Sosyal tam anlamıyla demokratikleşir mi?

Sizce Sosyal tam anlamıyla demoktarikleşir mi?

• Evet

Oy: 10 8,6%
  • Hayır

Oy: 106 91,4%

• Oy verenlerin toplamı
    116
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sosyal Tayfını çok güzel kişilere vermişler bu arada. O konuda çok iyi.
Buna itirazım yok.
Ancak hâlâ daha (ceza almamak için veya başka sebeplerden yazmasalar da) bana niye vermediler diyenler var mesela. Bunlara verilmesi ya da verilmemesine biz karar veremiyoruz. Belki içlerinden hak ettiğini düşündükleriniz vardır. Bu sadece bir örnek. Bunu konuya yazmayı düşünmüştüm ama "Senin derdin Sosyal Tayfı tagı almak!" diyecekler olabilir diye eklemedim. Bu arada dediğim gibi hiçbir Sosyal Tayfı ya da Sosyal yetkilisiyle bir derdim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir internet forumunun bu derece demokratikleşmesi çok zor, zaten örneğini de bilmiyorum (tabii bu kısmı muhtemelen benim bilgisizliğimdendir).
Ama "internet forumu" mevzusunu geçsek bile bir konuda demokratik bir girişimde bulunmak için o girişimde bulunanların demokrasinin bulunduğu bir ortamda gelişmiş olması ve demokrasiyi kültürel olarak içselleştirmiş olması gerekir, ne yazık ki bizim ülkede böyle bir şey imkansıza yakın. Hepimizin bildiği konuları geçtim, gerek de yok zaten, aile yapılarımızdan bile belli neyin ne olduğu. Olsak olsak kitaplardan okuduğumuz kadarıyla teoride demokrat oluruz, ya da demokrat olduğumuzu söyleyip otoriter oluruz, kısaca yok öyle yağma :)

Sizce bir gün gelecek ve sosyal yetkilileri her kararı üyelere anket açtıktan sonra alacak olabilir mi? Mesela moderatör alınırken aşağıdaki üye sizce şu kategoride yeterince uzmanlaşmış mı şeklinde falan veya sosyal tayfı tagını bu kişiye vermemiz doğru mu olur, sizce bilgili ve örnek bir kişi mi diye bir sürü anket türetilebilir. Sizce bir gün sosyal her alanda demokratikleşebilir mi? Yoksa bu tür konularda sadece yetkililerin karar vermesi sizi daha çok mu memnun eder?

Şimdiye kadar hiçbir yetkiliyle bir derdim olmadı. Sadece merak ettiğimden bir anket yapmak istedim. Oylarınız gizli kalıyor.

Hocam bir kere bunun için sürekli olarak moderatörler büyük anketler başlatacak. Her karar anketlerle alınırsa çok büyük zaman kaybı oluşur. Sonuçta moderatörlerin de özel yaşamı var.

Buna itirazım yok.
Ancak hâlâ daha (ceza almamak için veya başka sebeplerden yazmasalar da) bana niye vermediler diyenler var mesela. Bunlara verilmesi ya da verilmemesine biz karar veremiyoruz. Belki içlerinden hak ettiğini düşündükleriniz vardır. Bu sadece bir örnek. Bunu konuya yazmayı düşünmüştüm ama "Senin derdin Sosyal Tayfı tagı almak!" diyecekler olabilir diye eklemedim. Bu arada dediğim gibi hiçbir Sosyal Tayfı ya da Sosyal yetkilisiyle bir derdim yok.
Hocam aynen de öyle, bu konuda tüm meseleyi tek mesajla özetlemişsin.

Bu aralar verilen kişiler ciddi iyi seçilmiş.

Ama hala daha hak eden ama sırası gelmeyen arkadaşlar var.
Ben mesela @erengore hocama gelmesini çok isterdim.

Adam cevher cevher.

Hocam aynen de öyle, bu konuda tüm mesleyi tek mesajla özetlemişsin.
Konudaki her mesaja ceza yememek adına cevap veremiyorum ama forumdan gidip kendi mekanlarını (mekan diyorum anlayan anlar) kuran 10K+ mesajlı üyeler de bundan şikayetçiydi aslında. Ben onları savunmuyorum kendileriyle pek muhabbetim yoktur ama Sosyal'den oraya küçük bir miktar da olsa bölünme yaşandı. Burada bulunurkenki dönemde yönetimin baskıcı olduğunu iddia edenler orada devam ediyor. Umarım bu yazdıklarımdan dolayı ceza yemem.

Konudaki her mesaja ceza yememek adına cevap veremiyorum ama forumdan gidip kendi mekanlarını (mekan diyorum anlayan anlar) kuran 10K+ mesajlı üyeler de bundan şikayetçiydi aslında. Ben onları savunmuyorum kendileriyle pek muhabbetim yoktur ama Sosyal'den oraya küçük bir miktar da olsa bölünme yaşandı. Burada bulunurkenki dönemde yönetimin baskıcı olduğunu iddia edenler orada devam ediyor. Umarım bu yazdıklarımdan dolayı ceza yemem.
Yemezsiniz, o "mekan"lar cokus icinde :p Kafaya gore ban atilan mekanlar mi? Demokrasi olarak farkli acilan forumlardan bahsediyorsaniz bence Turkiye icinde olarak en iyi forum Technopat su an.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı