Sosyal medyadan hakaret suçu nasıl işliyor?

Yer
İstanbul
Twitter alemine giriş yapayım dedim, aklımı oynattım resmen. Tam sövülesi tiplerle dolu her yer. Benim de dilim sivridir, söveyim diyorum birine ama dava açar da sicilime işler diye korkuyorum -para cezasını ödeyecek gücüm de yok tabii, bir de sicil kabarırsa memuriyete falan engel olabiliyormuş ileride-. Ancak sövmeden de duramayacağım bu gidişle. Aranızda sosyal medyada hakaretten para cezası alan var mı dostlar? Ceza aldıysanız kaç TL ödediniz, süreç nasıl işliyor, yoksa "Twitter IP vermiyor" falan mı diyorsunuz? Bir de yeni yargı paketinde hakaret suçu düzenlenmişti yanlış değilsem. Hukukçu, yahut bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Twitter alemine giriş yapayım dedim, aklımı oynattım resmen. Tam sövülesi tiplerle dolu her yer. Benim de dilim sivridir, söveyim diyorum birine ama dava açar da sicilime işler diye korkuyorum -para cezasını ödeyecek gücüm de yok tabii, bir de sicil kabarırsa memuriyete falan engel olabiliyormuş ileride-. Ancak sövmeden de duramayacağım bu gidişle. Aranızda sosyal medyada hakaretten para cezası alan var mı dostlar? Ceza aldıysanız kaç TL ödediniz, süreç nasıl işliyor, yoksa "Twitter IP vermiyor" falan mı diyorsunuz? Bir de yeni yargı paketinde hakaret suçu düzenlenmişti yanlış değilsem. Hukukçu, yahut bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Bahsettiğiniz kişiler tikli kişilerse ciddiye almayın etkileşim kasıyorlar hele bahsettiğiniz kişiler malum parti reklamı yapıyorsa hiç bulaşmayın Twitter haber bakmak için girersin sadece zaten yaş kitlesi büyük evlencek kız bulamayan incel 25+ evde kalmış 25+ kadın dolu birbirine sallayıp duruyorlar ya da farklı işler var kesfetine göre değişir ama eskiden daha güzeldi o aşikar kuş 🐦 twiter geri gelse keşke.

X normal şartlarda kullanıcı IP'sini doğrudan yetkililere vermiyor. Bunun için mahkeme kararı olması gerekli.

Hakkında şikayet açılırsa, savcılık inceleme başlatır. Deliller toplanır ve kimlik tespitine başlanır. Bu süreç sonrası kimliğin tespit edilirse adli para cezası veya hapis cezasına çarptırılırsın. Hakaret suçu TCK 125. maddeye göre değerlendiriliyormuş. Günümüz için ceza hükmüne bakabilirsin...

Adın ve soy adınla kaydolursan işliyor:) çünkü diğer türlü mutlaka bir boşluğuna gelip hakaret edersin o yuzden fake ile takılın hesap fake ise hiç ilgilenmezler önemsemezler. Bir sapık Instagram'dan benimle uğraştı ne ölüm tehditleri ne küfürler neler neler yazdı şikayet ettim ve kişi bulunamadı ama ben bir gün hayatımda ilk defa birisine manyak dedim ve anında dava etti ismimden ve resmimden buldular polisler aradı ifadeye çağırdı ama korkmayın bir şey olmuyor 5 sene hiçbir suça karışmamanız gerekecek cezası bu. Basit yargılama usulü diye bir sureç çıkartmışlar bunun için, adli sicilinizde bile çıkmıyor eğer ki bir daha hakaret ederseniz o 5 sene süresi içinde o zaman 1000 TL bir para ödersiniz ve sicilde de görünür. Ama diğer türlü 5 sene dolunca kendi kendine siliniyor gidiyor. Dışarıda herkes birbirine yapmadık şey bırakmaz edilmedik küfürler kalmaz ama sosyal medya da en basit şeylerle bile mahkemeler zamanlarını harcıyor. Sistem aslında bunun farkında ve kimse hiçbir şeye konuşmasın baş kaldırmasın ses çıkarmasın bunu insanlara empoze etmeye çalışıyorlar diye düşünüyorum yoksa çok daha önemli suçlar sırada beklerken bunlarla neden uğraşsınlar yıllarca bir manyak lafının peşine düştüler polisinden katibine uzlaştırmacısından hakimine getir götür yapan mübaşirinden postacısına bunlar hep iş yükü. Bu arada bu olay süreci içinde bir de işin uzlaştırma tarafı da var, uzlaştırmacı sizi arar uzlaşmak istiyor musunuz diye ve razı edemezse sizi korkutur çünkü uzlaşmaya razı ettiği her insandan bin TL mi ne maaşlarına ek para alıyorlar. Karşı taraf "bana 20 bin verirse uzlaşırım" demiş uzlaştırmacı bana bunu söyledi ve uzlaşmam için çok uğraştı ben tabii ki bir öğrenci olarak o parayı veremezdim zaten vermekte istemedim, suç belli ceza belli ama bazı insanlar hukuku resmen kendilerine yönelik kullanıyorlar kabul etmedim ve hiçbir sıkıntı olmadı. Eğer bir avukata giderde sorarsanız avukatlar da içlerinde bunu yapanlar var sizi korkutur ki para verin davanıza baksın maksat. Hangi meslekte olunursa olunsun işin kötü tarafından nemalanmaya çalışan insanlar her zaman var. O yüzden dikkat edin.

Son düzenleme:
Evet aynen öyle bitpazarından ikinci el faturasız cihaz alın VPN ile Wi-Fi üzerinden internete çıkın mümkünse Google servisleri bulunmayan Huawei cihazlardan alın asla SIM kart takmayın konumu kapatın hesapları alırken protonmail kullanın sanal numara servislerinden TR ile fikir birliği bulunmayan ülkelerden oranın alan kodu ile sanal numara alın ve o hesapta kişisel hesaplarınızı açmayın fake kullanıyorsanız böyle kullanın çünkü ben önemsemedim bunu yapsaydım başım ağrımayacaktı süreç içerisinde psikolojik yıpranmam da cabası. Hesap fake olsaydı direk sümen altı edeceklerdi kimse IP vermiyor bunu söyleyen resmen uyduruyor ben yaşadıklarımı yazdım ezbere konuşmadım. Ha tabii ki de kimseye küfür etmeyin ama bu işler çok sıkıntı olmaya başladı boş bulunup ağzınızdan kaçacak bir manyak kelimesinin bedelinden daha fazla üstünüze geliyorlar magdur oldugunuz zaman ama asıl suçlular beni tehdit edende olduğu gibi sokaklarda geziyor istediğini yapıyor!!!!!!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı