Sosyal kullanıcıları ne işle meşgul?

İşinizden memnun musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    185
Hangi üniversite hocam?
Bu bende kalsın :)

Bölümünüzden memnun musunuz?
Bölümden fizik dersi hariç memnunum diyebilirim :D
Gelecek ile ilgili planlarınız nedir?
Hem yazılım hem de donanım alanında kendimi geliştirmek istiyorum ve birkaç düşündüğüm ufak projem var.

Bilgisayar mühendisliği okuyup siber güvenlik uzmanı olmayı düşündünüz mü?
Siber güvenlik ile ilgili birkaç şey yapmak istesem bilişim güvenliği seçerdim aslında. Ama pek bana uymuyor.

Cevap evetse, yurt dışında çalışmamanızın ya da çalışmayı tercih etmemenizin bir sebebi var mı?
İngiltere'de birlikte çalıştığım şirket tam zamanlı olarak orada bulunmamı istiyor, ben ise yaşadığım çevreye çok emek verdiğim için kolayca bırakıp gitmek istemiyorum. Zaten geride bırakamayacağım birkaç kişi var, gelecekte onların bu sorununu halledip bu ülkedeki izole çevremde yaşayamayacak duruma gelince giderim.

Yurtdışında çalışmayı önermek ya da önermemek çok havada kalan boş bir tavsiye olur. Hangi şartlarda yaşayacaksın? Gelecek planına katkı sağlayacak mı? Buradan daha iyi standartlara sahip olacak mısın? Gittiğin yere adapte olabilecek misin? Bir sürü soru var, özellikle en son kriter olan adaptasyon gerçekten büyük kısmın patladığı yer oluyor. Okul için 1 yıl, iş olarak da 6 ay olmak üzere 1.5 yıllık ABD maceram oldu. Sadece arkadaşlarımla görüşmek için gidiyorum döndüğümden beri, bir daha asla orada yaşamam diyebiliyorum. İş hayatında kendi gözlerinizle görmeden asla anlayamayacağınız düzeyde hırslı ve acımasız bir iş hayatına sahipler. Kültürler ve yaşam şartları ülkeden bağımsız olarak kişiye göre değişen bir başka kriter.

İngiltere'de yaşayabilme ihtimalim yüksek, insanlar genel olarak benim gibi mesafeli ve kişisel alana saygılı olduğu için daha tercih edilebilir durumda kendi açımdan.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı