Souls oyunları için ipuçları

samtiger

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, souls oyunlarından Wolong, Lies of P(yarı), Remnant 1 ve Remnant 2 serilerini bitirdim.

Souls oyunlarının mekaniğini dodgelamayı falan yarı kavradım. Fakat hala eksikliklerim çok. Bana bu oyunlar için tüyolar lazım.

Örneğin souls oyuncularının bilmesi gereken önemli şeylerden 1-2 madde sıralıyım gerisini siz devam ettirirseniz sevinirim.

1-Üstündeki kostümler ağır olmayacak(Hareketinizi yavaşlatır, saldırı dodgelama yeneğiniz zorlaşır)

2-Silahlarını upgrade edin. (İlerledikçe bosslar daha da zorlaşacak sizin de upgrade ile dengeleri sağlamanız lazım)

Bildiklerim bunlar sadece. Bu kadar az bilgiyle ite kaka oynadım. Örneğin bosslar öncesi ekstra DMG veren itemları basmak gerekli ama ben bu konuda zayıfım, genelde üzerimde oluyor kullanıyorum ama bossa öldüğüm zaman bir daha nasıl o itemları bulacağımı bilemiyorum. Wolong oynayanlar bilir o oyunda skill tree vardı. Bu itemları skill ile yapabiliyorduk. Ekstra DMG veren skill, heal veren skill veya hızlı kosmanı sağlayacak skill vs. Diğer oyunlarda skill mekaniği olmadığı için ne yapmam gerektiği, nasıl ilerlemem gerektiğine dair tüyolar verebilecek var mı? Bir de Wolong'ta morale puanı vardı. Siz damage yemeyip ne kadar vurursanız o kadar puanınız yükseliyordu ve fightlarda avantaj sağlıyordu. Bu diğer souls oyunlarında oluyor mu? Oluyorsa mantığı çalışma prensipleri nasıl oluyor?

Bunun gibi benim bilmem gereken şeyleri söylerseniz sevinirim

Zaten oynuyorum bana bilgi lazım, örneğin ben 1.maddedeki bilgiyi oynayarak kazanamazdım. Belki de üstümdeki ağırlık ile daha fazla saatlerce oynamaya çalışacaktım. Öğrenmem gereken şeyleri öğrendikten sonra oyuna vakit harcamak istiyorum.
Ağırlaştığın bilgisini nasıl oynayarak kazanamazdın? Bunu anlamak oyunda 2 dklik bir şey. Giymek istediğin zırhı, kullanacağımn silahı kuşanırsın takla atmayı denersin baktın atamıyorsun başka silaha zırha geçersin.

1-) Eşya açıklamalarını oku orda yazıyor o eşyanın ne işe yaradığı.
2-) Morale diye bir şey yok hiçbir souls oyununda.
3-) Daima kalkan kalkık ilerle
4-) Aynı anda fazla düşman çekme, kalabalığa dalma.
5-) Extra damage veren bir skill yok. Büyü hasarı o büyüyü yaparken kullandığın eldivenin, asanın vs seviyesine göre değişir.
6-) Hasarı yüzde 50 artıran yüzük var ama canın yüzde 20nin altında olmalı. Hiç gerek duymadım.
7-) Stamina kontrolü her şeydir, ne zaman vurup ne zaman kaçacağını iyi ayarlamalısın sonra hadi hadisene derken bir anda ölürsün.
8- Hızlı koşmanı sağlayacak herhangi bir skill de yok, staminan bitmediği sürece hızlı koşarsın. Ne kadar hafifsen o kadar hızlı koşarsın.
9-) Oyunda çeşitli seviyelerde heal büyükleri var ama öyle zırt pırt basamazsın. Hem sayısı az hem de etrafında düşman olmamalı kullanırken.
10-) Herhangi bir element infuse edilmiş silaha başka bir şey basamazsın ama düz silaha yıldırım, ateş vs sürebilirsin. Estus Flask kullanımıyla aynı şekilde yapılıyor.
11-) Zorlandığın yere sonra git. Zaten kafanı kaldırıp etrafa baktığında kabak gibi gösteriyor oyun bu taraftan git diye.
12-) 1.5 kat diye bir şey var. Örneğin 24 str isteyen bir silahı 16 str ile kullanabilirsin. Silahı Y veya üçgen tuşuyla 2 eline alman lazım bunun için.
13-) Sadece kuşandığın şeyler equip load ı etkiler.
14-) Falanca videoda bir silah gördüm çok yüksek hasar veriyordu hatta bossa tek atıyordu, diye o silahla oynaman gerekmiyor.
15-) Silah tavsiyesi olarak Claymore ile 3 souls oyununu da bitirirsin.
16-) Rehber kullanma. Çok tıkanmadığın sürece bakma.
17-) Türkçe Yama kurma.

Son düzenleme:
Ağırlaştığın bilgisini nasıl oynayarak kazanamazdın? Bunu anlamak oyunda 2 dklik bir şey. Giymek istediğin zırhı, kullanacağımn silahı kuşanırsın takla atmayı denersin baktın atamıyorsun başka silaha zırha geçersin.

1-) Eşya açıklamalarını oku orda yazıyor o eşyanın ne işe yaradığı.
2-) Morale diye bir şey yok hiçbir souls oyununda.
3-) Daima kalkan kalkık ilerle
4-) Aynı anda fazla düşman çekme, kalabalığa dalma.
5-) Extra damage veren bir skill yok. Büyü hasarı o büyüyü yaparken kullandığın eldivenin, asanın vs seviyesine göre değişir.
6-) Hasarı yüzde 50 artıran yüzük var ama canın yüzde 20nin altında olmalı. Hiç gerek duymadım.
7-) Stamina kontrolü her şeydir, ne zaman vurup ne zaman kaçacağını iyi ayarlamalısın sonra hadi hadisene derken bir anda ölürsün.
8- Hızlı koşmanı sağlayacak herhangi bir skill de yok, staminan bitmediği sürece hızlı koşarsın. Ne kadar hafifsen o kadar hızlı koşarsın.
9-) Oyunda çeşitli seviyelerde heal büyükleri var ama öyle zırt pırt basamazsın. Hem sayısı az hem de etrafında düşman olmamalı kullanırken.
10-) Herhangi bir element infuse edilmiş silaha başka bir şey basamazsın ama düz silaha yıldırım, ateş vs sürebilirsin. Estus Flask kullanımıyla aynı şekilde yapılıyor.
11-) Zorlandığın yere sonra git. Zaten kafanı kaldırıp etrafa baktığında kabak gibi gösteriyor oyun bu taraftan git diye.
12-) 1.5 kat diye bir şey var. Örneğin 24 str isteyen bir silahı 16 str ile kullanabilirsin. Silahı Y veya üçgen tuşuyla 2 eline alman lazım bunun için.
13-) Sadece kuşandığın şeyler equip load ı etkiler.
14-) Falanca videoda bir silah gördüm çok yüksek hasar veriyordu hatta bossa tek atıyordu, diye o silahla oynaman gerekmiyor.
15-) Silah tavsiyesi olarak Claymore ile 3 souls oyununu da bitirirsin.
16-) Rehber kullanma. Çok tıkanmadığın sürece bakma.
17-) Türkçe Yama kurma.

Ben souls oyunlarına hiçbir bilgim olmadan başlamıştım. İlk başladığım zamanlar ne kadar çok yüksek armor statı o kadar çok iyi olur mantığı ile ilerliyordum. Dodge, Perfect Guard vs hiçbir şey bilmeden başladım.
Eşyaların tabiki de açıklaması var ama her eşyanın açıklamasına ingilizcemiz yetmiyor.
Morale sistemi ve skillerle ekstra damage,hız vs kazanma ise Wolong oyununda vardı, yukarıda da o oyunda olduğundan bahsettim zaten.

