Sosyal kullanıcıları ne işle meşgul?

İşinizden memnun musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    185
Hocam işiniz ile ilgili bilgi verir misiniz?
İleri düzey modelleme ve renderları yapıyorum işte. Mesela sen benim birlikte çalıştığım mimarlık şirketlerinden birine gidip bir proje hazırlattırdın. Ev daha yapılmadan önce gerçekmiş gibi 3 boyutlu ve o evin içindeymişsin gibi görmek istiyorsun diyelim, şirket bana iş veriyor. Sen evini henüz gerçekte yapılmadan hem 2 boyutlu renderlarda detayları görebiliyorsun hem de VR sistemi ile o evin içinde belirlediğim bir yoldan 360 derece etrafını görüyorsun.

Dil çok önemli, 25-26 yaşındayken yıllarca emek verdiğim işi bırakıp yeni bir sektöre girme cesareti verdi. O dönemde C1 düzeyi İngilizce ile B1/B2 arası İspanyolca biliyordum. Şimdi İspanyolca biraz daha geriledi son 3 yılda ama B2 konuşma yetisiyle, C1 dil bilgisiyle Fransızca ekledim bu dillerin yanına. Fransızca sayesinde kazancımı %40 artırmış oldum çünkü iş mülakatında Fransızca konuşamasaydım şirketteki şu anda aram iyi olan bir yöneticinin söylediği gibi o işi alamayacaktım.

@89069 2014-2015 yılındaki halim için geçerliydi o dediğin. :D Şimdi hayatım fazla monoton ve sakin, arada bir kavga ederek o yeteneğimi kaybetmemeye çalışıyorum. :D

Hocam yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasındaki fark nedir?
Yazilim muhendisligi bilgisayar muhendisliginin alt kumesi. Doktor ve Cerrah gibi. Turkiye'de CS ( Computer Science ) programlarina bakilirsa yazilim muhendisliginin aslinda 3-4 kredili bir dersten ibaret oldugu gorulur. Esas olay CS'de donuyor.

ODTÜ veya Koç Bilgisayar Mühendisliği. 12. sınıfım.

@Mithat Berhan siz ne işle meşgulsünüz hocam?
Koç gibi küçük üniversiteleri pek önermiyorum ben. ODTÜ ya da Bilkent bilinirlik anlamında Koç'tan birkaç gömlek üstün. Bilgisayar mühendisliği için önemli bir kriter. Hem ODTÜ'ye gelin takılırız :)

@crazyreign siz ne iş yapıyorsunuz hocam?
@Baturs bu paralar nereden geliyor? :D

Koç gibi küçük üniversiteleri pek önermiyorum ben. ODTÜ ya da Bilkent bilinirlik anlamında Koç'tan birkaç gömlek üstün. Bilgisayar mühendisliği için önemli bir kriter. Hem ODTÜ'ye gelin takılırız :)
Asıl hedefim ora zaten. Hayırlısı bakalım. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı