Sosyaldeki paylaşılan dosyaları indirmemek

Önüme gelen siteye girmem, dosyayı indirmem. Technopat'ta paylaşılan bir .log dosyasından bahsediyoruz ne kadar büyük bir risk taşıyabilir. Technopat zararlı bir site değil, kullanıcıların paylaştığı ise bir .exe veya .dll dosyası, bilgisayara kurulan bir dosya değil. Komplo senaryoları yazmaya gerek yok yani.

Hiçbir antivirüs sizi korumaz, bende Defender bile kapalı şu anda.
Buraya katılmıyorum.

Eğer teknik bilginiz yoksa zaten DMP, LOG dosyalarını indirmezsiniz. İndirecek adam indirir, işini yapar; gerisi de kimseyi ilgilendirmez.
Buraya katılıyorum.

Kullanıcıların paylaştığı ise bir ".exe" veya ".dll" dosyası, bilgisayara kurulan bir dosya değil.
Bir zararlının bilgisayara bulaşması için kurulabilir bir şey olmasına gerek yok. Dosyayı açtığın anda sistemde bir AV yoksa olanlar oluyor.

Fakat konuya genel özet olarak bir değerlendirme yapacak olursam ".mp3" uzantılı bir müzik dosyası içine bile zararlı gömülebilmekte. Yani zararlı bulaşması için illa bir ".exe" uzantılı dosya çalıştırmak gerekmiyor.

Yine aşağıdaki örnekte bir ".pdf" dosyası üzerinde anlatılmış.

Zer0-Day Bypass.pdf ve Güvenlik Yöntemleri - Technopat Sosyal

Burada kullanıcılar tarafından paylaşılan yazılımlar eğer üreticilerin kendi sitelerinden paylaşılmamış ise indirdikten sonra VT gibi platformlarda kontrol etmekte fayda var.

DLL, LOG, DMP dosyaları çalıştırılabilir bir uygulama değildir. Zararı yoktur. Zaten bu işten anlayan birisi, yardım konusuna girip sözkonusu dosyaları indirir.

Ancak EXE, BAT, MSI gibi çalıştırılabilir uygulamalar sıkıntı. Yükleme yapabilir, dosya atabilir, virüs bulaştırabilir.

Yani siz biraz fazla duygusal yaklaşmışsınız.

Benim asıl demek istediğim o değildi.
Dediğiniz gibi AV yazılımları sistemin genel güvenliği içindir.
Ancak AV sizi hackerlara karşı koruyamaz.
Bilgisayarınızı antivirüsü ne kadar iyi olursa olsun, bilgisayarın güvenliği sizsinizdir.

Kasten olmayacak da nasıl olacak acaba? Açıklayabilir misiniz? Biraz bilgilenmek istiyorum da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…