Sosyal medya mesajlarından dava açılabiliyor mu?

subawor

Hectopat
Daha fazla  
Sosyal medyadan atılan ama kişinin ismi veya soyismi belli olmayan mesajlarla ilgili dava veya şikayet yapılıyor mu?

Tabii ki dava açılabilir. Genelde insanlara küfüre fazla takılmıyor, dalgasına bakıyor ama gün gelir ters birine denk gelirsin dikkat et.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani mesaj nasıl istihbarat edilir.
Devlet büyüklerine küfür eden biri ceza yedi. İstihbarat dediğim o. Ya da değişik konularla da olsa oluyor. Senin nerede olduğunu nokta atışı olarak buluyor. Yani biri seni taciz ettiği zaman gerekli dellilerle başvur.

İstedikleri gibi karşıdaki kişiyi bulur. Tabi bizim devletimiz yaparsa.

Devlet büyüklerine küfür eden biri ceza yedi. İstihbarat dediğim o. Ya da değişik konularla da olsa oluyor. Senin nerede olduğunu nokta atışı olarak buluyor. Yani biri seni taciz ettiği zaman gerekli dellilerle başvur.

İstedikleri gibi karşıdaki kişiyi bulur. Tabii bizim devletimiz yaparsa.

Benim anlamadığım ismini soyismini bilmediğin birini nasıl istihbarat edersin, soyismi geçtim ismini bile bilmediğin.

Hocam tüm mecraları denedim sadece Pinterest gençlerin ve bts gibi kpop fanlarının bulunduğu hiçbir mesajı incelenmeyen serbest bir yer maalesef. Pinterest dışında ise diğer mecralar gayet iyi gözetliyor ve zaten tüm bilgilerimiz devlette var.

Savcılık sosyal medya şirketlerinin elçiliğinin bulunmasından dolayı şikayet edilen kişinin IP adreslerinden tut gerçek adreslerine kadar her bilgiyi isteyebiliyor. Sadece delillerle gidip savcılığa şikayette bulunmanız yeterli, Instagram'dan tüm ailevi, dini değerlerime sövüp "dava et yiyorsa :D" diyen bir çocuğu dava ettim, ayrıca tehdit vari mesajları da farklı suçların üzerine eklenmesi oldu. İyi miktarda bir para cezasına çevrildi cezası, uzlaşma durumunda dosya kapanacaktı, babası yalvardı, kapatmadım. Hâlâ cezayı ödüyorlar.

Ben de 15 yaşında oldum, sosyal medya kullandım, ancak kendim bir dine inanmama rağmen kimsenin dinine küfür etmedim, ailesine tehditler savurarak küfür etmedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı