Soundcloud'a müzik yüklenirse telif yenilir mi?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Aslında şarkının orijinali bir türkü. Ben de bass boosted halini yapıp Soundcloud'a paylaşmayı düşünüyorum. Telif konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Şarkıcının kendisi Soundcloud'da yok ve şarkıcı, birkaç sene önce vefat etmiş. İyi sosyaller...

Aslında şarkının orijinali bir türkü. Ben de bass boosted halini yapıp Soundcloud'a paylaşmayı düşünüyorum. Telif konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Şarkıcının kendisi Soundcloud'da yok ve şarkıcı, birkaç sene önce vefat etmiş. İyi sosyaller...

Sanatçı vefat etmişse bile telif aile bireylerine devrolur. 70 yıl geçmeden eser telif dışı olmaz.
Eseri değiştirmek / ekleme yapmak; nerede yayınladığınız, kaideyi değiştirmez. İsterlerse size dava açabilirler.

Sanatçı vefat etmişse bile telif aile bireylerine devrolur. 70 yıl geçmeden eser telif dışı olmaz.
Eseri değiştirmek / ekleme yapmak; nerede yayınladığınız, kaideyi değiştirmez. İsterlerse size dava açabilirler.
Hocam peki Private ayarında yayınlamamın bir sakıncası olur mu? Yani sadece ben ve seçtiklerime özel.

Aslında şarkının orijinali bir türkü. Ben de bass boosted halini yapıp SoundCloud'a paylaşmayı düşünüyorum. Telif konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Şarkıcının kendisi SoundCloud'da yok ve şarkıcı, birkaç sene önce vefat etmiş. İyi sosyaller...

Merhaba. Biraz geç kaldım ama şarkı halihazırda SoundCloud'da veya Spotify gibi platformlarda bulunan bir şarkının tıpatıp aynısı değilse hiçbir şey olmaz. SoundCloud gelir kazanılmayan bir platform olduğundan kopyalama yapmadığınız sürece serbesttir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı