Source 1 motoru korkunç mu?

Sebebi @TerabyteForever hocamın da dediği gibi gölge yetersizliği olabilir. Sanallığı buram buram hissettiriyor. Bir diğer teorim de pastel renklerin ağırlıkta olması. İnsanı istemsizce rahatsız ediyor. Renk seçimi ortama göre daha gerçekçi yapılsa bu "korkunçluk" bir nebze azalır.

Küçük bir not: Boş olmasıyla pek bir alakası yok. Aslında var ama sadece Source 1'e özel değil. Önünüze tamamen boş GTA V haritasını da koysam, RDR 2'yi de koysam, yine korkarsınız :D
Ayrıca bazı insanlarda mide bulantısı da yapıyormuş ilginç bir biçimde. Evet rahatsız edici bence de.

O motion sickness. Sebebi de FOV ayarlarının tutarsız olması. Bende de yapıyor. O lanet şey yüzünden bitirememiştim Half-Life'ı. Sonradan birkaç FOV ve bob ayarı ile çözdüm ama bu sefer de oynama hevesim kalmadı :D

Küçük bir not: Boş olmasıyla pek bir alakası yok. Aslında var ama sadece Source 1'e özel değil. Önünüze tamamen boş GTA V haritasını da koysam, RDR 2'yi de koysam, yine korkarsınız :D
Ben daha çok sesin etki ettiğini düşünüyorum GTA 5 oynarken tüm canlıları silip sesi kapatıp gölgeleri kapatırsak korkunç olur mu acaba?

Sebebi @TerabyteForever hocamın da dediği gibi gölge yetersizliği olabilir. Sanallığı buram buram hissettiriyor. Bir diğer teorim de pastel renklerin ağırlıkta olması. İnsanı istemsizce rahatsız ediyor. Renk seçimi ortama göre daha gerçekçi yapılsa bu "korkunçluk" bir nebze azalır.

O Motion sickness. Sebebi de fov ayarlarının tutarsız olması. Bende de yapıyor. O lanet şey yüzünden bitirememiştim Half-Life'ı. Sonradan birkaç fov ve bob ayarı ile çözdüm ama bu sefer de oynama hevesim kalmadı :D

Boş GTA 5 de korkmazdım ya, fazla canlı oyun.

Ben daha çok sesin etki ettiğini düşünüyorum GTA 5 oynarken tüm canlıları silip sesi kapatıp gölgeleri kapatırsak korkunç olur mu acaba?

Elbette olur. Boş olan her yer insanlara korkunç gelir. Issızlık ve terkedilmişlik duygusunu öne çıkarır. Bu yüzden insanlar ıssız yerlerden korkuyor.

Oyunda korkutacak bir şey yok izleniyormuş hisside vermiyor. Sadece ani NPC saldırıları kötü. Mediaplayer aç arkaya müzik ya da film oyunun içinde açılıyor mod ile çok zevkli oluyor. Background NPC indir. O zaman hiç hissetmeyeceksin.

Olmaz. O oyundada gölge var zaten.

Renklerin solukluğu, arkaplan seslerinin az olması (arada nefes alıp verme sesi olsa iyi olurdu Half-Life'da) bunlar bence etkiliyor. Ama Epsiode 2'de renkler ve gölgeler daha iyiydi sanırım. CS:GO'da böyle bir olay olmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı