Sosyal tam anlamıyla demokratikleşir mi?

Sizce Sosyal tam anlamıyla demoktarikleşir mi?

• Evet

Oy: 10 8,6%
  • Hayır

Oy: 106 91,4%

• Oy verenlerin toplamı
    116
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zannetmem hocam ceza yiyeceğini.
10K+ bazı üyelerde var bu durum, bu doğru.
Yemezsiniz, o "mekan"lar cokus icinde Kafaya gore ban atilan mekanlar mi? Demokrasi olarak farkli acilan forumlardan bahsediyorsaniz bence Turkiye icinde olarak en iyi forum Technopat su an.
Kesinlikle, tartışılmaz.

"Sosyal Tayfı" olan kişiler cidden hak ediyor. O konuda iyi çalışıyorlar. Diğer konu hakkında konuşmamız gerekirse, neden demokratik olsun? Gerek yok. Moderatörleri üyeler seçerse her konuda isteyen istediğini yapar. Gizlilik ortamı kırılır. Gruplaşmalar ve yanlış olaylar dönmeye başlar. En doğru kişiyi yine seçilmiş olan moderatör ekibi seçebilir. Çünkü belli bir kritere sahip olması gerek. Moderatörlerin tek görevi bir konu hakkında bilgi sahibi olmak değil ki. Ayrıca buraya çok da bağlı olmamak lazım. Her ne kadar gerçek meselelerden konuşsak da sanal bir alan. Gereksiz bağlılık hissetmek mantıksız.

Tam demokrasi burada imkansız. Hatta olması bile konuşulamaz Yarın öbür gün burada oylama başlatılsa ve burası çoğunluk oyuyla kapatılması istense kapatılacak mı? Tabii ki hayır. Çünkü buranın sahibi bir şirket var. Ve dönen bir çarkı hangi şirket durdurmak ister?

Yemezsiniz, o "mekan"lar cokus icinde
Şu an baktığımda mavi mekan için gerçekten manzara öyle.
Kafaya gore ban atilan mekanlar mi? Demokrasi olarak farkli acilan forumlardan bahsediyorsaniz bence Turkiye icinde olarak en iyi forum Technopat su an.
O mekanlarda fazla bulunmadığımdan ban mevzularını bilmiyorum ama dediğiniz doğrudur diye düşünüyorum.

Her konuda değil tabii ama mesela Sosyal Tayfı, Moderatör vb. alırken bize sormuyorlar. Bu sizi veya beni rahatsız etmese de bazıları rahatsız olabilir her insan bir değildir.

Her konuda değil tabii ama mesela Sosyal Tayfı, Moderatör vb. alırken bize sormuyorlar. Bu sizi veya beni rahatsız etmese de bazıları rahatsız olabilir her insan bir değildir.
Hocam iste bir ara "- tayfa" vardi hatirlarsiniz, bu sefer "Sosyal Tayfi tayfa" "Moderator tayfa" "Ahmet tayfa" "Mehmet tayfa" cikar, dolayisiyla sormaktansa itiraz durumunda arastirilmasi daha mantikli, gecenlerdeki olayda oldugu gibi.

Bir gün sermaye riskine girip kurduğunuz bir şirkette ya da burası gibi bir platformda sizler tamamen demokratik davranırsanız olur belki...

Şöyle düşünelim: Ben riske girip bir şirket kuruyorum mesela, sonra bütün kararları oylayarak alıyorum. Sonra bir gün şirketin durumu kötüleşmeye başlıyor, çalışanların "özel sigortasından" (SGK değil) ya da bir şirket içi malzemeden kısmak zorunda kalıyorum. Bunu da oyluyorum çalışanlarla birlikte, işin sonucunda kendi çıkarına ters olduğu için hiçbiri bundan vazgeçmiyor. İşin bütün riskine ben girmişken, oy birliğiyle ben batırılıyorum ve her şey bana giriyor. Çalışanlar başka şirketlere geçiyorlar borçları olmadan, ben hayatım boyunca borç ödüyorum. Hele bir de zam oranları ne kadar olsun kararını oyladığını düşün... Geçmiş olsun.

Benzer durum burası için de geçerli. Beğeni sayılarının kaldırılması oylansa %90-95 arası hayır çıkacaktı, beğeni sayısı kasmak isteyenler de forum dışından gruplar oluşturmaya devam edecek ve moderasyon/üyeler arasında yeni sorunlara neden olacaklardı. 10-15 kişilik bir grup için hakkı yenen, zorbalığa uğrayan yüzlerce kişiyi kaybettiğini ve bu grupların sayısı arttıkça bu sayının da arttığını düşün. İşin sonunda tıklanma sayıların daha da düşmüş olacak, riskine %100 kurucuların girdiği bir platform, kullanıcıların çoğunun işine gelmediği bir kararı reddettiği için bu riskin altında kalacak.

Kısacası şirketlerde %100 demokrasi diye bir şey olamaz, yaptığın zaman o şirketin ömrü çok olmaz. Her karar kullanıcılara da sorulmaz, bazı sorulabilecek konularda zaten reaksiyon almadan önce anket yapılıyor. Bu anketlerin sayısı artırılabilir ama yönetimsel değişikliklerin çoğu, çoğunluk oyuyla alınamaz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…