Sosyal'de yazım denetimi yanlış mı çalışıyor?

Nonexistent

Hectopat
Katılım
12 Haziran 2020
Mesajlar
2.382
Makaleler
1
Çözümler
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, yazım düzeltme özelliğini kullanıyorum, "-miş" ekini bitişik yazmama rağmen ayrı yazıyor, bazen "-e, -de, -den" gibi hal eklerini siliyor ama kesme işaretini bırakıyor.
Size de oluyor mu? Oluyorsa düzelten var mı?
 
Arkadaşlar merhaba, yazım düzeltme özelliğini kullanıyorum, "-miş" ekini bitişik yazmama rağmen ayrı yazıyor, bazen "-e, -de, -den" gibi hal eklerini siliyor ama kesme işaretini bırakıyor.
Size de oluyor mu? Oluyorsa düzelten var mı?

Evet bazen oluyor. Olduğu zaman da raporluyorum düzeltiyorlar.
 
%80 oranında doğru çalışıyor ancak "-de, da ya da ki'nin" bağlaç ya da ek olup olmadığını ayırt edememesi oldukça doğal bence ve geri dönüş yapıldığında da düzenleniyor. Ek olarak yazının içine ciddi anlamda etmediğiniz sürece ceza almanız çok çok zor. Temel Türkçe kurallarına uymak yeterlidir, temel Türkçe kurallarını hatırlayalım:
  • Cümle bittiyse sonuna nokta koyulur.
  • Sıralı cümleler virgül ile ayrılır.
  • Özel isimler büyük harfle başlar.
  • RAM gibi uluslararası kelimeler büyük yazılır.
  • Cümle büyük harfle başlar ve küçük harfle biter, bitmiş cümlenin sonuna da nokta koyulur. Cümle içerisindeki özel isimlerin ilk harfi büyük yazılır. İstisna olarak tamamı büyük yazılan uluslararası kısaltmalar varsa da onlar büyük yazılır.
 
Şu anlık fazla gelişmiş bir özellik olduğunu düşünmüyorum. Bu sebeple Sosyal'i yeni kullanmaya başladığım zamanlar hariç onu kullanmayıp mesajlarımı manuel olarak denetlemekteyim.
 
Ben pek dikkat etmiyorum, üzerinden geçince anlayıp düzeltiyorum. Bunun için uzaklaştırılacağım ile ilgili endişem var.

Endişelenme, eskisi gibi değil buralar. Çoğu günde rahat 10 tane yazım yanlışı raporluyorum ve çoğunun da Türkçenin içinden geçmesine rağmen ceza almadığına eminim. Yazdığı metinde 5-6 satırlık yazım yanlışı olan birisini raporlamıştım mesela, konuda bir şey değişmemişti.

Ama onun dışında otomatik düzeltme iş görüyor, pek sorun çıkarmadı bende. Forumda tek yaşadığım sıkıntı sadece Shift+silme tuşu yapınca ayrık satır üste kayıyor, benim gibi kelimelerin ilk harfini büyük yazıp sonra otomatik düzenleme ile değiştiren bir için aşırı sinir bozucu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, yazım düzeltme özelliğini kullanıyorum, "-miş" ekini bitişik yazmama rağmen ayrı yazıyor, bazen "-e, -de, -den" gibi hal eklerini siliyor ama kesme işaretini bırakıyor.
Bu kelimeleri belirtebilir misiniz? Kontrol edelim.
Yazdığı metinde 5-6 satırlık yazım yanlışı olan birisini raporlamıştım mesela, konuda bir şey değişmemişti.
Bu raporu ne zaman gönderdiğinizi belirtirseniz inceleyebilirim. Geçen Cumartesi gününe kadar gönderdiğiniz raporları inceledim, hepsiyle ilgilenilmiş.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı