Soundcore Q20i PC'ye bağlanınca mikrofonu çalışmıyor

• Konuyu başlatan Ahhah
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.641

Ahhah

Decapat
Daha önce hep kablolu tüy gibi kulaklık kullanmış birisi olarak Soundcore Q20i Bluetooth kulaklık aldım, alırken şüphelerim vardı ama şans vermek istedim. Kulaklığı telefonda kullanırken yine en dandik kablolu kulaklıktan düşük ses kalitesi veriyor ama mikrofon sorunsuz çalışıyordu, bugün TP-Link 5.0 dongle ile PC'ye bağlayınca sesin telefondakinden bile kötü olduğunu gördüm.

R6S oynuyorum ve hands-Free modu açık olmadığı sürece ne benim konuştuğumu iletiliyor ne de takım arkadaşımın dediğini ben duyabiliyorum, hands-Free modu açınca da ses zaten çamur gibi geliyor. Bana kimse bundan bahsetmemişti, çözümü var mı?

Kulaklığı AUX ile de kullanabilirim ses artıyor ama her türlü mikrofon deaktif.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stereo modda sadece output alırsınız. Herhangi bir input olmaz yani mikrofondan ses veremezsiniz. Maalesef ya hands-free kullanacaksınız ya da kulaklığı stereo modda tutup alternatif başka bir mikrofon aygıtı ile kullanacaksınız. Tüm bluetooth cihazları için geçerli bir durum.

Bluetooth üzerinde hem kulaklık hem mikrofon kullanmak istediğinizde hands free mod aktif olması gerekiyor mecburen ve dediğiniz gibi ses kalitesi aşırı kötüleşiyor.

Kullandığınız aux kablonun jack girişini gösteren fotoğrafını atabilir misiniz ?

Stereo modda sadece output alırsınız. Herhangi bir input olmaz yani mikrofondan ses veremezsiniz. Maalesef ya hands-free kullanacaksınız ya da kulaklığı stereo modda tutup alternatif başka bir mikrofon aygıtı ile kullanacaksınız. Tüm bluetooth cihazları için geçerli bir durum.
Satın alana kadar hiç haberim olmamıştı hocam :(

Bluetooth üzerinde hem kulaklık hem mikrofon kullanmak istediğinizde hands Free mod aktif olması gerekiyor mecburen ve dediğiniz gibi ses kalitesi aşırı kötüleşiyor.

Kullandığınız AUX kablonun jack girişini gösteren fotoğrafını atabilir misiniz?

Bluetooth üzerinde hem kulaklık hem mikrofon kullanmak istediğinizde hands Free mod aktif olması gerekiyor mecburen ve dediğiniz gibi ses kalitesi aşırı kötüleşiyor.

Kullandığınız AUX kablonun jack girişini gösteren fotoğrafını atabilir misiniz?

Hocam kulaklığın içinden çıkan kabloyla denedim bir de bayağı kalın bir AUX ile denedim hiçbir türlü ses gitmiyor.

Sorun şu ki stereo modu aktifken Windows ses kaydında mikrofon çalışıyor.

Son düzenleme:
Satın alana kadar hiç haberim olmamıştı hocam :(

Hocam kulaklığın içinden çıkan kabloyla denedim bir de bayağı kalın bir AUX ile denedim hiçbir türlü ses gitmiyor.
Görseldeki gibi jack uçlarında 3 tane siyah çizgi var mı? Eğer 2 tane siyah çizgi ise sadece stereo ses iletimi yapan kabloya sahipsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1111.png
    Screenshot_1111.png
    411,3 KB · Görüntüleme: 43
AUX da aynı şekilde sadece ses alabilirsiniz, mikrofondan bağımsız. Mikrofon gücünü bataryadan alıyor. Ki zaten Bu tür kulaklıkları özellikle Soundcore'ları AUX kablo ile kullanmak da bence uygun değil çünkü fabrikasyon stok sesi neyse onu verir uygulamasından çektiğiniz ayarları korumaz, potansiyelinin altında kullanmış olursunuz kulaklığı.

Görseldeki gibi jack uçlarında 3 tane siyah çizgi var mı? Eğer 2 tane siyah çizgi ise sadece stereo ses iletimi yapan kabloya sahipsiniz.

Öğrendiğim çok iyi oldu hocam sağ olun, benimkilerde 2 çizgi var.

AUX da aynı şekilde sadece ses alabilirsiniz, mikrofondan bağımsız. Mikrofon gücünü bataryadan alıyor. Ki zaten Bu tür kulaklıkları özellikle Soundcore'ları AUX kablo ile kullanmak da bence uygun değil çünkü fabrikasyon stok sesi neyse onu verir uygulamasından çektiğiniz ayarları korumaz, potansiyelinin altında kullanmış olursunuz kulaklığı.
Hocam AUX ile kullanınca sesi çok daha net ve kaliteli veriyor kablosuz kullanmaya kıyasla. Ayrıca Bluetooth bariz bir gecikme veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı