Sovyetler Birliği nasıl dağıldı?

O cahil dediğim kişi neyi görmüş geçirmiş onu bi' söylesene Eskiye dönmeyi nasıl istemiyorlar? Osmanlı, Osmanlı diye halen daha tarihi geçmiş bir devleti istiyorlar boş fikir.
Osmanlı'yı kastetmemiştim. Mevcut hükümet öncesi döneme yani 1900'ün son yıllarına dönmek istemiyorlar demek istemiştim. Ayrıca Osmanlı'ya dönmeyi istemek boş bir fikir değildir, sizin fikrinizin boş olmasındandır belki.
Devlette dayın varsa amcan varsa atanıyorsun. Benim devlette bi' tanıdığım yok özel sektöre mahkum mı kalacağım o zaman?
Evet bir boş düşünce daha geldi. Kardeşim, neye dayanarak bunu söylüyorsun? Benim tanıdığım pek çok kişi rahatlıkla atandı. Özel sektöre bağlı kalmak zorunda değilsin.
Diğer gelişmekte olan ülkelere ben kıyasladığımda Türkiye çoğuna göre baskın. İnternetten de birkaç veri inceleyebilirsiniz kendiniz de. Veriler ne kadar mı doğru? O zaman o mantıkla Almanya'nın büyüme verileri ne kadar doğru bilemem ben. Yok öyle bilemem diyip işin içinden çıkmak. O ihtimal herkes için geçerli. Ayrıca Almanya gibi gelişmiş ülkeler Türkiye'ye oranla daha yavaş büyür. Bunu da ek bilgi olarak veriyim sana. Misal bir oyunda ilk leveli mi geçmek zordur 99. leveli mi?
Bir gün senin de yolun Küba gibi bir ülkeye düşerse umarım sen de anlarsın ne dediğimi.
Hiçbir hükümet kesin olarak stoklamayı engelleyemez. O işlemler Amerika'da da yapılıyor fakat medyaya yansımıyor. Sizin için geçerli mi bilmem ama sizin gibiler hani ülkemizdeki medyaya taraflı derler ya. Bir de Amerika'yı araştırsınlar bi' bakalım yav. Almanya ile karşılaştırmaya devam et, bravo. Almanya gelişmiş ülke öyle olacak zaten Türkiye de yarın bir gün o seviyeye inşAllah gelirse burası da yavaş yavaş öyle olacak. Bizim evimiz de var, tatile de gidiyoruz çok şükür. Parayı doğru harciyan insan istediğini yapar bu ülkede. Diğer ergen tipler gibi bütün günümü o pahalı kafelerde harcamayıp aileme yük olmadığım için ve ailem de bilinçli bir tüketici olduğu için neredeyse her yıl tatilimi yapıyorum. Arabamız yok ama bu kendi tercihimiz çünkü seyehat eden bir aile değiliz sürekli. Ha bizim gelirimiz de ortalama düzeyde he zengin sanma bizi. Ayakkabıyı da istediğim zaman alırım, istediğimi giyerim kardeşim. Bak benim dedem var emekli, asgari ücrete yakın alıyor ve kirada oturuyor Marmara bölgesinde. Bunu niye yazdım? Kiraların en pahalı olduğu yer. Adam aklını kullanıyor ki istediği şeyleri giyebiliyor kendi başarısı. Git bakalım sen Amerika'ya orada nasıl yaşıyor hükümet gör.

Bence sizin benden öğreneceğiniz çok şey var. Ben bütün kanalları izliyorum vaktim yettiğince tek bir kanala bağımlı kalmam. Bence siz insanları tanımadan böyle bir yakıştırma yapmayın.

Siz isterseniz cevap vermek zorunda değilsiniz, benim konuyu kesme gibi bir niyetim yok.

Ayrıca Osmanlı'ya dönmeyi istemek boş bir fikir değildir, sizin fikrinizin boş olmasındandır belki.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
40 delille 1 cahili yenemedim. Neyse ver MEHTERİ! Daha da cevap vermeye değer görmüyorum.

Nerede delil sunmuşsun acaba? Soyut, kapsamı olmayan sorular sordun hepsine cevap verdim. Cevap vermek zorunda değilsiniz. Kaçmak isteyene ''bye, bye'' derim.

Ayrıca Osmanlı'ya dönmeyi istemek boş bir fikir değildir
Ülkeyi karış karış İngilizlere, İtalyanlara, Ermenilere, Fransızlara satan Osmanlı'nın o dönemdeki yetkililerin, yani ülkeyi yöneten o kişilerin emri altına girmeyi istiyorlar herhalde bu cümleyle.

Bugün bunları burada konuşabiliyorsan Cumhuriyet sayesindedir. Şu an padişah altında yönetilseydik zıt düşünceye sahip herkesin kellesi giderdi

Osmanlı gibi değil de çok benzer şekilde yöneten ülke çok. Kapı açık, buyrun.

Nerede delil sunmuşsun acaba? Soyut, kapsamı olmayan sorular sordun hepsine cevap verdim. Cevap vermek zorunda değilsiniz. Kaçmak isteyene ''bye, bye'' derim.
Neye göre cevap verdin, yancı kaynaklarından mı? Sokağa çıkar bi' etrafına bakarsan somut problemleri de görürsün. Asgari ücretle varoşlarda yaşayan insanları görmen yeter sana herhalde.
Osmanlı gibi değil de çok benzer şekilde yöneten ülke çok.
Arabistan'da asfaltta yumurta kırar yeriz öyle deme ama şükür etmeyi bilmek gerekiyor.

Maalesef ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Yakın Türkiye tarihini eksik bildiğinizi düşünüyorum. Bence biraz bunu araştırıp okumalısınız. Ayrıca objektif bir bilgi edinmelisiniz. Elbette herkes bir şeyler öğrenir birilerinden ama siz sadece işinize geleni öğrenmişsiniz gibi geliyor bana.
İnsanların çalışmak istemediğni söylemeniz bile bana komik geldi. O yüzden cevap yazmak istemedim ama ısrarla bir şeyler yazmaya uğraşıyorsun.
Şimdi ben birkaç TV adı yazsam belki hiç izlememisindir. Ayrıca ben seni bir şey bilmemekle de yargılamadım. Sadece konuşmanın Ahaber kıvamında olduğunu vurguladım. Neden dersen bana onları hatırlattı. Bu da çok doğal bir tavır. Suçlama değil yani. Tam tersine insanları suçlayıcı olarak konuşan sen oluyorsun bence.
Bir de çok yanlış bir bakış açısı olarak şunu da belirtmek isterim. Devletin görevlerinden birisi de insanları eğitmek, iş sahibi yapmak olmalıdır. Bu sosyal devletlerin ilk görevidir. Ama sen sürekli insanları aşağılayıp ''kendini geliştirmemiş'' ''çalışmaktan kaçan'' gibi tuhaf şeyler yazıyorsun. Ben bu tarz bir yorumu nasıl ciddiye alabilirim ki?

Son düzenleme:
Sanırım siz okulda öğretilen Tarih bilgisi ile gelmişsiniz buraya. Tebrikler bayım. Osmanlı'yı asıl satanların kim olduğunu kaliteli yazarlardan bence bir daha bir okuyun derim. Ayrıca Osmanlı'nın son dönemlerindeki bir şeyden bahsediyorsunuz. Zamanında ne kadar büyük bir güç olduğunu unutuyorsunuz.

Ben cumhuriyete kötü bir şey demedim ancak o padişahlık makamı düşündüğünüz gibi bir şey değil. Kimsenin de zıt görüşlü olduğu için kellesinin gideceği felan yok. Zamanında padişah olacak kişilere, bugün Türkiye'ye gelmiş geçmiş tüm liderlerden daha fazla bilgi veriliyordu. Onların aldıkları eğitim kıyaslanamaz şekilde kaliteliydi.
Ben ülkemden memnunum, beğenmeyenin kim olduğu belli gidebilirsiniz.
Osmanlıya dönüp bütün dinleri yok edeceksin hacı, ondan sonra ver mehteri kim tutar bizi.
Ya da günümüz Türkiye'si içerisinde bu düşünceleri kökünden sökeceksin bro, sonra çal İzmir Marşı'nı.
Kendi bilgi hazinemi paylaştım, benim yancı kaynaklara ihtiyacım yok birileri gibi. Sen de at gözlüklerini çıkarırsın, gerçekleri görebilirsin belki.

Sanırım siz okulda öğretilen Tarih bilgisi ile gelmişsiniz buraya. Tebrikler bayım. Osmanlı'yı asıl satanların kim olduğunu kaliteli yazarlardan bence bir daha bir okuyun derim.
Gülesim yoktu dur, dur yoksa o yazar mı? Mısıroğlu. Neyse zaten sizin gibi düşünenlerden metrekareye 500 tane düşüyor memlekette hangi birine laf anlatalım.

Bir yazıda da Osmanlı'yı Masonlar çökertmiş yazıyordu. Sanırım konu oraya kadar gidecek. SSCB'yi de Osmanlı içindeki Masonların torunları çökertmiş diyelim konu kapansın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…