ya da ülkeye gitsen aileni göremiyorsun. İki ucu da pis bir değnek...Mumkun oldugu kadar gitmeme taraftariyim, cunku ailem cok yaslaniyor. Zaten 15 sene yatili okulda okudum (lise + universite), annemin yuzunu aylarca goremedim. Simdi yasliliklarinda da gidersem vicdanim kaldirmayacak bunu. Duygusala bagliyorum bu meseleyi dusununce. Kazancimdan ve durumdan memnunum, sadece ulkemde sevmedigim cok sey var, ona da katlaniyorum, konuyu biliyorsunuz.
5800X ve RTX 3070'li sisteminiz yok mu?Ne yazmıştım ki hatırlayamadım ?
Pardon konu yeniymiş.![]()
Kültür şokundan kurtulmanın yolu pek yok, çok şanslı bir azınlık bunu yaşamıyor. Genellikle gittikten sonra ilk birkaç ay iyi ki gelmişim deniliyor. Ondan sonra yeni hayatında yabancı bir kültürde sorunlarla karşılaşıp çuvallamaya başladığında kültür şokuna giriliyor, ertesi yıl genellikle deprasyon içinde geçiyor. Kısa sürmeyen o süreçte eğer pes etmeyecek motivasyonu sağlayabilirsen 3. ya da 4. yılında oraya büyük oranda adapte olursun.
Doğrudur. Henüz parçalar gelmedi çoğu kargoda ama ben var sayıyorum5800X ve RTX 3070'li sisteminiz yok mu?
Doğrudur. Henüz parçalar gelmedi çoğu kargoda ama ben var sayıyorum
Hepsi aile parası 1 kuruşunu bile çalışarak kazanmadım. Bunu iyi bir şeymiş gibi söyledim ama değil tabii.
O ne?Geomatik mühendisliği.
Buradan bayağı bir mühendis çıkacak gibi.Geomatik mühendisliği.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.