Ben souls oyunlarına hiçbir bilgim olmadan başlamıştım. İlk başladığım zamanlar ne kadar çok yüksek armor statı o kadar çok iyi olur mantığı ile ilerliyordum. Dodge, Perfect Guard vs hiçbir şey bilmeden başladım.
Eşyaların tabiki de açıklaması var ama her eşyanın açıklamasına ingilizcemiz yetmiyor.
Morale sistemi ve skillerle ekstra damage,hız vs kazanma ise Wolong oyununda vardı, yukarıda da o oyunda olduğundan bahsettim zaten.
Bende nerdeyse hiçbir şey bilmeden girdim. Düşe kalka deneye yanıla öğrendim bildiğin.

Eşya açıklamalarında çoğunda son cümle yeterli ne işe yaradığını anlamak için. İngilizce bilmene çok da gerek yok o bir cümleyi anlamak için. Çoğu 3 5 kelimelik cümleler. Raises stamina recovery speed, increases max equip load vs. Bunları da anlamıyorum deme.

Bende neredeyse hiçbir şey bilmeden girdim. Düşe kalka deneye yanıla öğrendim bildiğin.

Eşya açıklamalarında çoğunda son cümle yeterli ne işe yaradığını anlamak için. İngilizce bilmene çok da gerek yok o bir cümleyi anlamak için. Çoğu 3 5 kelimelik cümleler. Raises stamina recovery Speed, increases Max equip load vs. Bunları da anlamıyorum deme.

Hocam cidden yardımın olacaksa oturup seve seve dinlerim ama orada yazıyor, ediyor gibi şeyler bana yardımcı olmuyor. Benim bahsetmek istediğim tek bir souls oyununa özgü şey değil. Souls oyunlarının temel mantığı ve ipuçları hakkında yardımcı olacak pratik bilgilerdi. Örneğin bir arkadaş Boss fightlarında genelde arkasına geçip saldırmam gerektiğini söyledi. Her boss için işe yaramaz ama iyi bilgi. Umarım anlatabilmişimdir. Sizinki daha farklı oldu.

Hocam cidden yardımın olacaksa oturup seve seve dinlerim ama orada yazıyor, ediyor gibi şeyler bana yardımcı olmuyor. Benim bahsetmek istediğim tek bir souls oyununa özgü şey değil. Souls oyunlarının temel mantığı ve ipuçları hakkında yardımcı olacak pratik bilgilerdi. Örneğin bir arkadaş Boss fightlarında genelde arkasına geçip saldırmam gerektiğini söyledi. Her boss için işe yaramaz ama iyi bilgi. Umarım anlatabilmişimdir. Sizinki daha farklı oldu.
Bilmen gereken, dikkat edeceğin temel şeyleri madde madde yazdım zaten. Üç oyun içinde geçerli yazdıklarım. Yazıyor, ediyor dediğin eşya açıklamalarını sanırım. Sana tek tek hangi eşya ne işe yarıyor, şurdan şu eşyayı kesin al diye yazamam ki. Bi eşya aldığın zaman menüye gir neymiş bu diye 10 saniye oku. Bana bir kaç taktik ver oyunun içinden geçeyim diyorsan yok öyle bir şey. Verdiğin örnek iyi bir bilgi değil bu arada. Bazen değil çoğu zaman işe yaramaz.

Bir kaç şey daha ekleyeyim.

Scaling diye bir şey var misal önerdiğim Claymore strden scale alır yani strye puan verdikçe claymore un hasarı artar ama atıyorum falchion dexterityden scale alır dex i artırdıkça hasarı artar.

Ds1de pyro eldiveni hiçbir skillden scale almaz onu pyro hocasına gidip soul vererek upgrade etmelisin. Ds2 ve 3te intelligence ve faithden aynı anda scale alır, ikisi de 25 25 ise artar ama biri 26 biri 25 ise artmaz. Eşit olmalı. Ayrıca ds2 ve 3te pyro eldivenini geliştirmek için fire seed gerekiyor ve bu intelligence ve faithe vermekten çok daha önemli.

Ds3te dexterity büyü kullanma hızını artırır.

Ds2 adp diye bir skill var en az 20 yap. Hitbox sorununu anca öyle çözersin.

Yüksek bir yerden atlayacağın zaman üzerindekileri çıkarıp atla. Düşme hasarını azaltan yüzük vs onlar üstünde kalabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı