Sosyal'de çoğu şey için 'çöp' kelimesi kullanılması saçmalığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
29
Yer
Türkiye
Buna birkaç haftadır çoğu kez tanık oldum.

Örneğin PS5 mi yoksa Xbox mu almalıyım sorusuna cevaplar şöyle oluyor:
Xbox çöpü alınmaz, ruhu fakirler Xbox önerir, kullanır. Ruhu fakirler demenin mantığı ve alakası neyse onu da bilmiyorum. Ruhu fakir deme hakkını, veya bir insanı maddi durumuna göre yargılama hakkını kim veriyor size?

Bir ikincisi, Android veya iOS cihaz karşılaştırmalarında, söz konusu özellikle Samsung olduğunda ki, Android'e de direkt çöp deniliyor, Note FE faciasını unutmadık, Samsung alma ertesi gün patlar, uyuz sistem gıcık Android, çöp alacağına iOS al gibi. Bunlar sadece rastladığım basit örnekler. Daha birçok konuda da kullanılıyor bu tür kelimeler. Sadece cihaz karşılaştırmalarında yaşanmıyor bu durum.

Bu kelimenin sıklıkla mantıksız bir şekilde kullanılması beni acayip irrite etti. Neye göre kime göre çöp diyorsunuz? Android'i yerden yere vuranların çoğunda profil resminde kullandıkları farklı bir markanın logosu mevcut. Cihaz önerisine girip Samsung patlar, çöp ötesi demek fanboyluğa girmiyor mu? Örnek verecek olursak, iPhone 11 ile S20 arasında kalmış bir üye tavsiye isterken, bir veya birden çok üye gelip elinde patlar, sistem kasar, çöp ötesi ve 2 yıl sonra güncelleme almaz diyebiliyor. Geçmişte tatsız bir olay yaşandı diye her seferinde aynı örneği verip insanları yanlış yönlendirenler var.

Bu davranışı sergileyenler 'çoğu' zaman çöp deyip konudan uzaklaşıyor, bir daha da konuya uğramıyor. Biraz kin kusma isteği seziyorum, bazı üyelere gerçekten aklım ermiyor. Çok tuhaf davranışlar sergiliyorlar, saçma sapan cevap verip, neden böyle davranıyorsun diyen adamı da görmemezlikten gelip hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorlar.

Hepsi aklımda, Sosyal'de tatsızlık yaşanmasını istemediğim için etiketlemeyip, genel konuşmak istedim. Şayet şahsi düşüncemi belirtmem gerekirse, kafasına estiği gibi cevaplar yazan, insanı aşağılayıcı ve iğneleyici mesajlar yazanlara ceza verilmeli. Ceza verilmediğinden veya gözden kaçtığından olsa gerek, hala daha böyle davranışları sergilemeye devam ediyorlar. Kısacası, sosyalin huzurunu bozuyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı